دبیر علمی در دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی :

ایران تنوعی از گوهرها را داراست

خسرو ابراهیمی دبیر علمی دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی گفت: کشور ما به لحاظ کمیت و کیفیت مواد معدنی هیدرو کربور، با توجه به وسعت و جمعیت آن از غنی ترین ممالک دنیاست و بدون استفاده از کانیهای صنعتی بشر هنوز در غارها زندگی میکرد تا اینکه بتواند به کهکشانها دست یابد.

شناسه خبر: 177237
ایران تنوعی از گوهرها را داراست

به گزارش جهان اقتصاد، در دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی که  امروز چهارشنبه ۵ دی ماه  در مرکز همایش‌های دانشگاه فردوسی در شهر مشهد در حال برگزاریست.خسرو ابراهیمی دبیر علمی همایش در ابتدای این مراسم گفت: کشور ما به لحاظ کمیت و کیفیت مواد معدنی هیدرو کربور، با توجه به وسعت و جمعیت آن از غنی ترین ممالک دنیاست .

 

وی افزود: اگر نگوییم متمول ترین بلکه به قطع یکی از چهار ثروتمندترین هاستیم ، به لحاظ موهبت الهی ذخایر معدنی شامل کانسازهای فلزی و غیرفلزی ( کانیهای صنعتی ) است از این میان ، کانیهای صنعتی دارای ارزش افزوده بیشتر و تنوع کاربردهای صنعتی فراوان و بی نظیری است .

 

به گفته ابراهیمی بدون استفاده از کانیهای صنعتی بشر هنوز در غارها زندگی میکرد تا اینکه بتواند به کهکشانها دست یابد.

 

وی افزود: از نظر تشکیلات زمین شناسی سنگ های اتشفشانی، تشکیلات اذرین درونی، متامورف ها و تنوعی از گوهرها را در کشور داریم .

 

دبیر علمی همایش ادامه داد: در حال حاضر با تاسف باید گفت میزان ترنوری که در دنیا انجام می شود بیش از هزار میلیارد دلار است یا به عبارتی 1200 تا 1500 میلیارد دلار است و نقش ما تقریبا در این مورد صفر است و یا  به عبارت بهتر، دوهزارم یک درصد در دنیاست .

 

به گفته ابراهیمی ، بسیاری از قوانین در حوزه معدن مشکلات بسیار اساسی دارند که تا به حال طی 30 سال اخیر کسی این صدا را نشنیده است .

 

وی افزود: افغانستان وزارتخانه ای به نام وزارتخانه معادن و پترولیران دارد اگرچه هنوز پترولیومی دران کشف نشده اما نام وزارتخانه را بر این گذاشته اند که باید از ان ها یاد گرفت.

 

دبیر علمی همایش تاکید کرد: وزارت  معادن ما با صنعت ادغام شده و در بحث معادن باید 100 معدن اکتشاف، فراوری و استخراج  شود به امیدی که شاید 5 تا از این معادن جواب دهد اما  حالا با وزارتخانه ای ادغام شده و حالا تیر خلاص به معادن زدیم و تجارت را نیز ادغام کردیم و از ان زمان وزارت ضعیف ترین عضو شخص معدنی در وزارت صمت است .

 

به گفته وی یکی از معضل ها قوانینی است  که در بخش گوهر سنگ ها وجود دارد  و گذشته از اینها در بخش فلزات استراتژیک ، مثل لیتیوم ، در کشور های پیشرفته خودروهایی که با باطری هایی استفاده میکنند که از برق است تقریبا نسبت ان ها به 30 درصد خودروها رسیده و در اینده نزدیک طی 30 سال اینده لیتیوم جای اوپک را خواهد گرفت .

 

ابراهیمی خاطر نشان کرد: المینیوم نیز ذخیره معدنی در ایران  یا بوکسیت جاجرم است که تفاوت عمده از نظر خصوصیات صنعتی با بوکسیت های هند و گینه امریکای  جنوبی دارد .

 

به گفته وی همه بوکسیت  ها در سود سوزاور حل می شوند و ما می توانیم در الومینا استفاده کرده و از ان ها المینیوم گرفته شود با این تفاوت عمده که بوکسیت ایران در 400 درجه سانتی گراد پروسه سایش اتفاق می افتد اما در حالیکه بوکسیت های هنوستان و گینه در 120 درجه سانتی گراد رخ می دهد.

 

وی تاکید کرد: وزارت  معادن در ان زمان کارخانه ای را خریدند و در جاجرم نصب کردند که  بر مبنای بوکسیت هندی بود و درجه و حرارت را به قدری بالا بردند که تنها لوله ها ذوب شد و المینیوم استخراج نشد .

 

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار