به گزارش جهان اقتصاد در مراسم افتتاحیه دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهر تراشی که با حضور جمعی از فعالان صنعت گوهر شناسی برگزار شد هاشمی مجری طرح توسعه صنعت گوهر سنگ کشور در افتتاحیه مراسم دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهر تراشی اظهار داشت : در ابتدا باید گفت که در شهر جهانی مقاومت ( کرمان ) گوهرتراشی هنر صنعتی است که گردش مالی سالیانه آن در دنیا به 1200 میلیارد دلار می رسد و در ایران علی رغم اینکه گوهر سنگ های خوبی وجود دارد اما سهم ما بسیار ناچیزی از این صنعت را به خود اختصاص داده و بنابر گزارشات حدود 2 صدم از سهم جهانی نصیب ایران شده که اندک است.
وی افزود: برگزاری این مسابقات بر مبنای سند ملی توسعه گوهر سنگ کشور با همین چند برگ ، جنرال سازی بزرگی را در صنعت کشور به همراه داشته است که این سند از سال 1400 ابلاغ شده و مشتمل بر 6 استراتزی کلان ،45 فعالیت عمده ، 10 وزارتخانه مهم کشور و 20 سازمان و نهاد دولتی و غیر دولتی بوده که در اجرای این سند نقش دارند .
به گفته هاشمی ایمیدرو به عنوان دبیر شورای راهبری گوهر سنگ کشور با حضور نمایندگان مقام معظم رهبری ریاست جمهوری در شورای راهبری در تدوین سند حضور داشته اند و به صورت 3 ماه یکبار نیز شورای راهبری در تهران تشکیل می شود.
وی در ادامه این مراسم تاکید کرد: بنابراین این رویداد از دل فعالیت هایی که به صورت پراکنده صورت میگرفته همچون فرزندی با نام گوهر سنگ متولد شده و همزمان با این رویداد نمایشگاه طلا و جواهر تبریز نیز برگزار می شود.
هاشمی افزود: در حال حاضر 11 استان موفق به عملیات اکتشافی در گوهر سنگ ها شده اند که مستقل از سایر اکتشافاتی است که در ایمیدرو انجام می شده است .
وی در خصوص آموزش ها گفت: با سازمان فنی و حرفه ای کل کشور 31 مرکز استان مجهز به دستگاه های تراش فست شدنده اند که بر این اساس شعار تراش بازار محور مطرح شده است و در واقع شعار مسابقات تراش بازار محور است و بازارهای جهانی مدنظر ماست که با کمک حوزه های صنعتی و تجاری که انصافا طی یک سال اخیر ملحق شدند تا به کمک کارگاه های خانگی و عمومی بیایند وهم به عنوان سرمایه گذار و اسپانسر که گوهر سنگ های ایران به عنوان گوهر سنگ ها خاص در دنیا معرفی شود .
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم این دوره از مسابقات گوهر تراشی استارتی برای مسابقات ملی باشد و کد رشته جهانی آن مطرح شود .