چالش کمبود زیرساختهای درمانی
بهنام سعیدی نماینده مجلس

دو نعمتی که خداوند به انسان عطا کرده، امنیت و سلامت است. اگر هر کدام از این دو به خطر بیفتند، جامعه دچار مشکل میشود. موضوع سلامت یکی از جدیترین مسائل کشور است که متاسفانه در برخی مناطق، به دلیل کمبود امکانات و پزشک متخصص، مردم دچار مشکلات جدی شدهاند.
هفته گذشته در شهرستان پلدختر، یک خانم باردار به دلیل نبود پزشک متخصص و تاخیر در خدماترسانی، فرزند خود را از دست داد. این موضوعات تلخ، زنگ خطر جدی برای نظام سلامت کشور است. چنین مواردی در بسیاری از مناطق محروم کشور نیز اتفاق میافتد.
ما پروژههای متعددی در حوزه بهداشت و درمان داریم که سالهاست بلاتکلیف ماندهاند. بهعنوان مثال، بیمارستانی در شهرستان عنبرآباد وجود دارد که ۱۴ سال پیش کلنگزنی شد. در زمان بازدید، پیشرفت فیزیکی آن تنها ۲۳ درصد بود و اکنون با گذشت این همه سال به حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد رسیده است. این در حالی است که مردم به شدت به این بیمارستان نیاز دارند.
در چنین وضعیتی بسیاری از بیماران ما در روستاها مجبورند مسافت طولانی را تا بیمارستان جیرفت طی کنند. در این مسیر، به دلیل وضعیت بد جادهها، تصادفات زیادی رخ میدهد و جان مردم به خطر میافتد. در برخی محورهای روستایی، طی مدت کوتاهی بیش از ۱۰ تا ۲۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
در بیمارستان جیرفت هم که تنها مرکز درمانی اصلی منطقه است، کمبود امکانات مشهود است. بعضی وقتها به دلیل نبود تخت خالی، بیماران را در راهرو بستری میکنند. هرچند وزارت بهداشت تلاشهایی دارد اما مشکل به قدری عمیق است که نیازمند همکاری همه دستگاهها و بازنگری جدی در سیاستهای جذب پزشک متخصص است.
از سوی دیگر یکی از مشکلات این است که پزشکان متخصص با سهمیه مناطق محروم میآیند اما یک یا دو سال بیشتر نمیمانند و پس از آن منطقه را ترک میکنند. اگر در پذیرش تخصصی، سهمیه بومیها بیشتر شود، قطعا ماندگاری آنان در همان منطقه افزایش مییابد. پزشک بومی به دلیل تعلق خاطر به مردم، با دلگرمی بیشتری به ارائه خدمت میپردازد.
سلامت مردم خط قرمز مجلس است. وزارت بهداشت باید هر چه سریعتر سیاستهای خود را در حوزه زیرساخت ها، جذب و نگهداشت پزشک متخصص و فوق تخصص اصلاح کند تا جان بیماران در مناطق محروم بیش از این به خطر نیفتد.