رئیس سازمان منابع طبیعی کشور: تحقق ۴۰ درصدی اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم توسعه

گردهمایی دو روزه مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری سراسر کشور با حضور رئیس و معاونان ستادی این سازمان به منظور ارائه برنامه راهبردی ۱۴۰۴ به میزبانی منابع طبیعی اصفهان برگزار شد.

شناسه خبر: 180170
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور:
تحقق 40 درصدی  اهداف منابع طبیعی  در برنامه ششم توسعه

علی تیموری، معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ظهر چهارشنبه در حاشیه این گردهمایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این گردهمایی فرصتی برای تبادل نظر مدیران استانی و ستادی فراهم کرد تا چالش‌ها و پیشنهادهای اجرای برنامه‌های هفتم توسعه بررسی و راهکارهای عملی ارائه شود.

وی افزود: یکی از اهداف اصلی این برنامه و سازمان منابع طبیعی اجرای ۲۰ میلیون هکتار پروژه آبخیزداری در پنج سال با نرخ سالانه چهار میلیون هکتار است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: این طرح در ۱۳۰ میلیون هکتار اراضی مستعد کشور با روش‌های بیولوژیکی، مکانیکی و مدیریتی اجرا می‌شود که در نتیجه به مدیریت روان‌آب‌ها و کاهش تبخیر کمک خواهد کرد.

تیموری با اشاره به افزایش بودجه سازمان منابع طبیعی کشور سال ۱۴۰۴، گفت: اعتبارات ملی از ۱.۳ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به ۱.۵ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده و اعتبارات استانی تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و این منابع برای پیشبرد پروژه‌های آبخیزداری، آبخوان‌داری و حفاظت از منابع طبیعی در استان‌ها هزینه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۶۸ میلیون هکتار وسعت کشور، ۸۲ درصد (۱۳۴میلیون هکتار) تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی است که ۳۱ میلیون هکتار آن بیابانی و ۱۴ تا ۱۵ میلیون هکتار منشأ گرد و غبار است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: اگر این اراضی مدیریت نشود، بیابان‌زایی گسترش می‌یابد.

تیموری با اشاره به اینکه رقم بودجه مقابله با گرد و غبار در سال ۱۴۰۴ با ۲۰درصد افزایش به هفتصد- هشتصد میلیارد تومان رسیده است، افزود: باید توجه داشت که اجرای طرح‌های آبخیزداری علاوه بر مهار بیابان‌زایی، با تقویت پوشش گیاهی به تأمین پروتئین کشور از طریق حمایت از جوامع عشایری و دامداران و مراتع کمک می‌کند.

وی همچنین به برنامه سازمان منابع طبیعی برای حفاظت از جنگل‌های زاگرسی کشور اشاره کرد و گفت: جنگل‌های زاگرس با ۳۳ میلیون هکتار وسعت در ۱۱ استان، ۴۰ درصد منابع آبی کشور را تأمین می‌کنند و بسیاری از رودخانه‌های مهم کشور از دل زاگرس سرچشمه می‌گیرند؛ از این رو بدون حفاظت صحیح، رودخانه‌های مهمی مانند زاینده‌رود، کرخه و دز با خطر خشکسالی مواجه می‌شوند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه درخصوص طرح جنگلداری اجتماعی گفت: سازمان منابع طبیعی با رویکرد جنگلداری اجتماعی و همکاری تشکل‌های مردمی، به دنبال آگاه‌سازی و مشارکت مردم برای جلوگیری از قاچاق چوب و تخریب جنگل‌هاست.

تیموری درخصوص تحقق اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم توسعه، خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی موظف به اجرای پنج تا ۱۰ میلیون هکتار پروژه آبخیزداری بود اما به دلیل کمبود منابع اعتباری، تنها ۴۰ درصد این هدف محقق شد.

وی با اشاره به بهبود وضعیت مالی در سال جاری، ابراز امیدواری کرد که با حمایت مجلس و افزایش اعتبارات اهداف برنامه هفتم به‌طور کامل محقق شود.

محمدعلی کاظمی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان اصفهان درادامه این گردهمایی اظهار کرد: این استان در چارچوب نهضت ملی مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت، متعهد به کاشت ۲۰ میلیون نهال از مجموع یک میلیارد نهال هدف‌گذاری‌شده در کشور است.

وی افزود: طی ۲ سال گذشته تاکنون بیش از ۶ میلیون نهال در استان کاشته شده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به همکاری دستگاه‌های مختلف در کمک به اجرای تعهد استان در طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال، از حضور نمایندگان صنایع بزرگ در این جلسه و تجلیل از نمایندگان آنان خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی برای تحقق هدف طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت تا سال آینده ادامه دارد.

در ادامه مهرداد مرادمند رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه تاکنون ۹۰ درصد اراضی کشاورزی استان رفع تداخل شده است، اظهار کرد: این دستاورد اختلافات بین مردم و دولت را کاهش داده و مراجعات قضائی را به حداقل رسانده است.

وی با تأکید بر لزوم هماهنگی بین جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، ایجاد سازوکارهای حقوقی را برای دفاع در برابر شکایات آرای واگذاری قدیمی که خسارات سنگینی به دولت وارد کرده است، خواستار شد و گفت: توقف موقت شکایت از متصرفان اراضی تا روشن شدن وضعیت تداخلات، تأمین نیروی انسانی و پشتیبانی برای جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و تسریع در جانمایی اراضی واگذاری در پلاک‌های مشمول رفع تداخلات ضروری است.

مرادمند به لزوم تقویت پروژه‌های آبخیزداری برای کاهش خطرات ناشی از سیلاب و حفظ قنوات، با پیشنهاد

 

الگوبرداری از مطالعات مشترک اصفهان تاکید کرد.

کوروش خسروی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان نیز در گردهمایی مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که به میزبانی استان اصفهان برگزار شد گفت :با اشاره به خشکی رودخانه زاینده‌رود طی سه دهه اخیر، این وضعیت را نتیجه سوءمدیریت مدیران دوره‌های مختلف در مدیریت منابع آب، خاک و حفظ منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: امید است نسبت به اصلاح این روند چاره اندیشی شود.

وی ضمن تقدیر از منابع طبیعی استان اصفهان برای همکاری در تدوین طرح‌های سرمایه‌گذاری برای احیای جنگل‌های تخریب‌شده، افزود: از این اداره کل درخواست کردیم اراضی را که در گذشته جنگل بودند، برای مشارکت سرمایه گذاران شناسایی و معرفی کنند زیرا این اراضی ظرفیت بالایی برای احیای جنگل دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان با بیان اینکه طرح‌های تجاری (بیزینس پلن) برای سرمایه‌گذاری در این حوزه در حال تدوین است، خاطرنشان کرد: این طرح‌ها شامل محاسباتی دقیق از هزینه ایجاد جنگل، نرخ بازگشت سرمایه (IRR) و طول دوره سرمایه‌گذاری است.

به گفته وی، مجوزهای اولیه برای جذب سرمایه‌گذاران آماده شده و طی دو ماه آینده، اولین گروه‌های سرمایه‌گذاری فعالیت خود را در این اراضی آغاز خواهند کرد.

خسروی همچنین به پتانسیل این طرح برای تبدیل شدن به الگویی ملی اشاره کرد و افزود: نزدیک به نیمی از استان‌های کشور می‌توانند با اجرای طرح‌های مشابه، به احیای جنگل‌ها و مقابله با بحران فرسایش خاک کمک کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان فرسایش خاک را بحرانی خاموش دانست و گفت: این معضل کمتر مورد توجه قرار گرفته است اما احیای جنگل‌ها می‌تواند به بهبود وضعیت آب، هوا و محیط زیست منجر شود.

خسروی با اشاره به همکاری پرسنل منابع طبیعی و محیط زیست، ابراز امیدواری کرد که این طرح در منطقه شرقی استان و قرق‌های اختصاصی به توسعه عرصه‌های طبیعی منجر شود.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار