سخنگوي دولت: رشد ۳ درصدي به اندازهاي نيست که بر سفرهها اثرگذارد

محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت و رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور در سخناني پيش از خطبههاي نمازجمعه تهران به تشريح سياستهاي دولت در اجراي اقتصاد مقاومتي پرداخت و با طرح اين سوال که اساس چرا اقتصاد ما بايد
مقاومتي باشد و دستاوردهاي آنها چه خواهد بود گفت: پس از پايان جنگ جهاني دوم دنيا جمعاً دو جنگ 10 ساله را تجربه کرد در اين دو جنگ دنياي به اصطلاح متمدن به ويژه اروپا بيش از 185 ميليون نفر را پاره پاره و مفقودالاثر کردند.
وي افزود: در نيمه دوم قرن بيستم جهان به اين نتيجه رسيد که رويکرد جديدي را بايد براي تقسيم غنائم در پيش بگيرند تا در قالب پيمانهاي جهاني اين غنائم را تقسيم بندي کنند که از دل اين سياست سازمان تجارت جهاني تأسيس شد. و قرار بود هر کشوري که از اين نظم خارج ميشود مورد تحريم قرار گيرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور ادامه داد: پس از پيروزي بزرگ انقلاب اسلامي ايران که وقتي تصميم گرفت از اين سيستم تحميلي اقتصادي خارج شود تحريمهايي را عليه او اعمال کردند که در اين راستا از سال 1979 تا 2012، 36 بار جمهوري اسلامي ايران را به شکلهاي مختلف تحريم کردند. حتي شوراي امنيت سازمان ملل با قطعنامههاي 1737، 1747، و 1803 تحريمهاي ظالمانهاي را عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال کردند.
نوبخت گفت: ما در يک شرايطي هستيم که يک نبرد تمام عيار اقتصادي بين جمهوري اسلامي ايران و قدرتهاي بزرگ بوجود آمده است و در چنين شرايط انتظاري به جا از يک رهبر اگاه، فهيم و نکته سنج همين است امت خود و مسئولين دولتي را راهنمايي و راهبري کنند تا مشخص شود با چه سازوکاري از اين گردنه در برابر تحريمهاي خاص خارج شوند.
وي با بيان اينکه به عنوان کمترين فرد در دولت از رهبر انقلاب اسلامي ايران تشکر ميکنم که به درستي دولت را براي خروج از اين تحريم راهنمايي کردند به 24 بند ابلاغي سياستهاي اقتصاد مقاومتي اشاره کرد و گفت: اين راهها براي خروج از اين گردنه سخت است و از ظرفيتهاي داخلي خود براي پيشرفت کشور استفاده کنيم.
سخنگوي دولت ادامه داد: رهبر انقلاب اين سياستها را به هر سه قوه به ويژه دولت ابلاغ کرده است. تا علاوه براينکه سهم سالانه صندوق توسعه را افزايش ميدهيم اقداماتي در راستاي پيشگيري و مقابله با فساد نيز صورت گيرد. اين سياستها در 29 بهمن سال 92 به همه سران قوا ابلاغ شد و رئيس جمهور نيز در تاريخ يکم اسفندماه به معاون اول ابلاغ و معاون اول هم از سازمان برنامه ريزي خواستار تدوين سياستهاي ابلاغي سياست اقتصاد مقاومتي شدند.
نوبخت اضافه کرد:برهمين راستا ما هربند از 24 بند سياستهاي ابلاغي را به دستگاههاي مربوطه ابلاغ کرديم و از آنان خواستيم برنامه هاي مدوني را براي اجراي اين سياستها ارائه دهند. لذا ما برنامههاي آنان را دريافت و اصلاحات را انجام داديم و سپس به آنها پس داديم تا آنها اجرايي شوند.
وي در ادامه با بيان اين مطلب که سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي براي بلند مدت است و ما يک سال از اين سياستها را در دولت اجرايي کردهايم به ارائه گزارش عملکرد برخي وزارتخانهها دراين زمينه پرداخت و گفت: وزارت نفت در اين مدت با توجه به تأسي از اين سياستها موفقيت شد صادرات محصولات پتروشيمي را به 23.5 درصد افزايش دهد. همچنين شش رديف پالايشي پالايشگاه فاز 12 پارس جنوبي را همراه با 3 سکوي توليدي راه اندازي کرده است. 4 رديف پالايشي پالايشگاههاي فاز 15 و 16 پارس جنوبي را و دو سکوي توليدي دريايي را نيز به بهره برداري رسانده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور اضافه کرد: همچنين نيمي از ظرفيت پالايشي پالايشگاهي بخشهاي دريايي فاز 17و 18 پارس جنوبي را به تأکيد مقام معظم رهبري اضافه شد همچنين ميعانات گازي را به 466 هزار بشکه در روز وزارت نفت رسانده است که اين هم در جهت افزايش توليد وصادراتي است که مقام معظم رهبري تأکيد داشتند. تکميل خط ششم با اولويت صادرات گاز طبيعي به عراق در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و آن را به انجام رساند همچنين اين وزارتخانه توانسته است تکميل پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس را با ظرفيت 360 هزار بشکه در روز داشته باشد. همچنين موفق شد 8.2 درصد پيشرفت فيزيکي در اين پالايشگاه کند.
نوبخت افزايش جايگاه CNG به دو هزار و 360 جايگاه را از ديگر اقدامات وزارت نفت دانست و گفت: به تأکيد مقام معظم رهبري توليدات محصولات پتروشيمي تا مرز 8 درصد نيز افزايش يافت.
وي به عملکرد وزارت جهاد کشاورزي در زمينه اقتصاد مقاومتي اشاره کرد و گفت: در يک سال اخير رشد توليدات کشاورزي به 6.6 درصد افزايش يافته است همچنين محصولات شيلاتي نيز به 7.8 درصد افزايش يافته است ما همچنين وظيفه داريم کالاهاي استراتژيک از جمله گندم را ذخيره کنيم که موفق شديم ميزان ذخيره گندم را به 6 ماه افزايش دهيم تا در برابر دولت مردان زورگوي غربي اقداماتي در جهت تأمين آذوقه در کشور داشته باشيم.
سخنگوي دولت همچنين ميزان صادرات برق به کشورهاي همسايه را بيش از 7 هزار و 610ميليون کيلووات در ساعت عنوان کرد و گفت: براين اساس 727 ميليون دلار درآمد کسب شده است.
نوبخت همچنين به ارائه گزارشي در زمينه ترانزيت کالا اشاره کرد و افزود: ما در زمينه راه آهن 61 درصد رشد داشتهايم همچنين در مسيرهاي دريايي افزايش ترانزيت را به 117 درصد رشد رساندهايم. همچنين وزارت راه موفق شده است 53 درصد از پروازهايي که از آسمان ايران عبور ميکنند را افزايش دهد در وزارت صنعت نيز موفق شد طبقات تعرفه اي را از 4 طبقه به 10طبقه کاهش دهد. همچنين صادرات غيرنفتي 13 درصد رشد داشته است که اين آمار همراه با ميعانات گازي 19 درصد رشد داشته است.
وي افزود: رشد صادرات بخش صنعت از 13.3 ميليارد دلار به 13.6 ميليارد دلار رسيد و 2.3 درصد رشد داشته که البته معتقديم اين رقم در شأن ملت بزرگ ايران نيست اما بايد بدانيم که در محاصره و تحريم هستيم و با وجود اينکه نفتمان را مي فروشيم پولش را نميتوانيم داخل بياوريم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور تصريح کرد: ما در برابر جهاني که ما را تحريم کرده و پا را روي پايش گذاشته و تماشا ميکند تا دستمان را بالا ببريم هيچ وقت دستمان را بالا نخواهيم برد و اندک اندک جلو خواهيم رفت. رهبرمان ما را مقاوم، شجاع و با مديريت جهادتي تربيت و سفارش کرده است.
نوبخت با اشاره به رشد اقتصادي 3 درصد در سال گذشته اظهار داشت: اين رشد با همکاري تنگاتنگ بين سه قوه بوجودآمده هرچند اين عدد در شأن ملت ايران نيست و تأثير خود را در سفرههاي مردم نشان نميدهد لذا تلاش ميکنيم و هدف اين است که رشد را به 6 درصد، 8 درصد و 10 درصد برسانيم که اينها ميتوانند رفاه ايجاد کنند.
وي با بيان اينکه در يک سال گذشته رشد منفي سرمايه گذاري به يک رشد مثبت تبديل شده و در 9 ماهه 93 بيش از 13.8درصد در اين زمينه رشد داشتهايم تصريح کرد: البته که اينها به معناي ارزان کردن نيست اما تورم را از 40 درصد به زير 15 درصد رساندهايم و رشد افزاينده گراني را متوقف کرديم. تنها همت ما در اين شرايط تحريم اين بود که اين رشد گراني را تقليل دهيم و انشاءالله به آن هدف نهايي در اين زمينه خواهيم رسيد.
به گفته سخنگوي دولت دولت موفق شده است در شرايط تحريم 32 درصد وابستگي خود به نفت را کاهش دهد.
نوبخت در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به ابلاغ سياستهاي برنامه ششم توسعه اظهار داشت: قطعاً بهبود شرايط نياز به برنامهريزي دارد و باز هم جا دارد که از رهبر انقلاب که راه را در اين زمينه با ابلاغ سياستهاي برنامه ششم توسعه نشان دادند تشکر کنيم و به رغم بدخواهيهايي که عليه دولت و ملت ايران در خارج از کشور وجود دارد ما انشاءالله کشور را به سمت جلو پيش خواهيم برد.
وي همچنين با اشاره به مذاکرات هستهاي ايران با گروه 5+1 گفت: نمايندگان جمهوري اسلامي ايران از سوي ملت در برابر 6 قدرت جهاني در حال نبرد تن به تن هستند و اين براي اولين بار است که يک کشور در برابر شش قدرت بزرگ گفتگو ميکند. بدون آنکه آنها بتوانند تحميلي برما داشته باشند اينکه اين مذاکرات طول کشيده است براي اين بوده که ما در برابر آنان مقاومت ميکنيم. ما در برابر همه زورگويان خواهيم ايستاد و نمايندگان غيور، شجاع و مورد اعتماد به دنبال سرافرازي ملت ايران هستند.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور در بخش پاياني سخنانش اظهار داشت: وقتي رئيس جمهور برنامه ششم توسعه را به بنده حقير ابلاغ کردند لرزه بر اندام من افتاد که چگونه بايد اين مسير را طي کنم و در اين راه قطعاً از حمايتهاي ملت ايران و کمک همه نخبگان براي پيشرفت کشور به نقطه مطلوب استفاده خواهم کرد.