

گروه امورزیربنایی: معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۷هزار و۵۰۰ مگاوات برق در کشور مصرف شده است که نسبت به دورههای مشابه خود بیسابقه بوده است.
غلامرضا خوشخلق در مراسم تودیع ومعارفه مدیرعامل شرکت برق استان چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه امسال مصرف برق در کشور در تاریخ خود بیسابقه است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۴۷هزار و۵۰۰ مگاوات برق در کشور مصرف شده است که نسبت به دورههای مشابه خود بیسابقه بوده است.
وی با بیان اینکه ۸ هزار مگاوات از برق کشور توسط نیروگاههای برق آبی تولید میشود، اظهارکرد: با گرمترشدن هوا و خشکسالیهای اخیر تولید برق به وسیله نیروگاههای برق آبی کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
خوش خلق با اشاره به خشکسالیهای اخیر، تصریح کرد: اگر روند مصرف همچنان ادامه داشته باشد احتمال دست کم دوساعت در شبانه روز خاموشی را خواهیم داشت اما ما تلاش میکنیم که تاپایان سال قطعی برق نداشته باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف برق، افزود: مردم باید با مصرف بهینه و صرفهجویی تلاش کنند تا میزان مصرف را کاهش دهند.
خوش خلق با بیان اینکه ۳۰هزار مشترک معادل ۹۹٫۹۹درصد از مردم از نعمت برق بهرهمند هستند، تصریح کرد: ۱۰۰درصد از جامعه شهری و بخش زیادی از جامعه روستایی کشور از این نعمت برخوردار هستند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر خاطرنشان کرد: ۴۵درصد از مشترکین مصرف برق، واحدهای تولیدی و بخش کشاورزی هستند.
مصرف انرژی ساختمانها ۳ برابر متوسط جهانی است
از سوی دیگر نیز معاون آموزش و بهینهسازی مصرف انرژی سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) گفت: برآوردها نشان میدهد که مصرف انرژی ساختمانهای ما دو تا سه برابر متوسط جهانی است.
امیر دودابینژاد، افزود: شاخص کلان مورد استفاده برای مقایسه بهرهوری انرژی شدت انرژی است که ایران از لحاظ مصرف انرژی بهمنظور تولید کالا ها و خدمات وضعیت مطلوبی ندارد و جزو کشورهای با شدت انرژی بسیار بالا محسوب میشود.
وی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۱، در سطح جهان بهطور متوسط برای تولید یک میلیون دلار ارزش افزوده حدود ۱۱۵ تن معادل نفت خام انرژی مصرف شده است، درحالی که این رقم در ایران بیش از ۱٫۵ برابر مقدار متوسط جهانی است و اگر از روش نرخ اسمی ارز استفاده کنیم، شاخص شدت انرژی ما حدود چهار برابر متوسط جهانی خواهد بود.
وی ادامه داد: بخش خانگی، تجاری و عمومی کشور ۳۶ درصد، بخش حملونقل ۲۶ و بخش صنعت ۲۴ درصد از مصرف کل انرژی را بهخود اختصاص دادهاند.
وی تاکید کرد: برآوردهای ما نشان میدهد که مصرف انرژی ساختمانهای ما دو تا سه برابر متوسط جهانی است.
وی افزود: متوسط قیمت فروش هر کیلوواتساعت برق در کشور کمتر از هزینه تمامشده تولید، بدون احتساب سوخت است و با احتساب بهای سوخت یارانهای، قیمت فروش حدود یک سوم هزینه تمامشده است؛ همچنین با احتساب ارزش سوخت براساس قیمت فوب خلیج فارس هزینه تمامشده به کمتر از یک چهاردهم هزینه تمامشده میرسد.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر این است که در این قیمتها هزینههای اجتماعی ناشی از انتشار آلایندهها لحاظ نشده و طبیعی است که این قیمت بسیار پایینتر از قیمت واقعی انگیزه لازم برای مصرف بهینه را فراهم نمیکند.
وی با مقایسه قیمتهای برق در طول سالهای گذشته، گفت: قیمت واقعی هر کیلوواتساعت برق در طول سالهای ۷۴ تا ۸۳ با افزایش متناسب تعرفه با نرخ تورم تقریبا ثابت مانده است اما در طول سالهای پس از آن تا مقطع هدفمندی یارانهها هر ساله کاهش یافته و در سال ۹۰، به سطحی در حدود قیمت سالهای ۷۴ تا ۸۳ رسیده که طبیعی است که کاهش قیمت واقعی برق، مردم و بنگاهها را به مصرف بیشتر و غیربهینه هدایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد باوجود اینکه قیمت عامل بسیار مهمی در ایجاد انگیزه برای صرفهجویی انرژی است اما بهتنهایی قادر به ایجاد تخصیص بهینه منابع نیست و قیمتگذاری کارا شرط لازم مصرف بهینه انرژی است که لازم است با برخی راهکارهای غیر قیمتی مانند قوانین و مقررات، توسعه فناوری و آموزش و آگاهسازی تکمیل شود.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه