
ورير نيرو:
وزير نيرو از اجراي 15 طرح براي تعادلبخشي به منابع آب زيرزميني خبر داد و گفت:کارهاي اجرايي لازم و اعتبار مورد نياز پيشبيني شده تا بتوانيم گامهاي اساسي براي احياي منابع آب زيرزميني و تعادلبخشي آن برداريم.
حميد چيتچيان در حاشيه نخستين همانديشي سياستگذاران منابع آب، با بيان اينکه در سطح منطقهاي شوراهاي هماهنگي حوضههاي آبريز را ايجاد کرديم، گفت: براي نخستين نمونه شوراي هماهنگي حوزه زايندهرود ايجاد شد که علاوه بر سازمانها و نهادهاي دولتي، نمايندگان کشاورزان نيز دخيل هستند و با مشارکت همه ذينفعان موجود در خصوص مسايل آب تصميمگيري ميشود.
وي افزود: مديريت منابع آب يک مديريت چندوجهي و چندبعدي است بهطوري که مسايل زيستمحيطي، مسايل فني و انساني و مهمتر از همه مسايل اجتماعي در مديريت آب دخيل هستند.
وزير نيرو با بيان اينکه موضوع آب هم در رفاه اجتماعي و هم در حوزه اقتصادي نقش بسيار اساسي دارد، تصريح کرد: بايد با شناخت ابعاد مختلف و با حضور سازمانهاي مختلف دولتي به برنامهها و تصميمهاي مشترکي برسيم و هر کدام از سازمانها اين سياستها را در حوزه خود اجرا کنند.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده جهت تامين آب شرب شهرها و تهران، انتقال آب از سدهاي ساختهشده به شهرها را از جمله اين اقدامات برشمرد و ادامه داد: اقدامات انجام شده جهت تصفيه آب نيز از اقدامهايي است که وزارت نيرو براي تامين آب شرب انجام داده است.
چيت چيان تاکيد کرد: نکته مهم اين است که وقتي ما با شرايط خشکسالي و با کاهش ذخيره آب در سدها مواجه هستيم، مديريت مصرف آب مهمترين عامل غلبه بر مشکل آب است.
وي افزود: در بخش آب شرب، کشاورزي و صنايع ظرفيتهاي قابل صرفهجويي وسيعي داريم و با انجام روشهاي صرفهجويي، قادر به غلبه بر مشکل آب هستيم.
وزير نيرو در خصوص امکان ادغام ساختار بخش آب با بخش کشاورزي گفت: در کشورهاي مختلف ساختارهايي که براي بخش آب درنظر گرفتهاند، بسيار متنوع است در برخي کشورها آب و انرژي بهصورت مشترک و در برخي ديگر آب و محيط زيست و در برخي ديگر نيز آب بهصورت مستقل داراي يک ساختار اجرايي است که علت اين موضوع استفاده از آب در بخشهاي مختلف ازجمله کشاورزي، صنعت، شرب و پايداري محيط زيست است؛ بنابراين يکي کردن آب با يکي از بخشهاي مصرفکننده موجب ميشود بقيه مصارف مورد غفلت قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه بايد ساختارها را براساس شرايط و اقتضاهاي هر جامعه پيريزي کرد، تصريح کرد: مشابه ساختاري که در ايران وجود دارد، در بسياري از کشورهاي جهان وجود دارد که به نظر من بايد موضوع را فراتر از اين ديد.
وي با طرح اين پرسش که آيا ادغام جهادسازندگي و کشاورزي همه مشکلات کشاورزان را برطرف کرده است، گفت: با اين ادغام همه مشکلات کشاورزان برطرف نشده است و هر ادغامي مزيتهايي دارد که در کنارش مشکلات هم به دنبال دارد.
چيت چيان افزود: مثلا موضوع عمران روستايي پس از ادغام جهادسازندگي و کشاورزي مقداري مورد غفلت واقع شده است و با توجه به اينکه موضوع آب چندبعدي است و مسايل اقتصادي، اجتماعي، زيستمحيطي، صنعتي و کشاورزي دارد.
وي با بيان اينکه بايد از يک ساختار مشارکتي در مديريت منابع آب استفاده کنيم که آن چيزي است که در شورايعالي آب تحقق پيدا کرده است، گفت: شورايعالي آب شورايي است که نهادهاي مختلف در آن حضور دارند و در مدت استقرار دولت يازدهم تاکنون 9 بار اين شورا بهدليل اهميت آب به رياست رييسجمهوري يا معاون اول ايشان تشکيل شده است و تاکنون تصميمهاي اساسي خوبي اتخاذ کرده است.
وزير نيرو با اشاره به برنامه ارايهشده وزارت نيرو براي احياي آبهاي زيرزميني در شورايعالي آب، گفت: 15 طرح در اينباره پيشبيني شده است که 11 طرح در وزارت نيرو و چهار طرح نيز در دستگاههاي ديگر اجرا ميشود.
وي خاطرنشان کرد: کارهاي اجرايي لازم و اعتبار موردنياز براي اجراي اين طرح پيشبيني شده است تا گامهاي اساسي براي احياي منابع آب زيرزميني و تعادلبخشي آن برداريم.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه