تجارت روی لبه فضای مجازی

رضا الفت نسب تحلیگر فضای مجازی

شناسه خبر: 178882
تجارت روی لبه فضای مجازی

برخی کسب و کارها با تمامی سختی ها در حال نبرد برای حفظ تجارت خود هستند و تا حدودی نیز موفق بوده اند. در زمانی که اینستاگرام با فیلتر و محدودیت مواجه شد، انجمن کسب و کارهای دیجیتال این آمار را ارائه داد که چند صد هزار شغل با چالش مواجه می شوند اما با توجه به این که حوزه مشاغل اینترنتی بسیار گسترده است، نمی توان آمار دقیقی از بیکاری بواسطه محدودیت های اینترنتی ارائه داد. در این میان کسب و کارهای نوپا، کوچک و مستقر در شهرستان ها بیشترین آسیب را از محدودیت و کندی اینترنت متحمل و تعطیل شدند‌. باید توجه داشت که مشاغل اینترنتی در سراسر جهان ناپایدار هستند و بعضا تعطیل می شوند اما در ایران این ناپایداری دوچندان است زیرا محدودیت های اینترنتی وجود دارد و در ثانی سرمایه گذار اعتمادی به حضور در این عرصه ندارد.

بخش خصوصی و کسب و کارهای اینترنتی در ۲۰ سال اخیر اقدامات خوبی انجام داده، سرمایه گذاری کرده و توسعه را رقم زده اند. بستری که دولت موظف به توسعه آن بود، امروز توسط بخش خصوصی هموار شده تا جایی که در برخی حوزه ها در خاورمیانه، مطرح هستند. برای نمونه امروز تاکسی های اینترنتی فعال در ایران به قدری خوب کار کرده اند که اگر فضا فراهم شود، می توانند به خوبی در کشورهای همسایه سرویس دهی داشته باشند.

در خرده فروشی نیز زیرساخت های خوبی در حوزه کسب و کار اینترنتی ایجاد شده است.

بر همین اساس می توان گفت، بخش خصوصی آن چه را که موظف به انجام بوده، به بهترین شکل آماده کرده و حالا نوبت تسهیلگری دولت است.

امروز نیازمند اصلاح سیاست ها در حوزه سیاستگذاری مربوط به اینترنت هستیم. ۲۰ سال پیش اینترنت صرفا جنبه اطلاع رسانی و تفریح داشت اما امروز فقط در یک نمونه شرایط را برای چندین میلیون سفر درون شهری و برون شهری مهیا می کند و عملا بار بزرگی از روی دوش کشور برداشته است. امروز ابعاد مختلف زندگی مردم به اینترنت گره خورده و بر همین اساس باید اینترنت با کیفیت در اختیار شهروندان قرار گیرد. طبق گزارش انجمن تجارت الکترونیک، ریشه این مشکل، نگاه امنیتی به اینترنت است. این نگاه حتی اگر نیاز است که وجود داشته باشد، نباید فراگیر و آسیب زا باشد. نباید با کوچک ترین اتفاقی اینترنت قطع و به کسب و کار‌ مردم لطمه وارد شود. باید در این عرصه هوشمندانه تصمیم گیری کرد. دستگاه اجرایی امروز نظر تشکل ها  و اصناف را جویا نمی شود و عملا بخش خصوصی هیچ نقشی در تصمیم گیری ها ندارد در حالی که می تواند کمک کننده بزرگ به دولت باشد.

نباید فراموش کرد که امروز اینترنت به کمک دولت آمده و مشکل توزیع را در کشور برطرف کرده است. از سوی دیگر شاهد هستیم که یارانه الکترونیکی وضع شده از سوی دولت از طریق اینترنت قابل استفاده است و هزاران کاربرد دیگر دارد.

نباید فراموش کرد که سال ها تاکسی های شخصی به یک معضل برای دولت بدل شده بود و فضای جامعه را ناامن می کردند اما امروز کسب و کارهای اینترنتی این امکان را فراهم کردند تا تمامی تاکسی های شخصی ثبت شده و مشخصات آن ها معلوم باشد. امری که ناامنی در این حوزه را به حداقل رساند. تمامی این موارد نشان می دهد که اینترنت مزایای زیادی دارد و باید نگاه منفی به آن از میان برداشته شود.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار