روابط عمومی ایمیدرو نیازمند تغییرات بنیادی
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تحول در واحد روابط عمومی خود است. ضعف در این واحد در سالهای اخیر توانست ایمیدرو را در ابعاد مختلفی ضعیف کند.
واحد روابط عمومی در سازمانهای توسعهای مانند ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این واحد نقش کلیدی در ارتباطات داخلی و خارجی سازمان ایفا میکند و به شکل مستقیم بر پیشبرد اهداف توسعهای و استراتژیک سازمان تاثیر دارد.
درواقع روابط عمومی پیشانی اصلی ایمیدرو محسوب می شود که می تواند پل ارتباطی میان این سازمان و رسانه ها را حفظ و منجر به پویایی هرچه بیشتر ایمیدرو شود.
ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه ای، با طیف وسیعی از ذینفعان از جمله دولت، سرمایهگذاران، صنایع مختلف، جوامع محلی، رسانهها و سازمانهای بینالمللی در ارتباط است. به همین دلیل روابط عمومی نقش بسیار مهمی در توسعه فعالیت های ایمیدرو دارد و می تواند ضعف ها و چالش های این مجموعه را برطرف کند.
در سال های اخیر عدم توجه به انتخاب مدیرانی شایسته در روابط عمومی این مجموعه باعث شد تا جایگاه ایمیدرو نیز تنزل یافته و از سال های اوج خود فاصله بگیرد.
عدم ارتباط مدیران این مجموعه با رسانه ها و قطع نشست های رسانه ای باعث شد تا ایمیدرو در سکوت خبری تنها به برخی امور رسیدگی کردن و پاسخی برای کاستی ها به رسانه ها ندهد.
از سویی دیگر این موضوع بر کاهش شفافیت و اعتماد نیز اثر مستقیم داشت زیرا مدیران درباره برخی موضوعات به صورت شفاف و صریح با رسانه ها صحبت نکرده و تنها به اطلاع رسانی از مسیر روابط عمومی بسنده کرده اند.
همین موضوع به راحتی به تضعیف ایمیدرو آن هم به عنوان یک سازمان توسعه ای اثر گذار شد.
اما حالا با روشن شدن وضعیت سکان دار آن یعنی انتخاب محمد آقاجانلو به عنوان رییس هیات عامل بی شک روشن شدن وضعیت روابط عمومی این مجموعه یکی از موضوعات در دستور کار است.
آن طور که برخی از خبرهای غیر رسمی نشان می دهد رییس هیات عامل ایمیدرو قرار است یکی از مدیران روابط عمومی شرکت های ملی تابعه این مجموعه را راهی ایمیدرو کند.
ایمیدرو حالا با در اختیار داشتن یک مدیر جوان می تواند فصل جدیدی را آغاز کند که بخشی از موفقیت آن به انتخاب مدیر روابط عمومی اش بر می گردد.
درواقع امروز روابط عمومی ایمیدرو به مدیری نیاز دارد که بتواند سال های گذشته را جبران و اقدامات جدیدی را پیش رو قرار دهد.
امروز این مجموعه بیش از هر زمان دیگری باید پل ارتباطی میان رسانه ها را بازسازی و به تقویت ارتباطش بپردازد. زیرا در مواقع بحران یا رویدادهای منفی، روابط عمومی ضعیف نمی تواند به سرعت و به درستی واکنش نشان دهد، که این موضوع می تواند موجب تشدید بحران و کاهش اعتبار سازمان شود.
همچنین باید به این نکته اشاره داشت که اگر روابط عمومی نتواند تصویر مثبتی از دستاوردها و پروژههای سازمان ارائه دهد، سرمایهگذاران داخلی و خارجی ممکن است تمایلی به همکاری و سرمایهگذاری در این سازمان نداشته باشند.
درنتیجه ایمیدرو برای اثر گذاری بیشتر و ایفای نقش توسعه ای خود نیازمند انتخاب مدیر روابط عمومی کارآمدی است که بتواند پیشانی این سازمان باشد.