قطب جدید استخراج سنگ آهن در D۱۹
معدن D۱۹ با حفاری گسترده، استخراج میلیونها تن سنگ آهن و توسعه زیرساختهای حیاتی و جلوتر بودن حدود ۴۵ درصد از برنامه زمان بندی ، به یکی از مهمترین پروژههای معدنی کشور تبدیل شده است. با برنامهریزی برای بهبود حملونقل و افزایش بهرهبرداری، این مجموعه در مسیر رشد و تحول قرار دارد.

به گزارش جهان اقتصاد، کاظمپور مدیرعامل شرکت دشت یوز دره انجیر(D19)، در گزارشی از پیشرفت فعالیتهای این مجموعه معدنی اعلام کرد که بهرهبرداری از معدن سنگ آهن از مهرماه ۱۴۰۰ آغاز شده و تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار متر حفاری انجام شده است که حدود 6000 متر آن در سنگ آهن بوده است.
وی با اشاره به استخراج حدود سه ملیون تن سنگ آهن، اظهار داشت که از خردادماه سال 1403 با رویت نخستین لایه های سنگ آهن با عیار متوسط ۵۲ درصد وارد فاز بهره برداری شده است. همچنین، میزان دپوی سنگ آهن مگنتی موجود در این معدن حدود ۶۰۰ هزار تن برآورد شده است.
کاظم پور با اشاره به اهمیت بهبود زیرساختهای حملونقل معدن، از برنامهریزی برای آسفالت جاده دسترسی خبر داد که در صورت اجرای آن، میزان حمل سنگ آهن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن در ماه خواهد رسید.
وی همچنین به چالشهای مرتبط با آبهای زیرزمینی در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت که در لایههای آبی معدن، میزان آب مشاهدهشده کاهش یافته است. به گفته وی، در صورتی که پایداری این منابع آبی تأیید شود، امکان استفاده از آب شیرینکن برای تأمین آب معدن و ساکنان اطراف وجود خواهد داشت.
این معدن با اجرای زیرساختهایی مانند برقرسانی به طول 26 کیلومتر، احداث آزمایشگاه مجهز، احداث چهار دستگاه باسکول 80 تنی ، ساخت ساختمانهای اداری و کارگاهی، و تجهیز به ناوگان حملونقل سنگین، به یکی از پروژههای بزرگ معدنی کشور تبدیل شده است.
مدیرعامل 19D خاطرنشان کرد: استخراج 5 میلیون تن سنگ آهن، ساخت ساختمان های اداری و مسکونی برای کارگران از جمله اقداماتی است که برای سال جاری برنامه ریزی شده است.
گفتنی است براساس گواهی کشف، ذخیره این معدن حدود ۵۰ میلیون تن برآورد شده که گواهی کشف آن به نام شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز صادر گردیده است.