دیدار صمیمانه هیئت رئیسه اتاق بازرگانی شهرکرد با رئیس اتاق بازرگانی اصفهان

نگاه ملی و فرامرزی؛ راه‌حل بحران آب حوضه زاینده‌رود است

اتاق بازرگانی اصفهان میزبان رئیس و اعضای هیئت رییسه اتاق بازرگانی شهرکرد بود.

شناسه خبر: 9911
نگاه ملی و فرامرزی؛ راه‌حل بحران آب حوضه زاینده‌رود است

به گزارش واحد توسعه ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان، در این دیدار که با حضور رئیس و چند تن از اعضای هیات نمایندگان اتاق اصفهان برگزار شد، درباره افزایش تعاملات و همکاری‌ها در موضوعات مشترک بین دو استان رایزنی و تبادل نظر شد.



امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه با اشاره به بحران آب در فلات مرکزی و حوضه آبریز زاینده‌رود گفت: بحران کمبود آب را تنها می‌توان از طریق دوستی بین مردم دو استان حل کرد. باید این دیدگاه ایجاد شود که همه ما ایرانی هستیم و ایران تنها یک زاینده‌رود دارد. نمی‌توانیم نسبت به بحران آب در استان‌های دیگر بی‌تفاوت باشیم، بر همین اساس پیشنهاد می‌ شود که با همکاری اتاق بازرگانی اصفهان و شهرکرد، کارگروهی متشکل از اعضای هیئت نمایندگان اتاق‌ها و کارشناسان مربوطه تشکیل تا ضمن بازدید از مناطق مختلف دو استان با شرایط منطقه آشنا و معضلات آبی را رصد کنند. نکته حائز اهمیت این است که اعضای این کار گروه باید نگاهی ملی و فرا استانی نسبت به بحران آب داشته باشند تا به راه‌حلی که به نفع همه مردم و ساکنان منطقه است دست یابند. چنانچه عملکرد و نتایج کار کارشناسی این کار گروه موفق باشد، می‌توانیم از این تجربه در سایر سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی استفاده کنیم و کارشناسان دو استان اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری در کنار یکدیگر به گفتگو و رایزنی بپردازند.



شهرام زارع، رئیس اتاق بازرگانی شهرکرد نیز در این جلسه ضمن تأکید بر تلاش جمعی همه مسئولان اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری برای حل بحران آب حوضه زاینده‌رود گفت: کمبود آب یک بحران بلندمدت است و کشور سال‌های آینده نیز درگیر این معضل خواهد بود؛ ازاین‌رو دولت باید در زمینه آب سرمایه‌گذاری بیشتری کند و بودجه‌های بیشتری به طرح‌های مطالعاتی و اجرایی اختصاص دهد. از جمله این طرح‌ها می‌توان به پروژه بارورسازی ابرها در سرچشمه زاینده‌رود و منطقه کوهرنگ اشاره کرد. امیدواریم بتوانیم با همکاری نمایندگان بخش خصوصی هر دو استان و بهره‌گیری از تجارب کارشناسان باتجربه در گروه کارشناسی مشترکی که تشکیل می‌شود به موضوع بارورسازی ابرها به‌صورت کاربردی و علمی پرداخته شود تا با اجرای آن بتوان بخشی از مشکلات آب را حل کرد و آورده آب حوضه زاینده‌رود را افزایش داد.



سید وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز دستیابی به یک زبان مشترک بین مردم و مسئولان دو استان را برای حل بحران آب ضروری برشمرد و گفت: سه عامل اصلی باعث ورشکستگی زاینده‌رود شده‌اند. عامل نخست بارگذاری‌های اضافه‌تر از ظرفیت آبی زاینده‌رود است. عامل دوم بی‌نظمی‌های موجود در برداشت آب از زاینده‌رود است که میزان دقیق آن مشخص نیست و نظارت کاملی روی آن وجود ندارد. عامل سوم نیز بحث زایش آب در حوضه زاینده‌رود است که دچار اختلال شده است.
در ادامه این نشست، طرفین بر گسترش تعاملات و همکاری‌ها در موضوعات مختلف میان دو اتاق تاکید کردند.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار