قطار پیشرفت فولاد خوزستان در ایستگاه پروژه مگامدول زمزم ۳
مشعل بزرگترین پروژه آهن اسفنجی ایران در شرکت فولاد خوزستان روشن شد
شرکت فولاد خوزستان به عنوان دومین تولید کننده فولاد کشور با ظرفیتی بالغ بر ۴ میلیون تن بالغ بر ۱۰ درصد از ظرفیت تامین فولاد کشور را به خود اختصاص داده است از سوی دیگر این شرکت در برنامه های خود در افق ۱۴۱۰ دستیابی به تولید ۱۳.۶ میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده سهم این فولاد ساز را در تولید فولاد کشور به ۲۵ درصد می رساند.
امين ابراهيمي مديرعامل فولاد خوزستان در نمايشگاه سمپوزيوم فولاد 1402 که در جزيره کيش برگزارشد اظهارداشت: صنعت فولاد کشور قبل از انقلاب با ظرفيت 1.8 ميليون تني امروز به ظرفيت 45 ميليون تني رسيده است و جايگاه ويژه اي ميان کشورهاي دنيا داشته و به لحاظ ظرفيت رتبه 7 و از نظر توليد رتبه 10 را به خود اختصاص داده است .
وي افزود: همچنين فولاد خوزستان به عنوان دومين شرکت توليد فولاد در کشور با ظرفيتي بالغ بر 4 ميليون تن تامين کننده 10 درصد ظرفيت فولاد کشور است. به گفته ابراهيمي فولاد خوزستان يکي از برندهاي قديمي فولاد در کشور است و دربسياري از حوزه ها مي توان گفت اولين ها در مجموعه فولاد خوزستان شکل گرفته است. مديرعامل فولاد خوزستان در ادامه اظهار داشت: با توجه به آغاز فعاليت فولاد خوزستان از سال 1346 اما در واقع مي توان گفت ا اين مجموعه از سال 1368 با دست مقام معظم رهبري که در آن زمان رييس جمهور بودند به بهره برداري رسيد، اين درحاليست که يکي از مهمترين چالش هاي اصلي اين مجموعه بحث فرسودگي ماشين آلات و تجهيزات و همچنين فضاي رقابتي است که در حوزه صنعت وجود داشته و اتفاقاتي که در حوزه زنجيره تامين و بحث انرژي روي داده است .
دستيابي به سهم 25 درصدي در توليد فولاد
به گفته اين مجموعه پروژه هاي مختلفي را مورد هدف گذاري قرار داده است و افقي را براي سال 1410 تعريف کرده تا با رسيدن به ظرفيت 13.6 ميليون تني ، 25 درصد بازار فولاد را به خود اختصاص دهد. وي افزود: فولاد خوزستان براي رسيدن به افق 1410 گام هاي زيادي را تعريف کرده که گام اول تا پايان 1402 ، گام دوم را تا پايان 1404 ،گام سوم را تا پايان 1408 و گام آخر را تا پايان 1410 به ثمر برساند. ابراهيمي تصريح کرد: گام اول شامل توسعه زير ساخت ها مي شود که به عنوان مثال مي توان به توسعه پست برق و مباحثي در حوزه اکسيژن و همچنين بازچرخاني آب و پروژه هاي مختلفي که در مجموعه تعريف شده اشاره کرد و خوشبختانه يکي پس از ديگري به توليد و بهره برداري مي رسند.
پروژه زمزم 3 آغاز شد
وي افزود: گام دوم شامل پروژه هاي تعريف شده در پايين دست و بالا دست است که يکي از مهمترين پروژه ها زمزم 3 است که خوشبختانه به همت کارشناسان در مجموعه فولاد خوزستان تزريق گاز و روشن کردن مشعل زمزم 3 آغاز شده همچنين اين واحد يک سوپر مگامدول با ظرفيتي بالغ بر 2 ميليون تن است که اميدواريم بخش عمده نياز اهن اسفنجي در کشور را مرتفع کند البته اين در صورتي است که بحث چالش هاي گازي اين فرصت را از ما نگيرد .
به گفته ابراهيمي پروژه زمزم 3 قبل از اينکه يک پروژه توسعه اي باشد يک پروژه زيست محيطي است که با تغييرات در سايز و ابعاد پروژه از مگامدول به سوپر مگامدول تبديل شده است و همچنين در زميني به مساحت 21 هکتار اجرايي شده و اشتغال زايي مستقيم 300 نفري را ايجاد کرده است و مي توان گفت توانسته ايم يکي از بزرگترين مگامدول فعلي کشوررا راه اندازي کنيم و اميدواريم تا ماه آينده خروجي اهن اسفنجي را داشته باشيم .
مديرعامل فولاد خوزستان گفت: پس از چندين ماه کار جهادي و شبانه روزي همه ارکان مديريت پروژه هاي ناحيه احيا و با به کارگيري تمام ظرفيت معاونت طرح و توسعه با يک کار تيمي فشرده و بعد از رفع معضلات متنوع و پيچيده، بزرگ ترين پروژه کارخانه مگامدول آهن اسفنجي در ايران با ظرفيت نهايي ساليانه 2 ميليون تن آهن اسفنجي، در سخت ترين شرايط تحريمي و افزايش شديد قيمت ها و پس از انجام تست هاي راه اندازي مشعل هاي ريفرمر، روشن شد. ابراهيمي در ادامه ضمن تبريک اين دستاورد بزرگ توسعه اي که به عنوان بزرگ ترين دارايي فيزيکي و درآمدي شرکت فولاد خوزستان محسوب مي شود، مراتب تشکر و قدرداني خود را از حمايت ها و پشتيباني اعضاي هيات مديره و همراهي قائم مقامان در امور توسعه و بهره برداري و امور ستادي و مسئوليت هاي اجتماعي، معاونان، مديران و کارکنان پرتلاش شرکت فولاد خوزستان، به ويژه معاون طرح و توسعه و مدير پروژه هاي ناحيه احيا و تمامي ارکان آن، اعم از تيم پروژه کارفرما، مشاور و پيمانکار اعلام داشته و خاطر نشان کرد: ان شالله مگامدول آهن اسفنجي زمزم 3 پس از طي دوره فرآيندي در زودترين زمان ممکن وارد چرخه توليد خواهد شد.
سرمايه گذاري 40 هزار ميليارد توماني
ابراهيمي در ادامه افزود: با سرمايه گذاري 40 هزار ميليارد توماني در پروژه هاي
توسعه اي فولاد خوزستان، در تلاش هستيم تا پايان سال 1410 به ظرفيت توليد 13.6 ميليون تن دست پيدا کنيم.
به گفته ابراهيمي براي توليد 55 ميليون تن فولاد، به 167 ميليون تن سنگ آهن نياز داريم و ميزان سنگ آهن موجود تنها تا چند سال آينده جوابگوي نياز کشور خواهد بود.
ابراهيمي درادامه اظهار داشت: در حوزه پروژه فولاد سازي شادگان با اين محوريت که ما در حوزه شمش ها تخصصي نزديک به 4 دهه داريم و عمدتا تمرکز بر گريد هاي ساختماني بوده و با توجه به فضاي رقابتي در دنيا و پيش رفتن صعت فولاد به سمت فولادهاي کلين ، طرح توسعه واحد شادگان را مکلف کرديم تا به سمت فولاد هاي کلين برود و فولاد سازي واحد شادگان 800 هزار تا 1 ميليون تن را در فاز اول قابل دسترس و اجرايي دارد و اين پروژه نزديک به 90 درصد پيشرفت داشته و اميدواريم برنامه طي 10 روز آينده پيش برود
امضاي فاز اول قرارداد پروژه احداث نيروگاه برق
وي در ادامه افزود: پروژه نيروگاهي در قالب طرح 10 هزار مگاواتي که بين فولاد خوزستان، وزارت صمت و وزارت نيرو منعقد شده وفولاد خوزستان مکلف به اجراي طرح هزار مگاواتي شده و 520 مگاوات اين ميزان را با صندوق توسعه ملي قرارداد دارد و اولين پروژه است که با صندوق توسعه ملي در حوزه نيروگاهي به صورت مشارکتي انجام شده است . ابراهيمي گفت: اين پروژه در مرحله انعقاد قرارداد نهايي با شرکت تامين کننده نيروگاه است و برنامه ما اين است تا پايان 1403 واحد گازي اين پروژه وارد مدار شود و تا پايان 1404 فاز دوم اين نيروگاه را اجرايي کنيم و در کنار آن پروژه 200 مگاوات پروژه خورشيدي را در دستور کار خود داريم که در حال برگزاري مناقصه است و طي هفته هاي اتي اسناد انتشار پيدا ميکنند و وارد مرحله شناسايي پيمانکاران و تامين کننده مي شود. به گفته وي در کنار اين پروژه ها 360 مگاواتي نيروگاه شادگان را نيزداريم که مناقصه آن انجام شده و در حال ارزيابي مناقصه گران است و اميدواريم که تا پايان سال وضعيت آن مشخص شود تا ظرفيتي 1360 مگاوات نيروگاهي را به مجموعه اضافه کنيم