ممنوعیت واردات برنج؛ درد یا درمان؟

برنج طلا می‌شود

مخبر در حالی از ممنوعیت واردات برنج سخن می گوید که در حال حاضر قیمت برنج ایرانی در بازار سر به فلک کشیده است، و اگر واردات آن ممنوع شود احتمال ان می رود که برنج هم مانند گوشت، لاکچری می شود و از سفره مردم عادی پرواز کرده و امنیت غذایی کشور به مخاطره افتد.

شناسه خبر: 8310
برنج طلا می‌شود

حدود دو ماه قبل بود که به دنبال پیگیری های کشاورزان برنج کار، دولت تصمیم گرفت واردات برنج را منوط به خرید از داخل کند. این تصمیم دولت به این دلیل بود که برنج های سال گذشته کشاورزان تا همین چند ماه قبل در انبارهای برنج کاران ایرانی مانده بود و دولت نمی‌خواست این اتفاق دوباره تکرار شود.

ماجرا به دوسال قبل بر می‌گردد. دو سال قبل به دلیل تصمیم نادرست وزیر وقت جهادکشاورزی واردات برنج محدود شد. همین موضوع باعث شد، قیمت برنج خارجی و به تبع آن برنج ایرانی افزایش یابد. رشدی که تا سال ۱۴۰۱ هم ادامه یافت. حتی وقتی وزارت کشاورزی تصمیم به واردات انبوه برنج گرفت؛ قیمت‌ها اصلاح نشد و فقط برنج کشاورزان در انبارها ماند. چون قیمت آن چند برابر قیمت برنج های وارداتی بود. فراوانی برنج در انبارها صدای کشاورزان را درآورد. در نهایت هم استانداری ها برای آرام کردن وضع موجود از واردکنندگان برنج خواستند که برنج کشاورزان را با قیمت توافقی بخرند. قیمتی که از قیمت اصلی برنج کمتر بود. سیاستی که درنهایت تبدیل به قانون شد

اما ظاهرا مشکلات برنج کاران پایان نیافته است. محمد مخبر معاون اول رئیسی هم برای حل و فصل مشکلات باقی مانده در جلسه‌ای با حضور استانداران سه استان شمالی، وزیر جهادکشاورزی و نمایندگان کشاورزان دستورات ویژه‌ای برای حل مشکل برنج کاران داد.

در این جلسه مخبر اعلام کرد: مادامی که یک گرم برنج داخلی در انبارهای کشاورزان وجود دارد، واردات و توزیع برنج خارجی تخلف محسوب می شود و دستگاه‌های نظارتی با افراد خاطی و متخلفین در این زمینه برخورد خواهند کرد؛

سیاستی که به گفته فعالان حوزه برنج می‌تواند بازار برنج را در آینده نه چندان دور بهم بریزد. با این حال مخبر از وارد کنندگان برنج خواست به جای واردات، محصول تولیدکنندگان و کشاورزان داخلی را خریداری کنند و دولت نیز از آنان حمایت خواهد کرد.

جهان صنعت

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار