

تخريب اراضي کشاورزي شدت يافته است
سرعت تخريب اراضي کشاورزي شمال به حدي است که در صورت ادامه اين روند در خوشبينانهترين حالت 10 تا 12 سال آينده شاليزاري در شمال وجود نخواهد داشت.
ناصر شاهنوشي - استاد دانشگاه فردوسي مشهد - در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: بهتر است به جاي اينکه به هر قيمتي در مناطق مرکزي و نيمه خشک کشور، برنج توليد کنيم از تخريب شاليزارهاي شمال جلوگيري کنيم.
وي افزود: کشت برنج در مناطق خشک و نيمه خشک ايران فشار بيش از حد به منابع آبي کشور است لذا بايد به جاي کشت اين محصول در اين نقاط، حفظ شاليزارهاي ارزشمند شمال کشور را در دستور کار خود قرار دهيم.
اين کارشناس کشاورزي با بيان اينکه پتانسيل بالفعل بايد در توليد مدنظر قرار گيرد، گفت: گفته ميشود در بخشهايي از خوزستان، فارس، غرب اصفهان و ... پتانسيل بالقوه کشت برنج وجود دارد اما بايد در نظر گرفت که کشت برنج در اين نقاط به هدر رفت منابع آبي منجر خواهد شد.
شاهنوشي ادامه داد: تنها نقطه داراي پتانسيل بالفعل براي توليد برنج، شمال کشور است که وزارت جهاد کشاورزي با همکاري ساير دستگاهها بايد براي حفظ اين پتانسيل اهتمام جدي ورزد.
اين کارشناس کشاورزي با اشاره به اينکه کشت برنج در نقاط خشک تعادل توليد را بر هم ميزند، افزود: کشت برنج در اين نقاط نه تنها اقتصادي نيست بلکه تعادل توليد را به هم ميزند و عملا امکان تداوم درآمد براي کشاورزان را از بين ميبرد.
وي ايجاد الگوي کشت با نگاه درآمد پايدار براي کشاورزان، حفظ منابع توليد و جلوگيري از تخريبهاي زيست محيطي را ضروري دانست.
مراقب اراضي فروشي شمال باشيد
از سوي ديگر نيز رييس سازمان امور اراضي گفت: تغيير کاربري اراضي کشاورزي به ويژه در استانهاي شمالي که برخي بنگاههاي متخلف آن را براي مردم پيامک ميکنند تخلف صريح قانوني است و با آنها برخورد ميشود.
جواد افشار اظهار کرد: برخي شرکتها و بنگاههاي ويلاسازي که هيچ کدام از آنها مجوز براي تغيير کاربري اراضي کشاورزي ندارند تبليغات خود را به صورت پيامک براي مردم ارسال ميکنند تا اين زمينها را بفروشند و در تبديل آن به ويلا به اين بنگاههاي متخلف کمک کنند.
وي افزود: اخيرا مکاتباتي با وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات انجام شده تا از ارسال چنين پيامکهايي که خلاف قانون اساسي است جلوگيري شود چراکه تغيير کاربري اين اراضي و خرد کردن مالکيت آنها ممنوع و تخلف است که اين بنگاهها با نقض اين قانون صريح به توليد کشور ضربه ميزنند؛ البته اين مکاتبات به شوراي حفظ حقوق بيتالمال نيز ارسال شده و بايد با متخلفان برخورد شود.
رييس سازمان امور اراضي ادامه داد: بنگاههاي متخلفي نيز که پيامکهاي تبليغاتي اين چنيني را براي مردم ارسال ميکنند هيچ مسئوليتي در راستاي تعيين تکليف و تغيير کاربري اين اراضي ندارند و با آنها برخورد ميشود که در اين راستا با معاونت عمراني وزارت کشور مذاکراتي صورت گرفته تا بتوانيم از طريق بهياريها، شوراهاي شهر و شهرداريها با اين پديده مقابله کنيم.
گشتهاي ويژه نوروزي براي مقابله با زمينخواري
افشار اظهار کرد: سازمان امور اراضي براي مقابله با پديده زمينخواري که در ايام نوروز در پي افزايش سفرهاي مردم به استانهاي شمالي افزايش مييابد، گشتهاي ويژه نوروزي خود را راهاندازي کرد تا جلوي تغيير کاربري اين اراضي را بگيرد. همچنين به مردم توصيه کرديم تا اين زمينها را نخرند و در تغيير کاربري آنها و تبديل به ويلا سرمايهگذاري نکنند چراکه بعدا مشمول جريمه و تخريب بنا خواهند شد.
وي گفت: در 15 روز گذشته و ايام تعطيلات نوروزي گشتهاي ويژه نوروزي و گروههاي ويژهاي براي مقابله با پديده زمينخواري در مناطقي از قبيل چالوس، نوشهر، نور، تنکابن و ... تشکيل شد تا بتوانيم با زمينخواران برخورد کنيم چراکه استانهاي شمالي به ويژه مازندران و بخشي از گيلان به سبب نزديکي پايتخت به شدت در معرض تغيير کاربري قرار دارند.
رييس سازمان امور اراضي با اشاره به ضرورت جلوگيري از تغيير کاربري دشتهاي و شاليزارهاي استانهاي شمالي تاکيد کرد: در راستاي تامين نيازهاي گردشگري مردم در استانهايي مانند استانهاي شمالي با استانداران مازندران مکاتباتي صورت گرفته تا برخي مناطق را براي تبديل به کريدورهاي گردشگري معرفي و مناطق گردشگري و تفريحي براي مردم راهاندازي کنيم. همچنين براي حفظ کاربري زمينهاي کشاورزي به جلوگيري از تبديل آنها به ويلا نقشه کاربري اراضي زراعي و باغي در استانهاي مازندران، گيلان، تهران و البرز در حال تهيه است.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه