نگرانی اوپک از بوجود آمدن تنش های احتمالی در دوره بایدن

شناسه خبر: 122440

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، اعضای اصلی اوپک نگران تنشهایی هستند که ممکن است با ریاست جمهوری جو بایدن به ائتلاف اوپک بازگردد. منابع نزدیک به این سازمان می‌گویند اوپک دلتنگ ترامپ خواهد شد که به آنها در بسته شدن قرارداد کاهش تولید کمک کرد.

بایدن می‌تواند روابط دیپلماتیک آمریکا با سه عضو اوپک یعنی عربستان، ایران و ونزوئلا و همچنین روسیه غیرعضو اوپک را بهبود بخشد. روسیه رهبر تولیدکنندگان نفت غیرعضو اوپک در ائتلاف اوپک پلاس است.

تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا میلیون‌ها بشکه نفت را دور از بازار نگه داشته است و اگر بایدن بتواند طی سال های آینده تحریم‌ها را کاهش دهد، افزایش تولید ایجاد شده متعادل کردن عرضه و تقاضا را برای اوپک سخت خواهد کرد. بایدن اعلام کرده دیپلماسی چند جانبه را به تحریم‌های یک جانبه ترامپ ترجیح می‌دهد ولی قصد ندارد به این زودی‌ها تحریم‌ها را بردارد.

وی در کمپین انتخاباتی خود اعلام کرد اگر ایران به مفاد قرارداد برجام عمل کند، این قرارداد را از سر خواهد گرفت. ترامپ در 2018 از قرارداد برجام خارج شد و دوباره صادرات نفت ایران را تحریم کرد. برخی از اعضای اوپک می‌ترسند بازگشت نفت ایران و عدم کاهش تولید از سوی سایر اعضا باعث مازاد عرضه نفت به بازار شود. آنها همچنین نگران ادامه مشارکت روسیه در قرارداد ا وپک پلاس هستند.

افزایش بیش از حد صادرات و کاهش واردات باعث افزایش مازاد تجارت چین با سایر کشورهای دنیا از جمله آمریکا شده است. این یکی از دلایل آغاز جنگ تجاری واشنگتن با پکن است.

علیرغم افزایش خرید کالاهای آمریکایی توسط چین طبق مرحله اول قرارداد تجاری، مازاد تجاری چین با آمریکا در ماه اکتبر به 31.37 میلیارد دلار رسید. این رقم در ماه سپتامبر برابر با 30.57 بود و 19 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. افزایش صادرات چین نتیجه تقاضای بالا برای کالاهای بهداشتی و تجهیزات الکترونیکی در نتیجه افزایش دورکاری در دنیا در بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا بود.

البته تحلیلگران هشدار داده‌اند اوج دوباره بحران کرونا در سراسر دنیا و وضع دوباره قرنطینه‌ها در اروپا تقاضا در بازار را کاهش داده و بر عملکرد تجاری چین در ماه آینده تاثیر منفی خواهد گذاشت. انتظار می‌رود دومین اقتصاد بزرگ دنیا تنها اقتصاد بزرگی باشد که در سال جاری میلادی رشد می‌کند. تولید ناخالص داخلی چین پس از سقوط در سه ماهه اول سال جاری میلادی، در سه ماه دوم و سوم به ترتیب 3.2 و 4.9 درصد رشد کرد.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار