تبادل نیروی کار بین ایران و تاجیکستان
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایرنا، «حجت الله عبدالملکی» که به همراه رییس جمهوری به تاجیکستان سفر کرده است، در دیدار با «شیرین امان زاده» وزیر محنت، مهاجرت و شغل اهالی جمهوری تاجیکستان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای نیروی انسانی ماهر و متخصص در همه حوزههاست و آمادگی داریم پیشنویس موافقتنامه تبادل نیروی کار ماهر و متخصص بین دو کشور را برای شما ارسال کنیم.
وی پیشنهاد کرد: این موضوع در دستور کار کارگروه مشترک قرار بگیرد تا دو کشور بتوانند نیازهای واقعی بازار کار خود را با استفاده از نیروی کار ماهر و متخصص برطرف کنند.
عبدالملکی تاکید کرد: امضای این سند میتواند در تنظیم سیاستهای بازار کار، اشتغال قانونی نیروی کار در دو کشور و حمایتهای اجتماعی از آنان بسیار موثر باشد.
وی با اشاره به تفاهم بین دو کشور، افزود: کارگروه مشترک دو وزارتخانه در بهمن ماه سال ۹۹ برگزار شده و یادداشت تفاهم همکاری مشترک را نهایی کرده است که این سند آغازی برای همکاریهای گسترده دوجانبه است.
عبدالملکی با بیان اینکه برنامه اقدام مشترک میتواند نقشهراه همکاریهای دو کشور در حوزههای مورد علاقه طرفین باشد، خاطرنشانکرد: باید برای توسعه و تعمیق روابط دو کشور در حوزه وظایف دو وزارتخانه گامهای عملی برداشته شود و بر این اساس، پیشنهاد میکنم کارگروه مشترک در یک بازه زمانی سهءماهه، برنامه اقدام یادداشت تفاهم همکاری را تدوین و نهایی کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وزیر محنت، مهاجرت و شغل اهالی جمهوری تاجیکستان دعوت کرد تا با سفر به تهران، برنامه اقدام مشترک امضاء شود.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ادغام سه وزارتخانه تشکیل شده و حوزه وظایف بسیار گستردهای دارد، تاکید کرد: آمادگی کامل داریم در همه حوزهها با تاجیکستان همکاری کنیم.
عبدالملکی با ابراز امیدواری در کنترل شرایط شیوع ویروس کرونا در تاجیکستان گفت: از تبادل تجربیات بین دو وزارتخانه در رابطه با کاهش اثرات کرونا بر فضای کسب و کار و نیروی کار استقبال میکنیم.
تقویت مناسبات ایران و تاجیکستان با اجرای تفاهمنامه همکاری
در این دیدار، وزیر محنت، مهاجرت و شغل اهالی جمهوری تاجیکستان نیز با تبریک انتصاب عبدالملکی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، به فرهنگ و زبان مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت: این موارد باعث میشود همکاریهای راهبردی بین دو کشور وجود داشته باشد.
امانزاده افزود: اساس این دیدار، تبادل افکار و اندیشه در حوزههای روابط کار، آموزشهای فنی و حرفه ای، ایجاد کسب و کار و اشتغالآفرینی است.
وی به یادداشت تفاهم همکاری نیز اشاره کرد و افزود: امضای این یادداشت تفاهم، موجب تحکیم و گسترش مناسبات دو کشور در زمینههای روابط کار میشود.
وزیر محنت تاجیکستان بر ضرورت تهیه نقشه عمل برای اجرای سند همکاری بین دو وزارتخانه تاکید و از تشکیل کمیته مشترک بین دو وزارتخانه استقبال کرد و اظهار داشت: نشستهای این کمیته میتواند به صورت مجازی و منظم برگزار شود.
امانزاده، همچنین آمادگی خود را برای همکاری در زمینههای مورد تفاهم اعلام و تاکید کرد: علاقمند هستیم در زمینه روابط کار، نظارت و ایمنی و سیاستهای بازار کار از تجربیات جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.
وی به کشورهای استفادهکننده از نیروی کار تاجیکستان اشاره و علاقهمندی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام کرد.
وزیر محنت تاجیکستان به برگزاری نشستها و همایشهای مشترک به صورت تخصصی در حوزه های مورد توافق دو طرف اشاره و علاقهمندی خود را بهمنظور گسترش همکاری در زمینههای آموزشهای فنی و حرفهای، مشاغل و صنایع روستایی اعلام کرد.