
بهروز غريبپور(دبير يازدهمين جشن بازيگر) از ادامه روند بيتوجهي دولتمردان به هنر نمايش در کشور گلايه کرد و گفت: بيتوجهي به تئاتر در اين دوره آزار دهنده است و از آقاي روحاني انتظار ديگري ميرفت.
اين هنرمند که درنشست رسانهاي يازدهمين جشن بازيگر سخن ميگفت؛ با ابراز گلايه از ادامه وضعيت نابسامان مديريت تئاتر کشور خطاب به مسئولان گفت: ما بايد حاميان اصلي خود که مردم هستند را تشويق کنيم و انتظاري از دولتمردان که به نظرم پنبه در گوش گذاشتهاند و خود را در ارتباط با تئاتر به خواب زدهاند نداشته باشيم. از همين طريق گلايه خود را به آقاي روحاني، رئيس جمهور اعلام ميکنم که در سخنرانيهاي خود براي دعوت مردم به آمدن پاي صندوقهاي راي اشارهاي به هنر تئاتر در کلامشان وجود نداشت.
وي همچنين خطاب به علي جنتي(وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي) بيان کرد: هنگامي که از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص هنري که به آن علاقمند است سوال شد ايشان از موسيقي و سينما نام برد درحاليکه تئاتر مادر تمام هنرهاي نمايشي به ويژه سينما محسوب ميشود و علاوه بر اين ما مديري ميخواهيم که با حفظ سمت و بيطرفي به تمام هنرها احساس مسئوليت داشته باشد.
به گزارش ايلنا، کارگردان اپراي عروسکي "رستم و سهراب" تصريح کرد: بيتوجهي به تئاتر در اين دوره آزار دهنده است و از آقاي روحاني انتظار ديگري ميرفت. شاهد اين هستيم که تئاتر بار ديگر مرغ عروسي و عزا شد و جان آخر راه هم از ميگيرند.
اين هنرمند به برگزاري جشن بازيگر اشاره کرد و گفت: با برگزاري اين مراسم به دولتمردان نشان ميدهيم خانواده تئاتر مدير و انسان شايسته رهبري خود را دارد نيازي نيست از بيرون مرزهاي تئاتر فردي براي اين هدف وارد شود. همانطور که براي برگزاري مراسمهايي از اين دست و ديگر برنامههاي مجموعه بدون دفتر و حقوق، بي درهم و دينار در خدمت کار بوديم.
وي تصريح کرد: من برخلاف بسياري، از دولتمردان براي شرکت در اين جشن تقاضا نميکنم. فقط ميگويم اگر متوجه اهميت ماجرا شديد؛ شدهايد! اگر نه که اين ظرفيت را از دست خواهيد داد.
غريبپور با تاکيد بر اينکه شيوه انتظار هنرمندام پشت درب اتاق مديران بايد زماني کنار گذاشته شود؛ بيان کرد: بايد اين سياق دوره قاجار از بين برود که هنرمند پشت درب اتاق مسئولان انتظار بکشند. اين دولتمردان هستند که براي پيش رفت درست امور و ادامه بقا منتظر هنرمندان شوند. چرا توجه نميکنيم اعتبار فرد خونخواري مثل سلطان محمود غزنوي به اين است که روزگاري 400 شاعر در دربار او حضور داشتند که فردوسي تنها يکي از آنهاست. چرا از تاريخ درس نميگيريم؟
کارگردان اپراي "ليلي و مجنون" با ابراز خوشحالي از اينکه پس از مدتها بار ديگر به بهانهي برگزاري جشن بازيگر به خانواده تئاتر نزديک شده است؛ اظهار داشت: از زماني که خانه هنرمندان ايران تاسيس شد آروز داشتم که به عنوان يک مکان غيرتئاتري ميزبان برگزاري تمام جشنهاي خانه تئاتر و چنين مراسمي باشيم. زماني هم که در هئيت مديره اين مجموعه حضور داشتم؛ پيشنهاد کردم براي تمام صنوف جشنهايي برگزار شود که خوشبختانه امروز به جاي يک روز شاهد يک هفته جشن هستيم.
اين هنرمند با بيان اينکه آرزوي فراگير شدن اين جشن را در سر دارد؛ اظهار کرد: از هفتمين دوره به بعد پيشنهاد کردم از توجه اتفاقات داخل سالن پرهيز کنيم چون در شان خانه تئاتر نيست و دولت ميتواند به اين امور برسد. چون ما براي تمام مردم بينام و نشان کار ميکنيم که شاهد هستيم جشنواره تئاتر عروسکي چطور عده زيادي از مردم را درگير ميکند.
موسس گروه تئاتر "آران" با بيان اينکه روزي مانند روز ماسک در شهر ونيز را ميبيند که مردم ايران به روز بازيگر توجه نشان ميدهند؛ گفت: روزي را ميبينم که مردم حتي براي يک ربع هم که شده خودروهاي خود را خاموش ميکنند و به بازيگري ميپردازند و هيچ دليل نميبينم که تنها انجمن بازيگران خانه تئاتر برگزار کننده اين جشن باشد. بلکه تمام ارگانها مانند آموزش و پرورش، ارتش، حوزههاي علميه و ديگر نهادها نيز بايد به اين روز توجه داشته باشند.
وي با تاکيد بر اينکه بازيگري همزاد بشر است؛ افزود: مادر بدون بازيگري نميتواند با کودک خود ارتباط درستي برقرار کند. معلم نميتواند بدون بازيگري کلاس درس درستي برگزار کند. کودک بدون بازيگري کار خود را از پيش نميبرند. بازيگري يعني انسانيت و مترادف تمدن و نهاد بشري است.
عظيم موسوي که از سوي غريبپور مسئول کارگرداني مراسم جشن بازيگر شده است در اين نشست با تاکيد بر اينکه دوره جديد به شيوهاي متفاوت برگزار ميشود گفت: بيش از 150 هنرمند روي صحنه ميآيند تا به تئاتر اداي احترام کنند. بر همين اساس طي گفتگوهايي که با آقاي غريبپور انجام داديم قرار شد به شيوه سنتي مجري نداشته باشيم و برنامهريزيها به شکلي است که مراسم به شيوه جديد اجرا ميشود.
وي در توضيح اين روش عنوان کرد: سخنرانيها در قالب نمايشي انجام ميشود و آقاي مودبيان هم پيام روز جهاني تئاتر را به صورت صجيح ترجمه کرده است که خوانده خواهد شد. با توجه به اينکه جشن ما در ايران برگزار ميشود به شيوههاي اجراي نمايش از ابتدا تا امروز توجه داشتيم و نکاتي را در قالب اجراهاي سنتي ايراني و به زبان طنز بيان ميکنيم.
اين کارگردان در پايان تصريح کرد: کار در سه پرده 45 دقيقهاي ارائه ميشود که پرده نخست به ياد از هنرمندان درگذشته سال 92، پيامها و گزارشها اختصاص دارد. پرده دوم ذات تئاتر را در بر ميگيرد و صحبتهاي خود و درد دلها را بيان ميکنيم و پرده پاياني نيز معرفي نفرات برگزيده و اهداي جوايز به هنرمندان اختصاص دارد.
در اين نشست همچنين مشاهريفرد مسئول بخش "آي تي" شرکت سامسونگ به نمايندگي از دوگ پارک مدير شرکت سامسونگ در تهران گزارشي از فعاليتهاي فرهنگي و خيريهاي اين نهاد ارائه کرد و به بيان انتظارات شرکت سامسونگ از هنرمندان تئاتر پرداخت.
کاظم هژير آزاد نيز به عنوان رئيس هيئت مديره انجمن بازيگران خانه تئاتر در خصوص تاريخچه شکلگيري روز جهاني تئاتر در تاريخ 27 مارس سخناني مطرح کرد.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه