

ايسنا: فساد و اسراف موجب شده است که هزينه بازسازي افغانستان به 62 ميليارد پوند برسد که اين رقم بيش از هزينهاي است که براي بازسازي اروپا پس از جنگ جهاني دوم صرف شد.
به نوشته روزنامه ديلي ميل، مقامهاي آمريکايي با انتشار گزارشي اعلام کردند آنچه که صرف بازسازي افغانستان شده است بيش از مجموع هزينههايي است که براي زنده کردن اروپا از ميان خرابههاي جنگ جهاني دوم هزينه شده است.
فساد و اسراف منابع هزينه بازسازي افغانستان را به بيش از 62 ميليارد پوند رسانده است که اين ميزان بيش از هزينهاي است که متفقين تحت طرح مارشال براي بازسازي اروپا در نظر گرفتند.
مبلغ اختصاصي در طرح مارشال به قيمت امروز 5 / 60 ميليارد پوند ميشود. اين طرح که به نام جورج مارشال، وزير امور خارجه وقت آمريکا نام گرفت در سال 1948 ، 13 ميليارد دلار بود که حدود 61 ميليارد پوند امروزي ميشود. طبق اين طرح چهار ساله به بازسازي 16 کشور اروپايي کمکهايي اختصاص ميِيافت. حال با وجودي که اين مبلغ هنگفت در افغانستان خرج شده است اما اين کشور همچنان با بحران سياسي دست و پنجه نرم ميکند و همچنان به کمک اهدا کنندگان مالي وابسته است.
پروژههاي عمراني افغانستان حدود 5 / 61 ميليارد پوند براي ماليات دهندگان آمريکايي و 890 ميليون پوند ديگر براي انگليسيها هزينه داشته است.
جان سوپکو، بازرس ويژه آمريکا در امور بازسازي افغانستان در گزارشي به کنگره اعلام کرد: بيشتر پروژهها به دليل برنامهريزي ضعيف، سازههاي تقلبي، ناکارآمدي فني و نظارت کافي شکست خورده است.
وي محاسبه کرد که با پايان سال 2014 آمريکا کمکهاي مالي بيشتري به افغانستان اختصاص خواهد داد که بيش از هزينهاي است که در 16 کشور اروپايي پس از جنگ جهاني دوم تحت طرح مارشال هزينه کرده است.
در اين گزارش 259 صفحهاي آمده است که ميلياردها براي پروژههاي ضعيف کشاورزي و زيرساختي هزينه شده است که نتوانسته نوع صنعت کشاورزي افغانستان را تغيير دهد.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه