جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

گرانی به ایستگاه اتوبوس‌های بین‌شهری رسید

رضا پورحسین گروه زیربنایی

شناسه خبر: 178488
گرانی به ایستگاه اتوبوس‌های بین‌شهری رسید

جهان اقتصاد: سخت شدن استفاده از امکانات عمومی و حمل و نقل به ایستگاه اتوبوس های بین شهری رسید و به نظر می رسد سفر با اتوبوس برای برخی از مردم به مرحله غیرممکن رسیده باشد. در چنین وضعیتی قیمت بلیط اتوبوس قرار است درحدفاصل ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین افزایش موقتی دیگری داشته باشد. مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری گفته طبق روال سال‌های گذشته به‌خاطر اینکه ناوگان یک سر خالی برمی‌گردد و مسافر ندارد، ۲۵ درصد افزایش قیمت برای جبران هزینه خالی بودن اتوبوس اعمال خواهد شد.

قیمت بلیط اتوبوس به جایی رسیده که یکسری از مسافران بین شهری دست‌به‌دامن تاکسی‌های اینترنتی شده‌اند. در این حالت، گاهی هزینه جابجایی چند مسافر با تاکسی‌های اینترنتی کمتر از خرید همان تعداد بلیط درمی‌آید و همین معضل، خرید بلیط اتوبوس بین شهری را با چالش رو‌به‌رو می‌کند. 

قیمت بلیط اتوبوس تهران – بابلسر در اتوبوس‌های موسوم به VIP تا ۳۲۰ هزار تومان ارتقا پیدا کرده است. اگر سه‌تا دوست یا همسفر سراغ خرید بلیط اتوبوس تهران – بابلسر بروند، قاعدتا باید حدود یک میلیون تومان فقط برای خرید همین سه بلیط کنار بگذارند و احتمالا برای رسیدن به ترمینال و آیتم‌های دیگری، وادار می‌شوند باز هم دست توی جیبشان کنند. با این حال گاهی هزینه اسنپ تهران – بابلسر تفاوت زیادی با این ارقام ندارد. تازه به کمک تاکسی‌های اینترنتی می‌توانید مبدا و مقصد دلخواه را روی نقشه وارد کنید و از شر دردسر‌های همیشگی ترمینال‌های بین‌شهری هم راحت شوید.

با این وجود رانندگان اتوبوس نیز شاکی هستند و می گویند: در گذشته تعمیرکاران با ما راه می‌آمدند و دستمزدشان را قسطی یا چکی دریافت می‌کردند اما الان اصلا قبول نمی‌کنند و باید پول نقد پرداخت کنیم وگرنه کار نمی‌کنند. این قضیه برای خرید لوازم یدکی هم صدق می‌کرد، قبلا می‌شد لوازم یدکی را قسطی یا با چک خرید اما الان دیگر چنین امکانی وجود ندارد و باید هزینه‌ها را نقد پرداخت کرد.

مشکلاتی که ریشه در گرانی دلار و تحریم ها دارد. قیمت لوازم یدکی و مصرفی در بازار حساب و کتاب ندارد و ممکن است دلار ۱۰ درصد گران شده باشد اما قیمت لوازم یدکی ۳۰ درصد گران می‌شود و حتی فروشنده قیمت جنس‌های قبلی را به قیمت دلار روز می‌فروشند و می‌گویند باید با قیمت دلار روز خرید کنند.

یکی از بزرگترین مشکلات کمبود بلیط اتوبوس افزایش بی‌‌ رویه قیمت بلیط و خدمات مسافربری است. افزایش بلیت نه تنها امکان سفر بهینه را از مسافران دریغ می‌کند، بلکه سبب رشد شرکت‌ها و پایانه‌های خصوصی نیز می‌شود که اغلب قیمت گزاف و ظرفیت محدود دارند.

همچنین، گران شدن هزینه حمل و نقل بین شهری، امکان دسترسی به امکانات رفاهی، اقتصادی و تفریحی را کاهش می‌دهد.

کمبود بلیت های اتوبوس بین‌ شهری نمی‌تواند به طور کامل نیاز مسافران به سفر‌های ارزان و باکیفیت را برآورده کند. این معضل به خصوص در تعطیلات رسمی مانند عید نوروز بیشتر نمایان می‌شود.

همچنین، بلیت ها اغلب زودتر از موعد به فروش می‌رسند. اگر به تازگی اقدام به خرید بلیت اتوبوس بین شهری کرده باشید، به وضوح با مشکل فروش پیش از موعد برخورد کرده‌اید.

به طور مثال مشهد یکی از مقاصد اصلی مسافران در ایام نوروز است اما موجود نبودن بلیت اتوبوس سبب جا ماندن مسافران بسیاری شده است. کمبود بلیت اتوبوس تهران مشهد یکی از نمونه‌های متداول این مشکل است.

در کنار تمامی این مشکلات باید به فرسودگی و ناایمن بودن اتوبوس ها نیز اشاره کرد.

نوسازی و تعمیر ناوگان اتوبوس‌رانی ایران با ورود مسئولین و سرمایه‌گذاری نهاد‌های دولتی قابل انجام است و می‌تواند در کوتاه مدت به بهبود شرایط و افزایش اتوبوس‌های بین شهری کمک کند. تخصیص بودجه برای خرید اتوبوس‌های نو و همچنین رفع فرسودگی و استهلاک اتوبوس‌های قدیمی راهکار بهینه دیگری‌ است که با نظارت و تخصیص بودجه مناسب ممکن می‌شود.

با این وجود مشکلات محدود به این حوزه نیست و به نظر می رسد بهبود وضعیت حمل و نقل شهری باید در صف حل مشکلات بایستد.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار