رکوردشکنی گل گهر در تولید آهن اسفنجی
در سال رشد تولید و مهار تورم به رغم همه کاستیهای تحمیل شده از سوی اتمسفر بیرونی اقتصاد کلان کشور به بنگاهها و صنایع مختلف، برخی از شرکتها توانستهاند بر چالشهای بسیاری غلبه کنند و در عین تداوم اثرات بیماری هلندی بر اقتصاد کشور، رشد تولید را رقم بزنند.
این رشد تولید که در واقع بدون اغراق باید یک شکوفایی در شرایط سخت لقب بگیرد در وضعیتی رخ داده است که در زمستان گذشته بسیاری از صنایع با چالش جدی تامین پایدار گاز مواجه بودهاند و بخش عمدهای از کارخانجات و خطوط تولید معدنی با فعالسازی کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت به تولید میپرداختند و اکنون نیز در شرایطی که با افزایش گرمای هوا، خاموشیهای ناشی از قطع برق به اوج رسیده است ایجاد رکوردهای جدید در افزایش تولید بیگمان غرورآفرین و ستایش برانگیز است.
شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر با تغییر استراتژیهای خود برای نیل به توسعه پایدار در رویکردی جدید، میکوشد تا این افزایش تولید را با حفظ سطح کیفیت تولید محصول و جلوگیری از ایجاد حجم بیشتری از آلایندههای زیستمحیطی همراه سازد.
این رکوردشکنی در دو خط تولید گوهر و کوثر رخ داده که به شکل جداگانه و با هم رکورد محسوب میشوند. به گونهای که مجموع تولید ۳۰۰ هزار و ۵۱۶ تنی این دو واحد که نیمی از آن متعلق به مجتمع کوثر ( ۱۵۷۵۲۵ تن) در پایان خرداد ماه سال جاری به ثبت رسیده است. به نظر میرسد که این رکوردشکنی به رغم مشکلات ناشی از ناترازی حاملهای انرژی ( برق، آب ، گآز) و همچنین نوسانات احتمالی نرخ ارز تا پایان سال همچنان تداوم داشته باشد و مجموعه صنعتی و معدنی گلگهر، به ابربنگاهی پیشرو در حوزه افزایش تولید در سال رشد تولید و مهار تورم تبدیل شود.
این رشد تولید صرفا به حوزه آهن اسفنجی محدود نشده و تمامی قسمتهای این زنجیره اعم از تولید گندله و کنسانتره را نیز در پی داشته است. همچنین پیشبینی میشود که رویکرد توسعه سبد محصولات به مثابه یک استراتژی با تکمیل پروژه کارخانه مگامدول طوبی ظرفیت تولید آهن اسفنجی در این کارخانه از ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تن فعلی به ظرفیت تولید ۳ و نیم میلیون تن دست یابد و در صورتی که کارخانه فولادسازی این شرکت نیز به بهرهبرداری برسد، ظرفیت تولید سه میلیون تن فولاد در این شرکت تثبیت خواهد شد و کاهش واردات ورقهای فولادی، کاهش خروج ارز از کشور و اشتغالزایی جدی را در پی خواهد داشت.