ایجاد ۴۹۰۰ فرصت شغلی با بهره‌برداری از طرح فولادسازی شادگان

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان، با ارائه گزارشی جامع از پیشرفت طرح فولادسازی این شرکت، به چالش‌ها و موفقیت‌هایی اشاره کرد که از سال ۱۳۸۵ تا به امروز با آن مواجه بوده‌اند. وی ضمن تشریح مراحل اجرای این طرح، به حمایت‌های فولاد خوزستان و تلاش‌های نیروهای بومی تأکید کرد و از برنامه‌های آتی این شرکت برای افزایش ظرفیت تولید و ورود به بازارهای جهانی خبر داد.

شناسه خبر: 177661
ایجاد ۴۹۰۰ فرصت شغلی با بهره‌برداری از طرح فولادسازی شادگان

وی با اشاره به تاریخچه طرح فولادسازی این شرکت گفت: این طرح که جزو هشت طرح استانی دولت بوده، در سال ۱۳۸۵ کلنگ‌زنی شد و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۷ آغاز شد. متأسفانه به دلایل مختلف، از جمله مشکلات اقتصادی، این پروژه تا سال ۱۴۰۱ پیشرفت چندانی نداشت. اما از این سال، با حمایت‌های فولاد خوزستان و همراهی افرادی همچون مهندس ابراهیمی، آقای آقاجانلو از شرکت ملی فولاد و دکتر قبادی، مدیرعامل وقت شرکت، سرعت اجرای طرح به طرز چشمگیری افزایش یافت. اکنون در آستانه راه‌اندازی این طرح بزرگ قرار داریم و امیدواریم تا پایان بهمن‌ماه، واحد فولادسازی شادگان وارد مدار تولید شود.  

 

کهزاد درباره مشخصات این واحد گفت: واحد فولادسازی فولاد شادگان ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن در سال را دارد و محصول نهایی آن بیلت با سایزهای ۱۳۵۰×۱۵۰ و ۲۰۰×۲۰۰ میلی‌متر خواهد بود.

 

 وی با اشاره به شرایط خاص منطقه شادگان ،توضیح داد: با توجه به اینکه این منطقه باتلاقی است، در جریان احداث این پروژه، بیش از ۱۰ هزار شمع کوبی انجام شد. همچنین، ۲۷ هزار تن استراکچر فلزی، ۲۵۰ دایره اینچ لوله‌گذاری، ۷۰۰ کیلومتر کابل‌کشی و ۷۵ هزار مترمکعب بتن‌ریزی صورت گرفته است.  

 

مدیرعامل فولاد شادگان در خصوص اشتغال‌زایی طرح فولادسازی، اظهار داشت: در طول اجرای پروژه، حدود ۱۲۰۰ نیروی کار بومی شهرستان شادگان و استان خوزستان مشغول به کار بودند. در زمان راه‌اندازی و بهره‌برداری نیز حدود ۷۰۰ شغل مستقیم و به تبع آن ۴۲۰۰ شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. در آزمونی که برای جذب نیرو برگزار شد، نیروهای دیپلم و زیرکارشناسی از شهرستان شادگان و نیروهای کارشناسی از استان خوزستان انتخاب شدند.

 

وی با اشاره به چالش‌های انرژی و تأثیر آن بر پیشرفت پروژه ، گفت: یکی از معضلات اساسی صنعت فولاد، ناترازی انرژی است. علی‌رغم اینکه تنها واحد احیای آهن اسفنجی در مدار تولید بود، ۸۰ هزار تن از تولیدمان را به دلیل محدودیت برق از دست دادیم. همچنین، از ۲۰ مهرماه دچار محدودیت گاز شدیم که این موضوع باعث کاهش ۳۰ درصدی تولید روزانه شده است. اگر دولت به صورت جدی به این موضوع رسیدگی نکند، صنعت فولاد با آسیب جدی مواجه خواهد شد.

 

کهزاد درباره سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این پروژه ، اظهار داشت: برای احداث این پروژه ۲۵۳ میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده است که ۱۰۱ میلیون یورو از آن مربوط به تجهیزات داخلی و ۱۵۲ میلیون یورو مربوط به تجهیزات خارجی است. خوشبختانه تمامی مراحل احداث پروژه توسط نیروهای داخلی انجام شده و فقط در بخش سوپروایزینگ برای تضمین کیفیت از کارشناسان خارجی استفاده شده است.

 

وی همچنین در خصوص بومی‌سازی تجهیزات مورد استفاده در فولادسازی شادگان، گفت: شرکت فولاد خوزستان به‌عنوان هلدینگ مادر، پیشرو در بومی‌سازی تجهیزات زنجیره فولاد است و فولاد شادگان نیز از این روند بهره‌مند شده است. در حال حاضر، تمامی تجهیزات اساسی واحدهای احیا بومی‌سازی شده و امروز نیز تفاهم‌نامه‌ای برای تولید کمپرسور به امضا رسید.

 

مدیرعامل فولاد شادگان همچنین در خصوص بازگشت سرمایه و بازارهای هدف این طرح، توضیح داد: بازگشت سرمایه به میزان تولید وابسته است و با محدودیت‌های انرژی فعلی، پیش‌بینی دقیقی نمی‌توان ارائه کرد. با این حال، بازار هدف محصولات ما عمدتاً کشورهای حاشیه خلیج فارس، منطقه منا و آفریقا خواهد بود.

 

حسین کهزاد در پایان درباره طرح‌های توسعه‌ای این شرکت، گفت: برنامه ما افزایش ظرفیت تولید فولاد از یک میلیون تن به دو میلیون تن است. این افزایش با احداث کارخانه اسلب عریض، کارخانه آهک و نیروگاه محقق خواهد شد. همچنین در حوزه فناوری، جایگزینی هیدروژن با گاز طبیعی در فرآیند تولید را در دستور کار داریم.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار