ترس از ماموگرافی؛ مانع تشخیص به موقع سرطان سینه است

یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: درمان به‌موقع سرطان سینه، نیازمند تغییر نگاه به روش‌های تشخیص از جمله ماموگرافی است اما ترس افراد از انجام این فرایند موجب از دست رفتن زمان طلایی درمان می‌شود.

شناسه خبر: 8695
ترس از ماموگرافی؛ مانع تشخیص به موقع سرطان سینه است

دکتر پوریا عادلی روز یکشنبه در نشست خبری سرطان سینه در مجتمع مطبوعاتی اصفهان افزود: بهترین روش برای تشخیص دقیق و به‌موقع سرطان سینه، انجام ماموگرافی یکبار در سال برای زنان بالای ۴۰ سال است.

وی افزود: در صورت وجود علائم هشداردهنده از جمله لمس توده، ترشح، تورفتگی، تغییرات ظاهری سینه و نبود قرینگی ممکن است ماموگرافی تا قبل از ۴۰ سال نیز همچنان بهترین روش تشخیص باشد.

این پزشک متخصص با تاکید براینکه بزرگترین مشکل در درمان سرطان سینه، ترس افراد از انجام ماموگرافی است، افزود: در کشور ما ماموگرافی ارزان و در دسترس همگان است و با وجود دستگاه‌های به روز و استاندارد، جای نگرانی نیست.

عادلی افزود: اکنون غربالگری سرطان‌های سینه، روده، رحم و پروستات بسیار اهمیت دارد و نباید زمان طلایی برای تشخیص و درمان این بیماری‌ها از دست برود.

وی گفت: سرطان، امسال جزو بیماری‌های خاص لحاظ شده است و باید بعنوان دغدغه جامعه مورد پیگیری و اهتمام مسوولان و مردم باشد.

این پزشک متخصص افزود: در اصفهان بعنوان کلانشهر مرکز جغرافیای ایران شمار تشخیص سرطان زیاد است که این مسأله نیازمند پژوهش و آمارسنجی از سوی منابع رسمی است.

وی، اجرای غربالگری گسترده در استان و کشور را در گرو مشارکت نهادها و سازمان های مختلف دانست و افزود: این مساله باید در برنامه‌ریزی‌های کلان نیز لحاظ شود و رسانه‌ها نیز آن را مطالبه‌گری کنند.

دکتر عادلی، حفظ روحیه را نکته کلیدی در درمان سرطان عنوان کرد و افزود: سرطان به معنای پایان زندگی نیست و دیدگاه جامعه باید به آن تغییر کند.

وی گفت: درمان سرطان سینه پس از تشخیص با توجه به وضعیت بیمار و مرحله بیماری از طریق جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی است.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه مراحل درمان این بیماری بطورمعمول در مراکز دولتی رایگان و ارزان است، افزود: اکنون بیمه های مختلف بیشتر هزینه‌های تشخیص و درمان سرطان سینه را پوشش می‌دهند و امکانات مناسبی نیز در اختیار داریم، اگرچه سهم بخش های سلامت و درمان از خدمات بیمه ای در کشور ما بطور کلی پایین است و باید افزایش پیدا کند.

درمان سرطان سینه؛ نیازمند اصلاح دیدگاه و باور جامعه

فلوشیپ جراحی سرطان نیز در این نشست گفت: بسیاری از بیمارانی که سرطان سینه در آنها تشخیص داده می‌شود با پشت سر گذاشتن درمان های رایج از طول عمر معمولی برخوردارند و در این رابطه نگرانی ووجود ندارد.

دکتر رسول فاتحی فرد به تاثیر ویتامین‌ها، بارداری و شیردهی، فراورده‌های بهداشتی و آرایشی و رژیم غذایی ناسالم در بروز سرطان سینه اشاره و بیان کرد: بسیاری از گُزاره‌ها درباره سرطان سینه قطعی نیست و احتمال اینکه در سال‌های بعد تایید و یا قطعی شوند وجود دارد.

وی افزود: این تصور که مردم بخاطر هزینه‌ها از پیگیری و درمان این بیماری سرباز می‌زنند درست نیست زیرا وقتی بدقت بررسی می کنیم می بینیم همچنان سیطره افکار کلیشه‌ای و باورهای اشتباه مانع مراجعه مردم برای ماموگرافی و یا ادامه درمان است.

این پزشک متخصص افزود: این تصور که انجام شیمی درمانی یا پرتودرمانی در فرایند درمان سرطان سینه ممکن است سرطان‌های ثانویه در بدن بیمار ایجاد کند، درست نیست و این موارد نباید تعمیم داده شود.

صالحی فرد افزود: نگرانی دیگری که در این رابطه وجود دارد مربوط به عوارض بعد از جراحی سرطان سینه از جمله لنف اِدِم(تورم ناحیه زیر بغل) است که امروزه بدلیل استفاده پزشکان از روش های نوینِ جراحی چندان شایع نیست.

وی ادامه داد: مراحل درمان سرطان سینه از آغاز جراحی خارج کردن توده تا بازسازی بافت سینه متغیر است و هزینه‌ای که بیمار و بیمه ها نیز متحمل می‌شوند بطور طبیعی به مراحل مختلف درمان بستگی دارد.

این جراح سرطان افزود: نکته امیدبخش این است که آنچه از فرایندهای تشخیص و درمان برای برطرف کردن خطر انجام می‌شود دارای پوشش بیمه‌ای مطلوب است.

اُکتبر ماه آگاهی از سرطان سینه است. به‌منظور افزایش آگاهی عمومی در باره این نوع سرطان پستان و کمک به پیشگیری و تشخیص به‌موقع آن، همه ساله همزمان با ماه اکتبر - ماه جهانی ارتقاء آگاهی بانوان در زمینه سرطان سینه- برنامه‌های متنوع آموزشی، اجتماعی و فرهنگی با هدف اطلاع رسانی به زنان و خانواده‌ها در خصوص این بیماری سراسر دنیا برگزار ‏شود.

حدود ۴۰ درصد سرطان‌ها با اقدام زودهنگام قابل پیشگیری است.

بر اساس دستورالعمل کشوری، دختران و زنان باید برای تشخیص زودرس سرطان سینه از سن ۲۰ سالگی بصورت ماهانه خود را مورد معاینه قرار دهند.

بهترین زمان برای معاینه در زنانی که عادت ماهیانه منظم دارند از روز پنجم تا دهم از شروع قاعدگی و در زنانی که یائسه هستند یک روز مشخص از هر ماه است.

ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار