بازار مسکن اسیر نرخ‌گذاری صوری

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که در سایت‌های اینترنتی فروش مسکن نرخ‌گذاری غیرواقعی انجام می‌شود گفت: برخی از آگهی‌ها اصلا وجود خارجی ندارند. مالکانی هم که تعداد زیادی واحد مسکونی در تملک خود دارند با قیمت‌های بسیار بالاتر از عرف بازار واحدها را در سایت‌ها عرضه می‌کنند که نوعی قیمت‌گذاری صوری است و نظارتی بر آن وجود ندارد.

شناسه خبر: 186982
بازار مسکن اسیر نرخ‌گذاری صوری

داوود بیگی‌نژاد اظهار کرد: در هر حوزه‌ای طبیعتا باید هر کاری به کارشناس آن حوزه سپرده شود. در بازار مسکن نیز این‌گونه است. اینکه هرکس بدون هیچگونه فیلتر و کنترلی راجع به قیمت مسکن که به یک کالای کاملا گران در سبد خانوارها تبدیل شده اظهارنظر کند می‌تواند به ایجاد تبعات زیادی برای جامعه منجر شود.

وی افزود: از ناحیه رشد قیمت مسکن بخصوص طی سال‌های اخیر فشار زیادی به متقاضیان این بازار وارد شده اما نمی‌توانیم کسانی مثل سازندگان یا مشاوران املاک که در این زنجیره خدمت می‌کنند را مقصر بدانیم.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره رشد نرخ‌های پیشنهادی در بازار مسکن طی ماه‌های اخیر گفت: عمده این نرخ‌گذاری‌ها به صورت غیرواقعی در سایت‌های اینترنتی انجام می‌شود. هم‌اکنون مشاوران املاک فایل‌هایی را در اختیار دارند که با قیمت مشخصی عرضه شده اما همان فایل در یک اپلیکشن یا سایت، به مراتب گران‌تر عرضه شده است.

بیگی‌نژاد با بیان اینکه مراجع ذی‌صلاح باید با نرخ‌گذاری‌های بی‌منطق در بازار ملک برخورد کنند گفت: بعضا می‌بینیم که یک فایل ملکی با قیمت‌های متفاوت در سایت‌های اینترنتی ارائه می‌شود. از طرفی سایت‌های ملکی بیشترین سود را از تعداد آگهی‌ها می‌برند. یک فایل بارها و بارها آگهی می‌شود در صورتی که باید فایل‌ها دارای یک کد باشند که اگر یک بار آگهی شد مجددا عرضه نشود.

وی تاکید کرد: در بازار مسکن یک رقابت غیرلازم برای ثبت آگهی‌ها به قیمت‌های مختلف ایجاد شده است. باید هویت آگهی‌دهندگان مشخص شود. کسی که ملکی را عرضه می‌کند یا باید مالک یا کسی باشد که مدرک فعالیت در این شغل را دارد.

 

ارسال نظر