جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

زنگ خطر برای توجه به زیرساخت‌های درمانی

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 180972

جهان اقتصاد: چند صباحی است که با توجه به بحران های ایجاد شده متعدد در کشور، از جمله کرونا و حمله اسرائیل به ایران، زیرساخت های بهداشتی و درمانی در معرض بازنگری قرار گرفته اند و کمبودها در حوزه زیرساخت به چشم می آید. از سوی دیگر کمبود پزشک متخصص در شهرستان‌ها نیز جدی است که این امر سبب شده تا حتی مسئولین نیز به این باور برسند که وزارت بهداشت باید در سیاست‌های توسعه زیرساخت ها و جذب تجدیدنظر کند.

در همین زمینه یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت بهداشت و درمان در شهرستان‌ها، گفت: کمبود زیرساخت ها، پزشک متخصص و فوق تخصص در مناطق مختلف کشور به بحران تبدیل شده و وزارت بهداشت باید هر چه سریع‌تر در سیاست‌های جذب و توزیع امکانات و پزشکان بازنگری کند.

حمیدرضا گودرزی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد با اشاره به مشکلات جدی حوزه بهداشت و درمان در شهرستان‌ها، اظهار کرد: «متأسفانه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم شهرستان‌ها کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص است. این مسئله در مراجعات مردمی و سفرهای شهرستانی به دفعات تکرار می‌شود و مطالبه‌ای است که بارها به وزارت بهداشت منتقل کرده‌ایم اما تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته است.»

وی با بیان مثالی از مشکلات درمانی در حوزه انتخابیه خود ادامه داد: «اخیراً در الیگودرز برای یک کودک ۹ ماهه نیاز فوری به پزشک متخصص وجود داشت اما به دلیل نبود متخصص لازم، امکان درمان مناسب فراهم نشد. این فقط یک نمونه کوچک از صدها مشکلی است که مردم شهرستان‌ها با آن مواجه‌اند.»

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: «وقتی بیمارستان‌های شهرستان‌ها از داشتن پزشک متخصص محروم باشند، بیمار مجبور است به مراکز استان یا تهران مراجعه کند. این موضوع علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین به خانواده‌ها، جان بیماران را نیز به خطر می‌اندازد.»

گودرزی با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در این حوزه گفت: «بارها به وزارت بهداشت تذکر داده‌ایم که در سیاست‌های جذب و توزیع پزشک متخصص و امکانات زیرساختی بازنگری کند. متأسفانه شاهد هستیم در بسیاری از شهرستان‌ها حتی یک پزشک فوق تخصص وجود ندارد. این وضعیت در شأن مردم ایران نیست.»

وی با اشاره به کمبود شدید نیروهای درمانی در بیمارستان‌های لرستان اظهار کرد: «در استان لرستان نه‌تنها با کمبود پزشک متخصص روبه‌رو هستیم، بلکه با کمبود شدید پرستار و نیروی درمانی نیز مواجه‌ایم. این موضوع کیفیت خدمات‌رسانی به بیماران را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است.»

این نماینده مجلس افزود: «از طرف دیگر، عدم پرداخت به‌موقع معوقات و حقوق کادر درمان، موجب نارضایتی گسترده در میان پزشکان، پرستاران و سایر نیروهای بهداشتی و درمانی شده است. وقتی پرسنل درمانی از نظر مالی و معیشتی در مضیقه باشند، انگیزه‌ای برای حضور در مناطق محروم نخواهند داشت.»

وی تاکید کرد: «وزارت بهداشت باید در کنار توسعه زیرساخت‌های درمانی، در سیاست‌های جذب پزشک متخصص و فوق تخصص بازنگری جدی داشته باشد. همچنین لازم است با اتخاذ مشوق‌های مالی و امکانات رفاهی، پزشکان را برای خدمت در شهرستان‌ها و مناطق محروم ترغیب کند.»

گودرزی با اشاره به نقش نظارتی مجلس در این زمینه گفت: «ما به‌عنوان نمایندگان مردم، وظیفه داریم پیگیر مطالبات آن‌ها باشیم. تاکنون از وزیر بهداشت سوال کرده‌ایم و در کمیسیون نیز این موضوع به‌طور جدی در حال پیگیری است. قطعاً اجازه نخواهیم داد این وضعیت نامطلوب ادامه یابد. امروز توسعه زیرساخت های بهداشتی امری حیاتی است.»

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: «انتظار داریم دولت و وزارت بهداشت هر چه سریع‌تر برنامه‌های مشخصی برای رفع کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص به‌ویژه در شهرستان‌ها ارائه کنند. سلامت مردم از هر موضوع دیگری مهم‌تر است و مجلس در این زمینه کوتاه نخواهد آمد.»

این در حالی است که تعداد تخت های بیمارستانی موجود در کشور به ۱۵۵ هزار تخت محدود است، که این رقم در مقایسه با نیاز جمعیتی و استانداردهای بین المللی بسیار ناکافی به نظر می رسد.

این به آن معناست که به ازای هر هزار نفر از جمعیت کشور، تنها ۱.۸ تخت بیمارستانی موجود است، در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی، هر کشور باید به ازای هر هزار نفر جمعیت، حداقل ۳ تخت بیمارستانی در اختیار داشته باشد.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار