اختتامیه کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» در نیشابور برگزار شد

خبرنگارفاطمه شایسته

شناسه خبر: 183646
اختتامیه کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» در نیشابور برگزار شد

به گزارش جهان اقتصاد آیین اختتامیه کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» که با هدف تبیین جایگاه امامزادگان در گسترش معارف اهل بیت(ع) و نقش فرهنگی بقاع متبرکه در تمدن اسلامی با حضور علما، روحانیون، مسئولان کشوری و استانی و علاقه‌مندان به فرهنگ اهل بیت در جوار مضجع نورانی امامزادگان محمد محروق(ع) و ابراهیم(ع) برگزار گردید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه نیشابور: امامزادگان در سراسر ایران اسلامی عطر و بوی اهل بیت را در جهان اسلام پراکنده کرده‌اند و پناهگاه مؤمنان، مظلومان و بندگان صالح خدا بوده و هستند. برپایی این کنگره‌ها فرصتی است برای بازشناسی منزلت و شأن امامزادگان واجب‌التعظیم و بهره‌گیری از انوار معنوی آنان است. 

وی با قدردانی از اداره کل اوقاف و امور خیریه، مسئولان استان و شهرستان، خانواده‌های معظم شهدا و علمای حاضر در مراسم افزود: شهر نیشابور به‌عنوان یکی از کهن‌ترین مراکز تمدن دینی، در طول تاریخ مهد ایمان معرفت و محبت اهل بیت بوده و امروز نیز با برگزاری چنین همایش‌هایی، در مسیر ترویج فرهنگ نورانی ولایت گام برمی‌دارد.

در ادامه مهندس دونده فرماندار نیشابور اظهار داشت: نیشابور شهر علم و ادب و هنر امروز میزبان جمعی از فرهیختگان و نخبگان فرهنگی است. این شهرستان با دارا بودن ۶۳ امامزاده لازم‌التعظیم، سه هزار شهید والامقام و چهره‌های علمی و فرهنگی نام‌آور، همواره در مسیر گسترش فرهنگ دینی و انقلابی پیشتاز بوده است.

وی افزود: افتخار ما این است که امامزادگان محمد محروق(ع) و ابراهیم(ع) نه تنها از شخصیت‌های برجسته مذهبی، بلکه دارای وجهه بین‌المللی هستند؛ چنان‌که تصویر ایوان مبارک امامزاده محمد محروق در کتاب معروف ایران، پل فیروزه‌ای به‌عنوان نماد میراث معنوی ایران اسلامی به چاپ رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایزدی، دبیر اجرایی کنگره، با ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد گفت: استان خراسان رضوی دارای بیش از ۳۰۵ بقعه متبرکه است که ۳۵ مورد آن دارای جایگاه ملی هستند و سالانه بیش از سه‌هزار برنامه فرهنگی و مذهبی در این اماکن برگزار می‌شود. کنگره ملی امامزادگان محمد محروق(ع) و ابراهیم(ع) از دو سال پیش آغاز شد و پس از برگزاری نشست‌های علمی، مقالات پژوهشی و فعالیت‌های فرهنگی، امروز به ایستگاه پایانی خود رسیده است.

وی با اشاره به انتساب امامزاده محمد محروق(ع) به امام سجاد(ع) و امامزاده ابراهیم(ع) به امام موسی کاظم(ع) تصریح کرد: در این کنگره مجموعه آثار علمی، مقالات پژوهشی و[ کتاب ستارگانی بر مدار خورشید] رونمایی شد و همچنین پوستر همایش بین‌المللی [غدیر و مقاومت] که در تیرماه ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد به نمایش درآمد و رونمایی شد. 

ایزدی ضمن قدردانی از همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، معاونت فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی، امام جمعه و فرماندار نیشابور، و خدام آستان مقدس امامزادگان گفت: این کنگره تلاشی برای زدودن غبار غفلت از چهره درخشان امامزادگان شهید است و با حضور دانشگاهیان، حوزویان و هنرمندان، پیوندی میان ایمان، علم و فرهنگ برقرار کرد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین احمدزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز ضمن تقدیر از همه دست‌اندرکاران و کمیته‌های علمی و اجرایی گفت: پس از برگزاری موفق کنگره امامزاده غیاث‌الدین محمد، نیشابور به‌عنوان منزل بعدی این حرکت معنوی انتخاب شد، چرا که این شهر قدمگاه دو امام معصوم، امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) است. امام رضا(ع) در مسیر خویش به زیارت امامزاده محمد محروق آمدند و فرمودند: عزیز ما اینجاست و امروز ما با برگزاری این کنگره لبیک‌گوی دعوت امام هستیم.

وی افزود: از استاندار محترم و معاونت فرهنگی ایشان درخواست داریم دیواری که میان بقعه امامزاده محمد محروق(ع) و آرامگاه خیام کشیده شده و نمادی از جدایی مردم دین‌دار و اهل فرهنگ تلقی می‌شود، برداشته شود تا وحدت و همدلی مردم نیشابور در سایه قرآن و ولایت بیش از پیش تقویت گردد.

 

حجت‌الاسلام دکتر مختاری، دبیر علمی کنگره، گزارشی از روند علمی و پژوهشی این همایش ارائه کرد و گفت: بیش از بیست مقاله علمی و ده‌ها اثر پژوهشی از سوی دانشگاه‌ها،حوزه‌های علمیه و بنیاد پژوهش‌های اسلامی تدوین و ارزیابی شد و تمامی مقالات دارای کد ISC بوده و در پایگاه‌های معتبر علمی بارگذاری خواهد شد. در این کنگره تلاش شد تا با نگاهی علمی و مستند، ابعاد تاریخی و رجالی. شخصیت امامزاده محمد محروق(ع) مورد تحلیل قرار گیرد

در ادامه آیت‌الله جواد مروی، عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور ضمن تشکر از برگزارکنندگان و مردم مؤمن نیشابور، در سخنانی حماسی و عرفانی بیان داشت:سلام مکتب اعتدال و وسطیت است و یکی از جلوه‌های روشن این اعتدال، محبت و تکریم اهل بیت و ذریه پیامبر(ص) است. زیارت امامزادگان، احترام به اولاد رسول خدا و پاسداشت بقاع متبرکه ریشه در قرآن و سنت دارد و موجب تقویت ایمان و پیوند قلبی امت با ولایت می‌شود.

ایشان با اشاره به جایگاه تاریخی و علمی نیشابور افزود:این شهر قرن‌ها مرکز تفکر و تمدن اسلامی بوده است و علمای برجسته‌ای چون فضل بن شاذان و خاندان خزاعی، مروج اندیشه تشیع از نیشابور تا ری و اصفهان بودند. سزاوار است که نام و آثار این بزرگان در نظام فرهنگی کشور احیا و معرفی شود

 

در پایان، با حضور مسئولان، علما و پژوهشگران، از کتاب مجموعه مقالات (ستارگانی بر مدار خورشید) پوستر همایش بین‌المللی (غدیر و مقاومت) و تعدادی از آثار فرهنگی و پژوهشی مرتبط با امامزادگان نیشابور رونمایی شد.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار