انتقادات به جابهجاییهای مدیریتی؛ آینده شهرک علمی اصفهان در هالهای از بیاعتمادی

نمایندگان زیستبوم فناوری اصفهان با هشدار نسبت به تبعات تغییرات پیاپی در رأس مدیریت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، خواستار تثبیت مدیریت فعلی و تداوم مسیر توسعه شدند.
در نشست خبری عصر سهشنبه که با حضور فعالان زیستبوم نوآوری و رسانههای اصفهان برگزار شد، موضوع تکرار تغییرات مدیریتی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان محور اصلی انتقادات و دغدغهها قرار گرفت.
امیرعلی شریفیان، عضو هیئتمدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان استان، در این نشست با تأکید بر اهمیت پایداری مدیریتی در مجموعهای راهبردی مانند شهرک علمی و تحقیقاتی، اظهار کرد: طی سالهای اخیر، شهرک با پنج تغییر مدیریتی مواجه شده که این میزان از ناپایداری، با اهداف فناورانه و بلندمدت آن همخوان نیست.
وی با اشاره به استقرار بیش از ۷۶۰ شرکت دانشبنیان در این شهرک و اشتغالزایی پایدار برای بیش از ۱۰ هزار نفر افزود: شرکتهایی که سالها زمان، سرمایه و تخصص انسانی خود را در این اکوسیستم صرف کردهاند، نمیتوانند در فضایی از بیثباتی به مسیر نوآوری ادامه دهند.
شریفیان با تمجید از عملکرد هشتماهه مدیریت فعلی، تصریح کرد: ریاست فعلی شهرک با سابقه علمی و زیستبومی در فناوری، فضای امید و پویایی کمسابقهای ایجاد کرده است؛ اما صدور حکم سرپرستی برای دکتر ابطحی در دانشگاه صنعتی اصفهان میتواند به معنای خروج ایشان از مدیریت شهرک و بازگشت بیثباتی باشد.
او ضمن انتقاد از این تصمیم احتمالی، خواستار ورود نهادهای تصمیمگیر برای حفظ ثبات مدیریتی در این نهاد کلیدی شد و گفت: این مطالبه نهفقط خواستهای صنفی، بلکه ضرورتی ملی برای تحقق اهداف اقتصاد دانشبنیان است.
مدیریت دانشبنیان، قربانی جابهجاییهای غیرتخصصی؟
در ادامه نشست، مریم حجتی، رئیس شورای بانوان انجمن دانشبنیان استان و مدیر حوزه ارتباطات انجمن برق اصفهان، نیز نسبت به آثار زیانبار تصمیمات ناگهانی هشدار داد. وی گفت: درحالیکه دکتر ابطحی موفق به ایجاد همدلی، امید و انسجام بین ۷۶۰ شرکت فناور شد، بیتوجهی به این دستاوردها میتواند صدمات جبرانناپذیری وارد کند.
حجتی با اشاره به نقش محوری شرکتهای دانشبنیان در مواجهه با بحرانهایی چون جنگ ۱۲ روزه، گفت: زیستبوم دانشبنیان کشور در شرایط خطیر نیازمند پشتیبانی پایدار و پرهیز از نگاه ابزاری به نهادهایی چون شهرک علمی و تحقیقاتی است.
هشدار نسبت به فرسایش اعتماد و سرمایه اجتماعی
میثم صادقی، عضو دیگر انجمن دانشبنیان اصفهان نیز در این نشست، تصمیمات خارج از بستر کارشناسی و بدون شناخت از ویژگیهای اکوسیستم فناوری را از عوامل اصلی آسیب به رابطه اعتماد بین بخش خصوصی و دولت دانست و افزود: تغییرات سلیقهای نهتنها انگیزه شرکتها را کاهش میدهد، بلکه سرمایه اجتماعی دولت در حوزه نوآوری را نیز تهدید میکند.
فعالان این نشست ضمن تأکید بر نقش حیاتی شهرک علمی و تحقیقاتی در ساختار اقتصاد دانشبنیان کشور، اعلام کردند که حفظ مدیریت فعلی، مطالبهای جمعی از سوی صدها شرکت فناور و گامی حیاتی برای تداوم مسیر توسعه و نوآوری در اصفهان و کشور است.