سرپرست مخابرات منطقه اصفهان عنوان کرد : آمادگی مخابرات اصفهان برای توسعه یکپارچه شبکه فیبر نوری در استان

اصغرفارقلیطیان، سرپرست مخابرات منطقه اصفهان، درنشست خبری خود که به مناسبت روز مخابرات وهفته ارتباطات برگزار شد گفت: در استان اصفهان حدود ۳ میلیون تلفن ثابت وجود دارد که ۲.۵میلیون از آن‌ها فعال هستند. تنها در شهر اصفهان، حدود ۱.۵ میلیون خط تلفن در حال استفاده است. این خطوط مبتنی بر بستر مسی هستند که اکنون نیازمند ارتقاء به فناوری‌های نوین‌تر هستند.

شناسه خبر: 180215
سرپرست مخابرات منطقه اصفهان عنوان کرد :
آمادگی مخابرات اصفهان برای توسعه یکپارچه شبکه فیبر نوری در استان

سرپرست مخابرات منطقه اصفهان در ادامه افزود: با ورود تکنولوژی‌های جدید، سرعت انتقال داده‌ها در بستر مسی محدود شده است. در آغاز، حداکثر سرعت ۶۴ کیلوبیت بر ثانیه با مودم‌های دیال‌آپ بود، سپس ADSL با سرعت اولیه ۱۲۸ کیلوبیت و بعدها تا ۱۶ مگابیت عرضه شد. VDSL این رقم را به ۵۰ مگابیت رساند، اما باز هم به دلیل محدودیت فاصله از تجهیزات، این سرعت در عمل کاهش می‌یابد.

فیبر نوری؛ جهش بزرگ در زیرساخت ارتباطی

وی با اشاره به گذار از بستر مسی به فیبر نوری اظهار داشت: فیبر نوری مانند یک اتوبان چندبانده است که بسته به تجهیزات دو سر آن می‌تواند سرعت‌های بسیار بالایی را فراهم کند. فعلاً تا سقف ۱گیگابیت در ثانیه امکان ارائه سرعت وجود دارد. البته باید توجه داشت که عوامل مختلفی از جمله کیفیت مودم، نوع اتصال (کابلی یا وای‌فای) و حتی مشخصات فنی لپ‌تاپ بر تجربه واقعی کاربر اثرگذار است.

اصغر فارقلیطیان تاکید کرد: مشترکینی که از سرعت واقعی شکایت دارند، در بسیاری موارد تجهیزات خانگی یا شیوه اتصال‌شان محدودیت دارد. برای دستیابی به سرعت کامل ۱ گیگ، استفاده از کابل LAN مناسب و پورت پرسرعت در دستگاه‌ها ضروری است. همچنین هرگونه خم‌شدگی یا آسیب به کابل فیبر نوری می‌تواند افت سرعت ایجاد کند.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر، بیش از ۱۲ هزار کیلومتر فیبر نوری در سطح استان اصفهان اجرا شده و خدمات به منازل، مجتمع‌ها، بانک‌ها و نهادهای مختلف ارائه شده است. مخابرات استان اصفهان از سال ۱۳۹۵ به‌عنوان اولین ارائه‌دهنده FTTH در کشور این پروژه را آغاز کرده و در تلاش برای گسترش آن است.

لزوم تعامل نهادهای شهری برای توسعه زیرساخت‌ها

سرپرست مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به موفقیت‌های مشابه در سایر استان‌ها گفت: در مشهد پروژه‌ای عظیم با سرمایه‌گذاری ۵هزار میلیارد تومان آغاز شده است که با همکاری استانداری و شهرداری، حفاری تمام‌نقاط شهر به‌صورت یکجا انجام می‌گیرد. اگر این همکاری در اصفهان نیز صورت گیرد، می‌توان تا پایان سال کل شهر را به فیبر نوری مجهز کرد.

وی افزود: اکنون توسعه شبکه به‌صورت نقطه‌ای و در مواردی مانند سرقت کابل یا ساخت‌وسازهای جدید انجام می‌شود. اما استراتژی امسال ما گذر از اجرای نقطه‌ای به اجرای یکپارچه در کل سطح شهر است تا فیبر نوری به تمام منازل برسد، نه صرفاً تا معابر اصلی.

رسانه‌ها تسهیل‌گر تحول دیجیتال باشند

در ادامه نشست، محمد جواد برمکی، مدیر روابط عمومی مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به نقش تسهیل‌گر رسانه‌ها اظهار داشت: توسعه شبکه فیبر نوری نیازمند حمایت، همکاری و مساعدت نهادهایی چون شهرداری‌هاست. مجوزهایی که برای اجرای پروژه‌های میدانی لازم است، اگر سریع‌تر صادر شود، اجرای طرح‌ها با شتاب بیشتری انجام خواهد شد. رسانه‌ها می‌توانند با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی، نقش مؤثری در پیشبرد این اهداف داشته باشند.

فیبر نوری ستون فقرات شهر هوشمند است

در ادامه جلسه ، عباس هاشمی، معاون شبکه مخابرات استان اصفهان، با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های ارتباطی در توسعه کشور، از پیشرفت چشمگیر پروژه فیبر نوری در سطح استان خبر داد.

وی با تبریک روز ارتباطات به فعالان رسانه‌ای، این ایام را فرصتی برای بیان زحمات کارکنان حوزه ارتباطات و تبیین برنامه‌های آینده شرکت مخابرات دانست و تأکید کرد: در جامعه ارتباطی کشور، دو رکن اصلی شامل رسانه‌ها به‌عنوان تولیدکنندگان محتوا و اپراتورها به‌عنوان تأمین‌کنندگان زیرساخت هستند.

هاشمی سه بستر اصلی ارائه خدمات در شرکت مخابرات منطقه اصفهان را چنین برشمرد: نخست، بستر سنتی تلفن ثابت که هنوز به‌دلیل نیازهای خاص صنعتی و امنیتی فعال است؛ دوم، بستر سرویس‌های باند پهن ADSL و VDSL با بیش از ۴۰۰ هزار پورت فعال؛ و سوم، بستر مدرن فیبر نوری ( FTTH )که به‌عنوان آینده‌دارترین مسیر توسعه ارتباطات شناخته می‌شود.

معاون شبکه مخابرات استان افزود: از سال ۱۳۹۵ اجرای پروژه فیبر نوری در قالب شبکه‌های تجاری آغاز شد و از سال ۱۴۰۰ با طرح ملی توسعه اینترنت ثابت، این پروژه شتاب گرفته است. هم‌اکنون بیش از ۱۵۰ هزار ظرفیت منصوبه در استان ایجاد شده که حدود ۳۰ هزار مشترک فعال دارد.

وی با بیان اینکه این پروژه در حال حاضر در بیش از ۳۰ شهر استان در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی مناطق کلانشهر اصفهان تحت پوشش شبکه فیبر نوری

 

قرار گرفته‌اند.

 هاشمی توسعه فیبر نوری را فراتر از یک پروژه صرفاً ارتباطی دانست و گفت: فیبر نوری زیربنای تحقق شهر هوشمند، دولت الکترونیک و انقلاب صنعتی چهارم است. بنابراین انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها، شرکت‌های خدمات‌رسان و نهادهای مرتبط، همکاری لازم را در اجرای این پروژه ملی داشته باشند.

وی در پایان از همراهی رسانه‌ها قدردانی کرد و گفت: رسانه‌ها همواره صدای ما به مردم و مسئولین بوده‌اند و امیدواریم با کمک آن‌ها بتوانیم مسیر توسعه ارتباطات را هموارتر کنیم.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار