شيرين کردن آبها نياز صنعت امروز
در کشور ما کشاورزي با آبهاي زيرزميني انجام ميشود که انرژي و نيروي انساني زيادي صرف ميکند اما به لحاظ اقتصادي بهره وري پايين است بنابراين بايد تجديد نظر کرده و با سرمايه گذاري بهتر به سمت کشتهاي گلخانهاي حرکت کنيم.
"سعيد ني ريزي" در گفتوگو با ايلنا در خصوص برنامههاي اين کميسيون با توجه به اينکه براي اولين بار رياست آن به ايران سپرده شده، گفت: بايد به لحاظ تحقيقات و اثر بخشي آب نگاه جديدي داشته باشيم و ارتباطمان را با کشورهايي همچون مصر و تركيه که در اين زمينه موفقيت داشتهاند، تقويت کرده و با آنها در اين زمينه تبادل دانش داشته باشيم.
وي تصريح کرد: در کشور ما کشاورزي با آبهاي زيرزميني انجام ميشود که انرژي و نيروي انساني زيادي صرف ميکند اما به لحاظ اقتصادي بهره وري پايين است بنابراين بايد تجديد نظر کرده و با سرمايه گذاري بهتر به سمت کشتهاي گلخانهاي حرکت کرده و بهره وري آب را بالا ببريم.
شيرين كردن آب يكي از اهداف
رئيس جهاني کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي با تاکيد بر اينکه بايد نگاهمان را به آب عوض کنيم ادامه داد: يکي از اقداماتي که بايد انجام شود اين است که براي شيرين کردن آب برنامه داشته باشيم و در اين رابطه انتقال آب از خليج فارس به مرکز کشور را مدنظر قرار دهيم. وي خاطرنشان کرد: انتقال آب خليج فارس يکي از راهکارهايي است که ميتواند بخشي از نيازهاي صنعت، شرب و کشاورزي صنعتي را برآورده کند.
بهره برداري از اولين خط شوري زدايي شده تا 3 سال آينده
ني ريزي گفت: اولين خط انتقال شوري زدايي شده از بندرعباس تا اردکان با هدف تامين آب صنايع فولاد و مس اين مناطق در حال اجراست و تا 3 سال آينده به پايان ميرسد.
وي در ادامه با اشاره به اهداف کميسيون آبياري و زهکشي خاطرنشان کرد: هدفمان اين است که بين ايران و کشورهاي منطقه يک ساختار مشترک ايجاد کرده و تحقيقات و علوم را مبادله کرده و همچنين از تجربيات هم استفاده کرده و نسبت به مفاهيم اساسي اثربخشي و بهره وري آب نگاه جديد داشته و بصورت توامان سرمايه گذاري کنيم.
تلاش براي تشويق به سرمايه گذاري در بخش آبياري
رئيس جهاني کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي شيوه آبياري در کشور را تاسف بار خواند و افزود: آبياري در کشور ما به نحوي است که بازده بسيار پاييني دارد در حالي که اين روش آبياري در دنيا کنار گذاشته شده است.
وي با بيان اينکه با توجه به پايين بودن بازيافت سرمايه در آبياري سرمايه گذاري در اين بخش صورت نميگيرد، افزود: حتي نهادهاي جهاني هم علاقهاي براي ورود به اين بخش ندارند لذا در کميسيون تلاش بر اين اين است که با بالا بردن بهره وري انگيزه سرمايه گذاري را بالا ببريم.
ني ريزي ابراز اميدواري کرد که در بازه زماني 10 تا 15 سال بتوانيم به نقطه جديدي در زمينه بهره وري آب برسيم.
وي خاطرنشان كرد: در نگاه جديد به آب نه تنها آبياري بلکه بايد براي بارندگي نيز با توجه به تبخيرهايي که صورت ميگيرد برنامه ريزي داشته باشيم تا بتوانيم امنيت غذايي را در سطح جهان بالا ببريم.
يادآور ميشود؛ در بيست و دومين کنگره بين المللي آبياري و زهکشي و شصت و پنجمين اجلاس کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي ((ICID که در کره جنوبي برگزار شد، "سعيد ني ريزي"با کسب بيشترين آرا به سمت رياست اين کميسيون برگزيده شد.
جمهوري اسلامي ايران نزديک به 50 سال است که عضو کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي بوده و اين نخستين بار است که به رياست اين نهاد بين المللي انتخاب مي شود.
پيش از انتخاب ايران به عنوان رييس کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي، کشور چين رياست اين کميسيون را برعهده داشت.
رياست کميسيون بين المللي آبياري و زهکشي هر سه سال يک بار انتخاب مي شود.