راه اندازی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی(ست) ، سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی وثیقه بانکی شد

با راه اندازی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی در گام اول امکان وثیقه گذاری سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی برای دریافت تسهیلات فراهم شد و در آینده، سپرده های بانکی نزد کلیه بانک ها، سیم کارت و طلا هم می تواند بعنوان وثیقه مورد استفاده قرار گیرد.

شناسه خبر: 9718
راه اندازی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی(ست) ، سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی وثیقه بانکی شد

یاسرمرادی عضو هیات مدیره بانک صادرات در نشست معرفی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی (ست) گفت: دارایی های متعددی که افراد دارند و امکان وثیقه گذاری آنها وجود نداشت از امروز و با راه اندازی این سامانه می تواند بصورت الکترونیک توسط موسسات اعتباری مورد وثیقه قرار گیرد.

مرادی با بیان اینکه نکته مهم دیگر این است که بانک ها از وثیقه گرفتن این دارایی ها بصورت سنتی خودداری کنند، تصریح کرد: براساس سامانه (ست) که با همکاری وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، توسط بانک صادرات پیاده سازی شده، کلیه دارایی هایی که افراد (در گام اول سهام بورسی، بیمه های عمر) و (در گام بعدی کلیه سپرده های بانکی نزد کلیه بانک ها،سهام عدالت و یارانه ها، سیم کارت موبایل، طلای خانگی، مجوز معدن و هر دارایی که مالیت داشته و قابلیت نقدشوندگی باشد) افراد می توانند بدون مراجعه به بانک و براساس ضریب تعیین شده در سامانه به وثیقه بگذارند. اگر تسهیلات نکول شود یا نتوانند بدهی خود را پرداخت کنند، بانک راسا نسبت به نقد کردن وثایق اقدام می کند. با این سامانه نیازی نیست که افراد برای ضمانت یا وثیقه گذاری به بانک مراجعه کنند.

وی با تأکید براینکه تا پایان سال زنجیره وثایق این سامانه تکمیل خواهد شد، افزود: این سامانه در اختیار کلیه بانک ها و نهادهایی که فروش اعتباری دارند، قرار خواهد گرفت و به هیچ وجه مختص بانک صادرات نیست و تمام بانک ها می توانند از آن استفاده کنند. الان با تفاهم هایی که با قوه قضاییه در حال مذاکره داریم، افراد می توانند دارایی های خود را در این سامانه به وثیقه بگذارند و در فرض صدور قرار وثیقه، از زندان رفتن با وثیقه گذاری الکترونیک جلوگیری می شود.

او در پاسخ به این سوال "سهامی که در این سامانه وثیقه می شود آیا قابل معامله هم هست؟ "گفت: خیر، این سهام تا زمانی که توسط سپرده گذاری مرکزی در وثیقه بانک یا موسسه اعتباری باشد قابل معامله نخواهد بود.

مرادی گفت: شرکت های بیمه اعلام‌ اما‌گی‌کردند‌ حاضرند درصدی از نوسانات وثایق را بپذیرند؛ ابزاری هم‌دیدیم‌که‌اگر ارزش دارایی دچار نوسان نزولی شود به مشتری اطلاع داده شود که وثیقه را تجدید کنند.

مرادی گفت: این سامانه خارج از سامانه های بانک صادرات است و کارایی آن در تمام شبکه بانکی مطرح است؛ مکاتبات با سایر بانکها انجام شده و انشالله تا یک ماه اینده بیش از 50 درصد بانکها به این سامانه اضافه می شوند.

این عضو هیات مدیره بانک صادرات در تشریح مزایای سامانه توثیق الکترونیکی دارایی برای مردم گفت: مدیریت ثروت، کاهش زمان وثیقه‌گذاری به دلیل الکترونیکی بودن، تنوع در ارائه وثایق، تناسب ارزش دارایی مورد وثیقه و تسهیلات پرداختی، امکان وثیقه‌گذاری دارایی‌های راکد و غیرمولد، امکان تغییر وثیقه، کاهش نیاز به مراجعه حضوری، آزادسازی بخشی از وثیقه متناسب با تعهدات رفع شده و حذف مشکل قبول و پذیرش ضامن یا ضامنین توسط بانک ها به‌دلیل برداشت‌های مختلف و متفاوت از ضوابط اعتبارسنجی از مهمترین مزایای این سامانه برای مردم است.

مرادی درباره مزایای استفاده از سامانه توثیق برای بانک ها هم گفت: ضمانت بازگشت منابع، نوآوری در حوزه پرداخت‌های مدت‌دار، بهره مندی از پل ارتباطی بازار پول و سرمایه، کاهش زمان و هزینه‌ها، تنوع در وثایق قابل قبول، کاهش مراجعات حضوری و ایجاد وحدت رویه در قبول و پذیرش ضامن یا ضامنین و حذف امکان تفسیر از ضوابط اعتبارسنجی از مهمترین مزایای استفاده این سامانه برای بانک هاست.

به گفته این مقام بانکی، از مزایای این طرح برای نظام اقتصادی کشور، کاهش ناترازی بانک‌ها به دلیل ضمانت بازگشت منابع، رونق اقتصادی کسب و کارها و صنایع، رونق افزایی به خریدهای مدت‌دار، ثبات بازار سرمایه، مولدسازی دارایی‌های غیرمولد و کاهش سیالیت دارایی های مالی است.

محمد جلال مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست از گسترش دامنه دارایی های الکترونیکی قابل توثیق خبر داد و کفت: رتبه اعتباری افراد هم می تواند تعیین کند که کدام دارایی بعنوان توثیق مورد استفاده قرار گیرد.

محرمیان معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی هم درباره همراهی شبکه بانکی با این پروژه گفت: همراهی مهم است ولی معمولا بانک‌خط‌شکن‌کار را انجام می دهد و سایر بانکها هم به مرور اضافه می شوند. در بحث چک الکترونیک به بانک ها گفتیم همراهی ‌و‌ زیرساخت را فراهم کنند. در توثیق هم انشالله سایر بانکها هم به این مرحله اضافه می شوند.

تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار