پیشبینی قیمت دلار در هفته آینده
قیمت دلار در حالی سومین هفته تیرماه را به پایان رساند که معاملهگران دست از دادوستد شسته بودند و در نهایت، کاهشیهای بازار در معاملات پشت خطی بر طرفداران افزایش قیمت پیروز شدند.
بررسی بازدهی قیمت دلار از ۱۵ تیرماه تا پایان هفته سوم یعنی بیست و دوم، نشان میدهد اسکناس آمریکایی با کاهش ۹۹۰ تومانی قیمت، بازدهی منفی ۱.۹۷ درصدی داشته است.
در آخرین معامله روز پنجشنبه، دلار با قیمت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد.
در یک هفته مورد بررسی، قیمت دلار کانال بالاتر را ترک کرد و همواره در محدوده ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت.
تحلیلگران اقتصادی کانال مذکور را منطقه مهم روانی برای بازار ارز میدانند و کف قیمت دلار را 43 هزار تومان اعلام کردهاند. آنها رسیدن به این کف را منوط به انتشار اخبار مثبت سیاسی و اقتصادی میدانند.
باید توجه داشت بازارساز طی ماههای اخیر تلاش کرده است با تزریق اخبار مثبت سیاسی و اقتصادی، قیمت دلار را کاهشی کند. تلاشی که گاه به نتیجه رسیده و گاه به دلیل آنکه خبر موثقی به بازار نرسیده، با شکست مواجه شده است.
کارشناسان اقتصادی معتفدند قیمت دلار در بلندمدت به متغیرهای کلان اقتصادی وابسته است و تاثیر اخبار و رویدادهای سیاسی و ایجاد فضای آرام در بازار ارز، اثر کوتاهمدت دارد.
پیشبینی قیمت دلار
قیمت دلار در هفتهای که گذشت، تحرک خاصی را تجربه نکرد. کارشناسان پیشبینی میکنند روند نزولی دلار، قیمت این ارز را به ۴۳ هزار تومان میرساند و در صورتی که دلار در مسیر صعودی قرار گیرد، قیمت آن به ۵۵ هزار تومان خواهد رسید.
اما رسیدن به هر کدام از این قیمتها مشروط به انتشار اخبار سیاسی است. اگر خبرهای مثبت منتشر شود، دلار در مسیر نزولی، خود را به ۴۳ هزار تومان نزدیک خواهد کرد و اگر خبر منفی باشد، به سوی ۵۵ هزار تومان میل میکند.
با این حال اما طی سومین هفته تیرماه، حتی اخبار هم با سکون و سکوت مواجه بودند و بازار ارز از محرکهای خاص محروم بود.
برخی این سکوت را سیاست بازارساز میدانند و برخی دیگر معتقدند، دولت بلاتکلیف عملا کاری از پیش نمیبرد تا محرک فعالیت اقتصادی و تحرک دلار باشد.
باید منتظر ماند و دید که آیا در هفته آتی، دلار از این بلاتکلیفی خارج میشود یا همچنان در کانال ۴۹ هزار تومانی در جا میزند.