اهدای نشان عالی مدیریت جهادی به رییس هیئت مدیره هلدینگ رایزکو
حمیدرضا صمدی با اتکا به تولید و ارزشآفرینی، تحقق اقتصاد مقاومتی و اثربخشی در حوزه مسئولیت اجتماعی موفق به کسب عنوان مدیر جهادی برتر سال ۱۴۰۳ شد.
به گزارش " جهان اقتصاد" به نقل از روابط عمومی هلدینگ رایزکو، یازدهمین همایش ملی مدیریت جهادی پیرو منویات رهبر معظم انقلاب پیرامون بکارگیری مدیریت جهادی در اداره امور کشوری و لشکری، با حضور جمع کثیری از مدیران منتخب جهادی در بخشهای دولتی و خصوصی و با اجرای مراسم تقدیر از مدیران برگزیده جهادی کشور برگزار شد.
تقویت و ترویج فرهنگ مدیریت جهادی، شناسایی ظرفیت های بالقوه در حوزه های گوناگون صنعتی کشور و تلاش برای تبدیل آنها به بالفعل، شناسایی نقاط ضعف و قوت قوای مهندسی کشور در انجام پروژه های کلان ملی، هم اندیشی و همگرایی قوای مهندسی کشور، هم افزایی قوای مهندسی کشور در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و مدیریت توان علمی و صنعتی کشور جهت انجام پروژههای کلان ملی از اهداف برگزاری این همایش است.
انجمن مدیریت جهادی تشکلی مردمی است و از سال ۱۳۹۳ که مقام معظم رهبری آن را سال «اقتصاد و فرهنگ باعزم ملی و مدیریت جهادی» نامیدند تشکیل شد هرچند ایشان در سالهای گذشته نیز بارها بر کار و مدیریت جهادی تاکید فراوان داشته و آن را از شاخصههای مسئولیت در نظام اسلامی دانستهاند.
در یازدهمین دوره این همایش نیز مدیران برجسته و جهادی بخش خصوصی به ایراد سخنرانی پرداختند و مهمترین دغدغههای بخش خصوصی را مطرح کردند و از مدیران جهادی برتر بخشهای دولتی و خصوصی در حوزه صنعت با اهدای نشان این همایش تقدیر بعمل آمد. حمیدرضا صمدی رییس هیئت مدیره هلدینگ رایزکو به همراه مدیران ارشد این مجموعه با حضور در این مراسم لوح تقدیر و نشان عالی مدیریت جهادی برتر کشور را دریافت کرد.
مدیریت جهادی یعنی مدیریت در شرایط بحران
در ادامه این همایش مهدی پاکدامن مدیر ارشد توسعه پروژه بم در گفتگویی با اشاره به اهمیت مدیریت جهادی در بنگاههای اقتصادی کشور گفت: در کشور ما عدم ثبات اقتصادی، نوسانات ارز، تحریمهای خارجی و بسیاری از مشکلات دیگر که همه فعالان اقتصادی از آن آگاه هستند باعث شده با شرایط پیچیدهای مواجه باشیم و مانند کشورهای دیگر چهارچوب و شاخصهای مشخص برای فعالیت اقتصادی و صنعتی وجود نداشته باشد. از همین رو لازم است مدیران صنعتی و اقتصادی و کسب وکارهای مختلف طوری مدیریت کنند کمتر این مشکلات روی آنها اثر بگذارد و مانع پیشرفت و توسعه سازمان آنها شود.
وی میافزاید: اینجاست که مدیریت جهادی اهمیت پیدا میکند. در واقع مدیریت جهادی یعنی مدیریت در شرایط بحران که بتوان با توجه به تمام مشکلات موجود بنگاههای اقتصادی را توسعه داد.
پاکدامن با اشاره به اینکه یکی از مولفههای اصلی هلدینگ رایزکوکه مدیرعامل و رییس هیئت مدیره همواره بر آن تاکید دارند مسئولیت اجتماعی است، گفت: هلدینگ رایزکو اتفاقات زیادی در حوزه مسئولیت اجتماعی رقم زده است و یکی از موضوعات مهمی که همواره از زمان تاسیس رایزکو و از زمانی که تنها اروند پیشرو در آن فعالیت میکرد تا الان بر آن توجه شده حوزه مسئولیت اجتماعی است.
مدیر ارشد توسعه پروژه بم ادامه میدهد: برای اینکه بتوانیم به توسعه پایدار برسیم علاوه بر مباحث اقتصادی باید نگاه بالاتری هم داشته باشیم و آن مسئولیت اجتماعی است که شامل سه بعد اصلی اقتصاد، جامعه و محیط زیست است و هلدینگ رایزکو به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ در این بخش تلاش کرده است با توجه به ابعاد سهگانه مسئولیت اجتماعی محورهایی را برای فعالیت خود تعریف کند و در این زمینه دست به اقدام بزند. هرچند در بسیاری از سازمانها این موارد به چشم یک هزینه اضافی دیده میشود.
پاکدامن اضافه میکند: کمتر سازمانی است که به این مسائل توجه داشته باشند اما مدیران ارشد رایزکو همواره روی مسئولیت اجتماعی به ویژه در حوزه محیط زیست توجه زیادی دارند و تلاش دارند در راستای کمک به سلامت محیطزیست محصولاتی تولید کنند که کمترین آلایندگی را داشته و به ایجاد جامعه سالم و پاک کمک کنند.
وی اضافه میکند: ما امکان ورود به پروژههایی داشتیم و یا قرار بود محصولی در سبد تولیداتمان باشد که تنها به دلیل اینکه احساس کردیم که شاید در طولانی مدت جز صنایع آسیب زننده به محیط زیست شود به همین دلیل در همان مرحله اول حذف کرده و به آن ورود نکردیم و به جای آن به پروژههایی توجه شده که در راستای کمک به محیط زیست بوده است. برای مثال از سیستم سوخترسانی تا کاتالیست یا سیستم موتورهای الکتریکی طرحهایی در راستای سبک سازی خودرو هستند و همه اینها در داشتن محیط زیست و هوای سالم کمک میکنند.
پاکدامن میافزاید: تمام تکنولوژی هایی که برای سازمان خریداری شده بهترین نوع و به روزترین بوده تا کمتر آلایندگی داشته باشد اگر تمام صنایع به این مسئله توجه داشتند اکنون شاهد این بحران آلودگی هوا که این روزها همه درگیر آن هستیم نبودیم.
پاکدامن میگوید: ایجاد درمانگاه، مدارس یادگیرنده راز، کمک به دانشجوهای مستعد بورسیه و… از دیگر مواردی است که در حوزه مسئولیتهای اجتماعی در هلدینگ رایزکو مثل همیشه و با قدرت ادامه دارد و به دلیل تاکید مدیریت ارشد از لحاظ ساختاری نیز مجزا شده تا با تمرکز و تخصص بیشتر روی آن کار شود.
به صورت کامل از لحاظ ساختاری هم مجزا شد که بتواند از لحاظ قوه اقتصادی قوی تر جلو برود و هم با تمرکز و تخصص بیشتر روی آن کار بکند خوشبختانه تمام این موارد بدون کمک هیچ نهاد و سازمان دولتی انجام شده است.