فوری:

واریز ۲۵ درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان در مهر ماه ، تسویه مطالبات همسان سازی حقوق بازنشستگان

میانگین حقوق حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری (در پایان خردادماه امسال) معادل ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده، این در حالیست که در پایان خردادماه سال گذشته این رقم معادل ۷ میلیون و ۹۴۲ هزارتومان بوده است؛

شناسه خبر: 8525
واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان در مهر ماه ، تسویه مطالبات همسان سازی حقوق بازنشستگان

همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و پیچیده در ایران است.همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به معنای برابر کردن درآمدهای بازنشستگان با توجه به شرایط فعلی جامعه است. در گذشته، سیستم بازنشستگی در ایران بر پایه نظام وظیفه بود، به این معنی که حقوق بازنشستگان به مبنای حقوق آخرین شغلی که انجام داده بودند، تعیین می‌شد.همسان سازی حقوق بازنشستگان باعث ایجاد عدالت نامتوازن در نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان شده بود.اما در سال‌های اخیر، تلاش‌هایی برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در ایران انجام شده است. برخی از این تلاش‌ها شامل تغییر قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی، اصلاح سیستم بازنشستگی و تعیین استانداردهای جدید در پرداخت حقوق بازنشستگان است.با این حال، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان همچنان یک چالش بزرگ در ایران است.

میانگین حقوق حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری (در پایان خردادماه امسال) معادل ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده، این در حالیست که در پایان خردادماه سال گذشته این رقم معادل ۷ میلیون و ۹۴۲ هزارتومان بوده است؛

به عبارتی میانگین حقوق این افراد نسبت به زمان مشابه سال قبل، ۴۲ درصد افزایش داشته که این افزایش عمدتا ناشی از اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری در پاییز ۱۳۹۹ و استمرار اجرای آن تا سال ۱۴۰۲ است.

براساس آمار منتشر شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد حقوق‌بگیران صندوق در پایان خردادماه سال جاری معادل یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۱۶۷ نفر است این درحالیست که تعداد حقوق‌بگیران صندوق در پایان خردادماه سال گذشته معادل یک میلیون و ۵۸۳ هزار و ۲۷۵ نفر بوده است.

اما به تفکیک استانی و براساس آخرین گزارش دریافتی از پایگاه اطلاعاتی صندوق بازنشستگی کشوری، استان تهران با ۳۲۵ هزار و ۸۳ نفر بیشترین و استان ایلام با ۱۳ هزار و ۹۲۴ نفر کمترین تعداد حقوق‌بگیر را داراست.

در این میان دو درصد ازکارافتادگی‌ها ناشی از کار و ۹۸ درصد آنها غیر ناشی از کار بوده است. در حالت شاغل متوفی نیز ۱۰ درصد فوت شاغلین ناشی از کار و ۹۰ درصد فوت‌ها غیر ناشی از کار بوده است.

وضعیت حقوق‌بگیران به تفکیک جنسیت نیز حاکی از آن است که ۶۶ درصد جامعه حقوق‌بگیران مرد و ۳۴ درصد زن هستند.

از سوی دیگر بررسی توزیع دستگاهی حقوق‌بگیران در پایان خردادماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد که حقوق‌بگیران آموزش و پرورش با بیش از یک میلیون و ۲۲ هزار و ۵۳ نفر (۶۲.۳۸ درصد)‌ بیشترین تعداد حقوق‌بگیران این صندوق (یک میلیون و ۲۲ هزار و ۵۳ نفر) از یک ارگان را به خود اختصاص داده‌اند و همچنین وزارت بهداشت با ۱۳.۱۸ درصد (۲۱۵ هزار و ۹۸۲ نفر) در رتبه بعدی قرار دارد.

میانگین حقوق حقوق‌بگیران در پایان خردادماه امسال (کل برقراری‌ها) معادل ۱۱ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان بوده و این در حالیست که در پایان خردادماه سال گذشته این رقم معادل ۷ میلیون و ۹۴۲ هزارتومان بوده است و به عبارتی میانگین حقوق حقوق‌بگیران تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۲ نسبت به زمان مشابه سال قبل به طور میانگین به میزان ۴۲ درصد افزایش داشته است. این افزایش عمدتا ناشی از اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری در پاییز ۱۳۹۹ و استمرار اجرای آن تا سال ۱۴۰۲ است.

همچنین بررسی میانگین حقوق حقوق‌بگیران در سال ۱۴۰۲ (برقراری‌های جدید) نشان می‌دهد که میانگین اولین حقوق بازنشستگی معادل ۱۴ میلیون و ۷۱۹ هزار تومان و میانگین آخرین حقوق اشتغال معادل ۱۵ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان بوده است.

توزیع حقوق‌بگیران به تفکیک مدرک تحصیلی در پایان خردادماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد که از میان یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۱۶۷ نفر، ۲۴ هزار و ۱۵۵ نفر دارای مدرک دکترا، ۸۳ هزار و ۳۹ نفر دارای فوق لیسانس، ۴۷۶ هزار و ۴۸۱ نفر دارای لیسانس و مابقی دارای مدارک پایین‌تر تحصیلی بوده‌اند.

ارسال نظر