سرگردانی سکه در کانال ۲۸ میلیونی
قیمت در بورس کالا کاهش یافت
بورس کالا در معاملات روز یکشنبه شاهد تأثیرپذیری قیمت سکه از بلاتکلیفی دلار بازار آزاد در کانال ۴۹ هزار تومانی بوده است.
روز گذشته بلاتکلیفی قیمت دلار در بازار آزاد در کانال ۴۹ هزار تومان بار دیگر مانع از آن شد تا قیمت سکه از مرز ۲۹ میلیون تومان بگذرد. این عامل سبب شد تا باز هم در بورس کالای ایران قیمتها کاهش یابد و افت قیمت سکه رفاهی بهای هر عدد از این مسکوک زرین را به حدود ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برساند.
بندبازی دلار بر لبه مقاومت روانی ۵۰ هزار تومان ادامه دارد و همین امر سبب شده تا قیمت سایر داراییها نیز به تبعیت از قیمت دلار طی هفتههای اخیر نوسان چندانی نداشته باشند. با این حال تقریبا در بیشتر بازارها باور عمومی بر این است که رشد مداوم نقدینگی در سالهای اخیر به سبب آنکه در سال جاری نیز تکرار میشود در نهایت صنحه حاکم بر بازارهای دارایی را به شکلی درخواهد آورد که در سال جاری نیز شاهد رشد قیمت در بازارهای مذکور باشیم. بر این اساس میتوان با اندکی پرسه زدن در بازارها و در میان معامله گران داراییهایی نظیر ارز و سکه به این باور رسید که انتظارات تورمی کما فی السابق همچنان به قوت خود باقی است. بنابراین میتوان گفت که نه فقط در بازار طلا و گواهی سپرده کالایی سکه بلکه در همه بازارها فعلا مهمترین خبر هر چیزی است که بتواند مردم را در سال ۱۴۰۲ به مانند سالهای قبل به طرف تقاضا در بازارها سوق دهد.
بلاتکلیفی مسکوک زرد
بر اساس مسائلی از این دست بود که طی روز گذشته باز هم سکه طلا نتوانست در بازار آزاد قیمتی بیش از ۲۹ میلیون تومان را اختیار کند. در این روز ماندگاری دلار در محدوده ۴۹ هزار تومان مانع از آن شد که تقاضای سکه افزایش یابد. به دنبال این امر گواهی سپرده سکه نیز در آخرین معاملات خود موفق به ثبت رکوردهایی بهتر از رکورد روز قبل نشد. از این روز هر واحد قابل معامله از گواهی سپرده طی روز گذشته ۲۸۶ هزار تومان بود که نشان از سکه ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی در بورس کالای ایران دارد. بررسیها نشان از ان دارد که طی روز گذشته هر واحد قابل معامله از گواهی سپرده در خزانه باک رفاه ۰.۸۷ درصد افت قیمت داشته که حدودا حد میانه نوسانات قیمت را شامل میشود. در مقابل کمترین افت قیمت (۰.۳۶ درصد) به نماد سکه بانک سامان و بیشترین افت قیمت نیز برابر با ۱.۱ درصد مربوط به سکه بانک ملت بوده است. در داد وستد صندوقهای کالایی نیز وضعیت تقریبا به همین شکل بوده است.
منبع: اکوایران