آقامحمدی در نشست هم‌اندیشی با مدیران شرکت‌های اکتشاف و تولید:

صنعت نفت بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری برای توسعه است

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: اگر ایران بخواهد جایگاه اعتباری در دنیا داشته باشد و سرمایه جذب کند، فقط باید صنعت نفت را گسترش دهد و این به وجود شرکت‌های داخلی وابسته است.

شناسه خبر: 2277

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، علی آقامحمدی روز دوشنبه (یازدهم اردیبهشت‌ماه) در نشست هم‌اندیشی با مدیران عامل شرکت‌های اکتشاف و تولید داخلی درباره صدور پروانه‌های اکتشاف و تولید، اظهار کرد: حوزه نفت بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری ایران برای توسعه است و می‌توان کشور را از این مسیر به‌طور قابل توجهی جلو انداخت.

وی افزود: بخشی از محقق کردن اهداف توسعه صنعت نفت به‌عهده شرکت‌های تولید و اکتشاف است و گروهی به نمایندگی از این شرکت‌ها می‌توانند در نشست‌های مختلف شرایط موجود برای اعطای پروانه را بررسی کنند تا پردرآمدترین بخش ایران در این حوزه سامان یابد.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه حتی می‌توان مشاوره‌های خارجی دریافت کرد و با تعریف همه پروژه‌ها و مگاپروژه‌ها، کار را به طور مطلوبی پیش برد، تصریح کرد: دستور رهبری هم این است که چند شرکت بزرگ نفتی برای فعالیت در عرصه بین‌الملل تشکیل شود زیرا اگر کشوری با آینده می خواهیم باید در حوزه نفت در دیگر کشورها هم فعالیت داشته باشیم.

آقامحمدی گفت: اگر ایران بخواهد جایگاه اعتباری در دنیا داشته باشد و سرمایه جذب کند، فقط باید صنعت نفت را گسترش دهد و این به وجود شرکت‌های داخلی وابسته است.

خلیلی: حذف انحصار و بوروکراسی از مسیر شرکت‌های خصوصی

معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری در نشست هم‌اندیشی با مدیران عامل شرکت‌های اکتشاف و تولید داخلی درباره صدور پروانه‌های اکتشاف و تولید گفت: معاونت نظارت بر منابع هیدروکربوری به‌عنوان بدنه حاکمیتی به‌دنبال تغییر مسیر کنونی به مسیری است که باید باشد، در گذشته این‌طور بود که پروانه‌ها به‌صورت انحصاری به شرکت ملی نفت داده می‌شد و شرکت‌های تولید و اکتشاف به‌عنوان پیمانکار حضور داشتند.

سجاد خلیلی با بیان اینکه ما به‌دنبال تغییر صورت مسئله هستیم و می‌خواهیم حکمرانی خوب را با استفاده از تجارب دیگر کشورها اجرا کنیم، افزود: در این باره تجارب کشورهای نروژ و انگلیس را بررسی کردیم، متن پروانه‌های آنها را مورد مطالعه قرار دادیم و الگوی حاکمیتی آنها همچنین با شرایط شرکت‌های داخلی ایران بررسی و بنا شد کمتر از یک سال کل فرآیند (فراخوان - دریافت پیشنهاد - مذاکرات - دریافت مجوزها - اعطای پروانه) انجام شود.

وی تصریح کرد: اکنون ظرفیت تولید نفت و گاز کشور با حجم حدود ۱۵۸ میلیارد بشکه نفت و ۳۴ تریلیون مترمکعب گاز ذخیره موجود، متناسب نیست و از سویی دغدغه شرکت‌های صاحب صلاحیت تنها باید این باشد که چطور به تولید برسند، بهترین محل برای انجام کار چیست و… درگیر کارهای این‌چنینی باشند و نه مسائل بوروکراسی.

خلیلی تأکید کرد: بالاترین ضعف اقتصادی که رهبر معظم انقلاب هم در نشست با فعالان اقتصادی مطرح کردند، دولتی بودن و انحصار آن است و این انحصار در بخش بالادستی صنعت نفت شدیدتر و دولتی‌تر است و ما تلاش می‌کنیم این انحصار را بشکنیم که البته سخت اما شدنی است و زمینه قانونی آن وجود دارد تا بتوانیم این بوروکراسی طولانی و پیچیده را از جلو مسیر شرکت‌های داخلی و سرمایه‌گذاران برداریم

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار