انگلیس طرح «مدیریت فضای مجازی» را تصویب کرد
منابع خبری گزارش دادهاند پارلمان انگلیس طرحی برای مدیریت فضای مجازی به تصویب رسانده است.
پارلمان انگلیس به تازگی طرحی جنجالی با هدف مدیریت فضای مجازی و مسئول کردن شرکتهای فضای مجازی در قبال آنچه «تضمین ایمنی کاربران در فضای اینترنت» خوانده شده به تصویب رساندهاند.
این طرح که «لایحه ایمنی آنلاین» لقب گرفته از چند سال پیش میان نمایندگان پارلمان انگلیس مطرح بوده است. این طرح شرکتهای اینترنتی را به حذف آنچه «محتوای غیرقانونی» خوانده شده و یا حذف محتواهای آسیبزا برای کودکان مجبور میکند.
شرکت غیرانتفاعی NSPCC که خودش را یک شرکت خیریه کودکان معرفی کرده از تصویب این طرح استقبال کرده و گفته تبدیل شدن آن به قانون به معنای ایمنتر شدن فضای آنلاین برای کودکان است.
در این طرح که نزدیک به ۳۰۰ صفحه دارد وبسایتهای هرزهنگاری به عدم نمایش محتواهای جنسی برای کودکان و چک کردن سن کاربران ملزم شدهاند. با آنکه گفته میشد هدف از تصویب این قانون مهار شرکتهای بزرگ فعال در زمینه فناوری است، اما مقامهای دولتی انگلیس گفتهاند که بیش از ۲۰ هزار کسب و کار کوچک نیز ملزم به اطاعت از مفاد این قانون خواهند بود.
پلتفورمهای مجازی بایستی نشان دهند به حذف محتواهای غیرقانونی اعم از سوءاستفاده جنسی از کودکان، رفتارهای زورگویانه یا کنترلگرایانه، خشونتهای مفرط جنسی، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان، ترویج یا تسهیل خودکشی، ترویج خودتخریبی، بیرحمی علیه حیوانات، فروش مواد یا سلاحهای غیرقانونی و تروریسم متعهد هستند. آنها علاوه بر این بایستی از دستیابی کودکان به محتوای آسیبزا و محتواهای نامتناسب با سن جلوگیری کنند.
در صورتی که شرکتها از قوانین جدید تبعیت نکنند سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای بریتانیا قادر خواهد بود این شرکتها را نزدیک به ۱۸ میلیون پوند (۲۲.۳ میلیون دلار) یا حدود ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه آنها جریمه کند.
این قانون با وجود این با مخالفتهای جدی از سوی شرکتهای فناوری روبرو شده است. بخش زیادی از انتقادهای این شرکتها حول رمزنگاری پیامها متمرکز است و شرکتهای بزرگی مانند واتساپ حتی تهدید کردهاند که چنانچه مجبور شوند متون کاربران را اسکن کنند مجبور خواهند بود بازار انگلیس را ترک کنند.
رمزنگاری موجب میشود پیامها برای طرفهای خارج از دو طرف گفتگو قابل دیدن نباشد. شرکتهای فناوری استدلال میکنند این قانون نقض حریم خصوصی کاربران است.
گلن گرینوالد، روزنامهنگار بینالمللی برنده جایزه پولیتزر که به کمک «ادوارد اسنودن» جاسوسی آمریکا از شهروندان سراسر دنیا را منتشر کرد نیز با توجه به احتمال تعطیل شدن پلتفورم ویدئویی «رامبل» با استناد به مفاد این قانون نکات مهمی را درباره این قانون منتشر کرده است.
روزنامههای انگلیس امروز گزارش دادند چند شرکت بزرگ تبلیغاتشان در وبسایت رامبل را حذف کردهاند.
گرینوالد درباره این موضوع نوشته است: «رسانههای انگلیس الان دارند طرح جدید و سرکوبگرانه قانون ایمنی آنلاین را برای رامبل کلید زده و استدلال میکنند که این وبسایت بایستی به کل در انگلیس ممنوع شود. روزنامههای علاوه بر این استدلال میکنند که مدیران این وبسایت ممکن است هنگام ورود به انگلیس دستگیر شوند.»
طرح ایمنی آنلاین برای تبدیل شدن به قانون مسیر درازی را پیموده است. طبق گزارشی بیبیسی مباحثات در خصوص این قانون از ۶ سال پیش آغاز شد، زمانی که دولت انگلیس خودش را به ایده بهبود ایمنی در اینترنت متعهد دانست.
بیبیسی نوشته آنچه موجب پیشبرد این قانون شده روایتهای کسانی است که به دلیل مطالب منتشرشده در فضای مجازی زیان داده و متحمل آسیب شدهاند. «یان راسل»، یکی از همین افراد که بر اثر مطالب فضای مجازی آسیب دیده به بیسیسی گفت که برای او آزمون این طرح جلوگیری از نمایش تصاویری است که دخترش قبل از خودکشی در فضای اینستاگرام و پینترست تماشا کرده بود.
ایمران احمد، یکی از اعضای سازمانی به نام «مرکز مقابله با نفرت دیجیتال» از تصویب این طرح استقبال کرده و گفته که شکستهای اخلاقی شرکتهای فناوری باعث ایجاد تراژدیهای فراوانی برای آدمهای اطراف او شده است.
فارس