
سالانه ۲ میلیون پرنده آبزی به ایران مهاجرت می کند
مدیر کل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سالانه حداقل دو میلیون پرنده مهاجر آبزی وارد کشور میشود گفت: یکسوم گونههای پرندگان جهان در ایران زیست میکنند.
از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون ۱۰ و ۱۱ می / ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی پرندگان مهاجر نامگذاری شده و در آن از مردم برای مشارکت فعال برای حفظ پرندگان مهاجر دعوت میشوند. روز جهانی پرندگان مهاجر امسال با شعار "مقصد نهایی پروازها: پرندگان مهاجر و گردشگری" نامگذاری شده است که در آن بر ارتباط میان حفاظت از پرندگان مهاجر، توسعه جوامع محلی و گسترش تورهای پرندهنگری تاکید شده است.
دکتر سید مجید خرازیان مقدم - مدیر کل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در این باره به ایسنا گفت: برگزاری جشنواره، برنامه ریزی برای فعالیتهای آموزشی و پرنده نگری در کنار مسابقات فرهنگی و هنری از جمله اقداماتی است که هر ساله در چنین روزی در کشورهای مختلف انجام میشود و میتواند به تنویر افکار عمومی و جلب نظر مردم برای حفاظت از پرندگان بیانجامد.وی با اشاره به اینکه تنوع گونههای پرندگان در ایران به شکلی است که یک سوم گونههای پرندگان جهان را تشکیل میدهد افزود: بررسیها نشان میدهد در کشورمان ۵۳۵ گونه پرنده وجود دارد که ۳۲۳ گونه آن پرندگان مهاجر هستند. این در حالیست که ۳۵۰ گونه از پرندگان که شامل پرندگان مهاجر نیز میشوند در ایران زادآوری کرده و به شکلی بومی ایران به حساب میآیند.
مقدم با تاکید بر اینکه آمارها نشان میدهد حدود ۱۲٫۵ درصد از کل پرندگان دنیا به لحاظ حفاظتی در معرض خطر انقراض هستند گفت: در ایران بر اساس دستهبندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) گونههای درنای سیبری، خروس کولی دشتی، دال پشت سفید و گیلانشاه خالدار از پرندگان مهاجری به حساب میآیند که از لحاظ حفاظتی در رده بحرانی قرار دارند و باید توسط تمامی کشورها مورد حمایت جدی قرار گیرند. از سوی دیگر اردک سرسفید، اسکوتر بال سفید، بالابان، کرکس مصری و عروس غاز نیز از جمله گونههای در معرض انقراض کشور هستند. همچنین حدود ۱۲ گون از پرندگان مهاجر ایران نیز در معرض تهدید قرار دارند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه