

وزير جهاد کشاورزي از کاهش واردات روغن پالم در سال جاري خبر داد و گفت: اسامي کارخانههاي لبني متخلف در استفاده از روغن پالم در اختيار وزارت جهاد کشاورزي نيست که بخواهيم آنها را اعلام کنيم.
محمود حجتي در حاشيه ششمين اجلاس کميسيون مشترک همکاريهاي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري کنيا در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا کارخانههاي لبني متخلفي که روغن پالم را در توليد لبنيات استفاده کردهاند به مردم معرفي نميشوند؟ اظهار کرد: روغن پالم در جيره غذايي روغن نباتي وجود دارد و در کشور مصرف ميشود اما تخلف مدنظر اين بوده که برخي از واحدها بدون اخذ مجوز بهرهبرداري از وزارت بهداشت در توليد برخي از فرآوردههايشان از روغن پالم استفاده کردهاند اما اسامي اين کارخانهها در اختيار وزارت جهاد کشاورزي نيست که بخواهيم آنها را اعلام کنيم.
وي افزود: مسلما با متخلفان برخورد ميشود اما اصل موضوع اين است که روغن پالم روغن غير خوراکي نيست اما چون نسبت به ساير روغنها از کيفيت پايينتري برخوردار است در تلاش هستيم در تجارت بينالمللي، سهم روغن پالم را با توجه به توسعه بهداشتي موجود در مصرف خانوار کاهش دهيم.
وزير جهاد کشاورزي اعلام کرد: کاهش واردات روغن پالم از سال جاري و سال آينده در دستور کار قرار گرفته است و درصدد هستيم تا انواع روغن نباتي را که از کيفيت بهداشتي بالاتري برخوردارند جايگزين روغن پالم کنيم.
حجتي درباره برنامه وزارت جهاد کشاورزي براي کشت فراسرزميني در کشورهاي مختلف اظهار کرد: در حال حاضر در کشورهايي مانند روسيه، قزاقستان و ديگر کشورها که پتانسيل زيرساختهاي مناسب مانند اراضي حاصلخيز را دارند، برنامه کشت فراسرزميني در آن کشورها در دستور کار قرار دارد.
وي افزود: در کشورهاي آفريقايي نيز از جمله آفريقاي مرکزي و جنوبي و همچنين برخي کشورهاي آمريکاي لاتين زمينه کشت فراسرزميني وجود دارد که در اين زمينه برنامهريزي و سياست گذاري ايران براي کشت فراسرزميني در اين کشورها در حال پيگيري است اما هنوز آيين نامه داخلي کشت فراسرزميني مصوب نشده تا در اختيار متقاضياني که ميخواهند از اين امتياز استفاده کنند، قرار دهيم.
وزير جهاد کشاورزي ادامه داد: افراد حقوقي و حقيقي ميتوانند از امتياز کشت فراسرزميني در کشورهاي هدف استفاده کنند اما تاکنون قرارداد جدي در اين زمينه با هيچ کشوري منعقد نکردهايم.
حجتي اعلام کرد: محصولاتي در برنامه کشت فراسرزميني قرار دارند که در بلند مدت به عنوان نياز کشور مطرح هستند که دانههاي روغني و ذرت يکي از عمدهترين محصولاتي هستند که ايران در اين مدت با توجه به ميزان مصرف در داخل به آن نياز داريم.
وزير جهاد کشاورزي از پيشنهاد کنيا براي کشت فراسرزميني محصولات کشاورزي در اين کشور در ششمين اجلاس مشترک همکاريهاي اقتصادي ايران و کنيا خبر داد.
حجتي اظهار کرد: پس از شش سال وقفه سند تفاهم نامه همکاري درزمينههاي مختلف اقتصادي با توجه به زمينههاي فراهم شده به امضاي طرفين رسيد و با توجه به اين که کنيا در شأن آفريقا و دروازهاي براي اين قاره به شمار مي رود گسترش همکاريهاي دو جانبه ايران و کنيا مي تواند براي ايران مثمر ثمر باشد.
وي افزود: سند تفاهم همکاري دو جانبه ايران و کنيا در بخشهاي مختلف کشاورزي، مسکن و شهرسازي، منابع نفت و گاز و ... به امضاي طرفين رسيده که در زمينه کشاورزي موضوع جديدي به نام کشت فراسرزميني درکنيا به هيات اعزام شده از اين کشور ارائه شد تا مورد بررسي قرار گيرد.
وزير جهاد کشاورزي ادامه داد: با توجه به اولويتهايي که وجود دارد درصدد هستيم تا سطح مبادلات تجاري خود با کنيا را افزايش دهيم چرا که در حال حاضر ميزان آن بسيار پايين است و به نظر مي رسد کمتر از 50 ميليون دلار در سال باشد.
حجتي تاکيد کرد: کنيا با توجه به شرايط اقليمي، منابع آب و خاک غني که دارد مي تواند در کشت فراسرزميني انواع محصولات کشاورزي داراي اهميت بالايي باشد.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه