

عضو شوراي ملي زعفران گفت: به دليل نوع صادرات و بستهبندي زعفران، حدود 50 درصد از اين محصول پس از صادر شدن به کشورهايي مانند اسپانيا و امارات مجددا به نام آنها به کشورهاي مقصد صادر ميشود.
علي حسيني در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: در سال گذشته 126 تن و 600 کيلوگرم زعفران به 45 کشور دنيا صادر شد و ميزان اين صادرات طي دو ماهه نخست امسال به حدود 20 تن رسيد که تقريبا نيمي از آن پس از صادر شدن به کشورهاي مانند اسپانيا و امارات مجددا به نام آن کشورها بسته بندي شده و به کشورهاي مقصد صادر ميشود.
وي افزود: در دو ماهه نخست امسال حدود يک تن زعفران در بستهبنديهاي کمتر از 10 گرم، 11 تن در بستهبنديهاي بين 10 تا 30 گرم و حدود هشت تن در بستهبنديهاي بيش از 30 گرم صادر شده است که نشان ميدهد به غير از صادرات زعفران در بستهبنديهاي کمتر از 10 گرمي مابقي آن قابليت بسته بندي مجدد دارند.
عضو شوراي ملي زعفران اظهار کرد: صادرات زعفران به برخي کشورها از جمله بحرين، عربستان، کويت، قطر، ايتاليا و فرانسه به صورت مستقيم مصرف ميشود و در برخي ديگر از کشورها مانند چين پس از فرآوري شدن در پروسه توليد مجددا صادر ميشود.
حسيني گفت: صادرکنندگان زعفران براي صادرات اين محصول در بستهبنديهاي ريز متحمل هزينههاي چندين برابري حملونقل ميشوند چرا که به عنوان مثال اگر 10 کيلوگرم زعفران در بستهبنديهاي ريز صادر شود وزن آن با توجه به نوع بسته بندي به بيش از 300 کيلوگرم ميرسد و در اين شرايط است که هزينههاي حمل و نقل براي صادرات اين محصول براي صادرکنندگان چندين برابر ميشود اما دولت بايد براي صادرکنندگان زعفران يارانه در اين بخش قائل شود.
وي افزود: ارزش صادراتي زعفران در حال حاضر 500 ميليون دلار است که البته سال گذشته حدود 200 ميليون دلار ارزآوري براي کشور به ارمغان آورد اما ميتوانيم با حمايت دولت و استفاده از پتانسيل ها و توانمنديهاي موجود ارزش صادراتي زعفران را تا سال 95 به حدود يک ميليارد دلار برسانيم.
عضو شوراي ملي زعفران تاکيد کرد: نمي توان ادعاي تامين 90 درصدي زعفران جهان را داشت اما اين محصول را به ميل خود و با سليقه شخصي بسته بندي و به کشورهاي مختلف صادر کرد بلکه بايد با فرهنگ سازي و بازاريابي و بازارسازي زعفران در جهتي پيش برويم تا برندهاي ايراني زعفران در جهان شناسايي شوند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه