
علي شفائي: محمد بهزاديان رئيس اسبق اتاق بازرگاني تهران، چهره اقتصادي است که سنت شکني وي در اتاق بازرگاني موجب شد تا ناخواسته به چهره اي سياسي تبديل شود.
به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، در سال هايي نه چندان دور اتاق بازرگاني تهران شخصيت مستقل کنوني را نداشت و سايه اتاق بازرگاني ايران چنان بر سرش سنگيني مي کرد که حتي فعالان اقتصادي پايتخت ساختمان مستقلي نيز نداشتند.
محمد بهزاديان که امروز در جمع مديران و فعالان اقتصادي کهنه کار و با تجربه قرارمي گيرد، از جواني خود براي استقلال اتاق تهران و پايان حاکميت گروهي که از آنها با عنوان سنتي هاي اتاق ياد مي شود، سرمايه گذاشت.
زماني که بهزاديان موضوع استقلال اتاق تهران را مطرح کرد و در برابر اکثريت قدرتمند هيات نمايندگان اتاق تهران و ايران ايستاد، کمتر کسي براي اين خواسته و البته رئيس جوان اتاق ايران آينده اي روشن متصور بود.
آنچه بهزاديان خواسته و مطرح کرده بود، گذر از خط قرمز و شکستن تابوي قدرت بود، خواسته اي که به ايجاد گروه خواستاران تحول منتهي شد و اگرچه اين گروه نتوانست سکان اتاق تهران را به دست گيرد، اما به سنت گرايي پايان داد و زمينه را براي تحول در اتاق هاي بازرگاني شهرستان ها و در نهايت اتاق بازرگاني ايران فراهم کرد.
اما رئيس وقت اتاق تهران خود قرباني اين تحول شد و با طرح اتهاماتي که امروز مشخص شده بسياري از آنها با واقعيات فاصله بعيدي دارند، در مدت يک سال مانده به پايان دوره فعاليت از رياست و البته هيات نمايندگان کنار گذاشته شد و در دو دوره بعدي انتخابات هيات نمايندگان نيز با مهر عدم تاييد صلاحيت شوراي عالي نظارت بر اتاق بازرگاني روبروشد.
اگرچه مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت دولت دهم در مسيري متفاوت از خلف خود يعني مسعود ميرکاظمي تلاش کرد تا به پرونده محمد بهزاديان رسيدگي کرده و از وي رفع اتهام کند، اما وي نيز چون بهزاديان مغلوب ساختار قدرت شد .
امروز و پس از گذشت قريب به يک دهه از اين اتفاق، با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد شرايط تغيير کرده و فرصت براي شفاف شدن واقعيت هاي نهفته در پرونده استقلال اتاق بازرگاني تهران فراهم شده و اين امکان وجود دارد که در انتخابات اسفندماه سال جاري هيات نمايندگان اتاق هاي بازرگاني شهرستان ها، شاهد قرارگرفتن نام محمد بهزاديان در فهرست نامزدهاي انتخابات باشيم.
به گزارش ايلنا، محمدرضا بهزاديان که يکي از اثر گذارترين چهرههاي انتخابات اتاقهاي بازرگاني لااقل در سه دوره قبل به شمار ميرود گفت: دولت نهم و دهم بخش خصوصي را به تعطيلي کشاند.
محمد رضا بهزاديان در خصوص انتخابات آينده اتاق بازرگاني اظهار داشت: انتخابات رئيس اتاق تهران در اسفند ماه سال 93 برگزار خواهد شد و بنده نيز در اين انتخابات شرکت خواهم کرد.
وي افزود: با بيمهري دولت احمدينژاد بنده که رئيس قانوني اتاق تهران بودم اخراج شدم و در دو دوره گذشته انتخابات صلاحيت بنده که منتخب فعالان اقتصادي در اتاقهاي تهران و ايران بودم تاييد نشد و هر بار با همدستي مديران سنتي اتاق و با کمک دستگاههاي خاص به نوعي رد شدم.
بهزاديان تصريح کرد: هر چند که بين فعالان اقتصادي در بنگاههاي کشور انسانهاي بسيار شايسته و توانمندي حضور دارند اما در شرايطي که برخي بنده را براي رياست اين اتاق انتخاب ميکنند من نيز در انتخابات شرکت خواهم کرد، بنده هم اکنون از سوي دستگاه قضايي در حال رسيدگي به موانع حضورم در اتاق هستم و در انتخابات شرکت خواهم کرد و راي نيز خواهم آورد و مسلم است سياستهاي گذشته پايدار نخواهد ماند.
بهزاديان با بيان اينکه بالاخره روزي خورشيد از پس ابرها بيرون ميآيد افزود: با پيگيريهايي که در هشت سال گذشته در شوراي عالي نظارت و دستگاه قضايي به انجام رسيد، مشخص شد که همه داستانهايي که عليه من درست شد خلاف قانون و آئين نامه بوده است.
وي در پاسخ به اين پرسش که اتاق بازرگاني کشور ما با اتاقهاي بازرگاني ساير کشورها چه تفاوتهايي دارد خاطر نشان کرد: اتاق بازرگاني به عنوان يک سازمان متشکل از همه بخشهاي صنعتي، کشاورزي خدمات و بازرگاني در همه کشورها از منافع بخش خصوصي در مقابل دولت دفاع ميکند و تصميمات اقتصادي را براساس افزايش راندمان و بازدهي بنگاههاي اقتصادي اتخاذ ميکند و با پيشنهادات قانوني که ارائه ميدهد سود اعضا سال به سال افزايش پيدا ميکند. اين درحالي است که اين نوع فعاليت در اتاق بازرگاني کشور ما صورت نميگيرد.
وي با بيان اينکه در دولت نهم و دهم بخش خصوصي به تعطيلي کشانده شد افزود: رشد و توسعه اقتصادي منفي 5 درصد گواه اين موضوع است.
بهزاديان ادامه داد: مقررات قانوني که در اتاقهاي بازرگاني دنيا وجود دارد از منافع اقتصادي اقشار مختلف جامعه اعم از نويسندگان، خبرنگاران، هنرمندان، صنعتگران، تجار، کشاورزان و غيره حمايت ميکند و همه اين افراد ميتوانند در اتاقهاي بازرگاني عضويت داشته باشند اين در حالي است که در اتاق بازرگاني ما تاکنون اين اتفاق رخ نداده و از منافع اين افراد هيچ دفاعي نشده است در حالي که يک گستره وسيعي از اقشار گوناگون ميتوانند در اتاق بازرگاني کشور حضور داشته باشند که با اصلاح مقررات اين کار شدني است.
بهزاديان در پاسخ به اين پرسش که چرا حوزه بازرگاني پر رنگتر از ساير بخشها در اتاق مشغول به فعاليت است افزود: هيچگاه صنعت در ايران توسعه پيدا نکرده است هر چند در دهه پنجاه اين اتفاق در حال وقوع بود اما با آغاز جنگ و پس از آن دوران سازندگي وضعيت صنعت و شهرکهاي صنعتي رو به وخامت رفت و بدليل اينکه صنعت در کشور ما پايه محکمي ندارد نمايندههاي آن هم در اتاق نميتوانند همانند بخشهاي ديگر حضوري فعال داشته باشند، هر چند بنده معتقدم بخش بازرگاني و ترخيص کاران و... نيز چندان پر رنگ عمل نکردهاند و برخي فعالان اين عرصه سازمان هاي خاص و بانکها هستند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه