
سد بختیاری دیگر بلندترین سد دنیا نخواهد بود
پنچ سال پیش وزیر سابق نیرو آرزوی خود را کلنگخوردن سد بختیاری که بلندترین سد دنیا نامگذاری شده بود عنوان کرد، اما اکنون پس از گذشت 23 سال از شروع کارهای مطالعاتی این پروژه و گذر از کشو قوسهای فراوان همچنان سرنوشت "بختیاری" ناتمام باقی مانده است و با کاهش 50 متری ارتفاع، دیگر خبری از "بلندترین سد بتنی جهان" برای ایرانیها نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، چهار سال پیش در چنین روزهایی وزیر نیروی وقتاز تحقق آرزویش سخن گفت، یکی از سه آرزوی مهم وزیر نیروی دولت دهم حالا قرار است 50 متر کوتاه شود تا بتواند ادامه حیات دهد. موضوعی که فراتر از این سئوال که آیا بهتر نبود قبل از مانور رسانهای فراوان درباره "بلندترین سد بتنی جهان" مطالعات فنی به درستی انجام میشد؟ این موضوع را به ذهن میآورد که باتوجه به مشکلات اخیری که درباره بازنگری در سرنوشت سد گتوند نیز ایجاد شده است و مطالعه مجدد برای تعیین تکلیف این سد با دانشگاه تهران واگذار شده است، مطالعات و اجرای سدها در کشور تاچه حد دقیق و فنی است.
طرح احداث سد بختیاری به عنوان بلندترین سد جهان با اهداف تولید 3000 گیگاوات ساعت در سال انرژی برق آبی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان 1.905.000 تن در سال در راستای جلوگیری از ورود رسوبات رودخانه بختیاری به مخزن سد دز و در نتیجه افزایش عمر سد و نیروگاه دز،کنترل سیلاب و جلوگیری از تخریب سالیانه آن وبهبود شرایط ایمنی در پایین دست سد و در ابتدای سال 92 در استان لرستان آغاز شد.
این طرح که قرار بود به عنوانآرزوی وزیر سابق نیرو محقق شود اکنون گریبانگیر مسایل مادی و کمبود بودجه شده است تا جایی که سال گذشته علیرضا دائمی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو تاکید کرد با رویههای فعلی تامین اعتبار ساخت سد بختیاری امکان پذیر نیست و با توجه به اینکه این پروژه مشکل تامین فاینانس دارد در ابتدا باید منابع مالی آن تامین شود.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه