کسری ۶۰۰ هزار واحدی مسکن روستایی

گروه امورزیربنایی: وزیر راه و شهرسازی از اعضای جلسه شورای هماهنگی مسکن این وزارتخانه درخواست کرد راهکارهای ایجاد صندوق پسانداز مسکن روستایی را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
عباس آخوندی در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مسکن این وزارتخانه به لزوم ایجاد نوعی صندوق پسانداز مسکن روستایی اشاره کرد و گفت: باتوجه به چشم انداز اعطای تسهیلات از سوی بانکها باید به ایجاد چنین صندوقهایی فکر کرد.
وی با بیان اینکه همواره اندیشه ایجاد صندوق پسانداز مسکن روستایی تا جایی پیش رفته و بعد از آن متوقف شده است، اظهار کرد: دولتها در زمان پولداری خود رفتاری میکنند که پس از آن نمیتوان انتظار بازگشت به رویه عادی در شرایط بیپولی را داشت. چنین روندی باعث تندروی و کُندرویهای شدید در ساخت واحدهای مسکونی روستایی میشود.
بنابراین گزارش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مسکن با اعلام اینکه درحال حاضر با کسری ۶۰۰ هزار واحدی مسکن روستایی مواجه هستیم، گفت: بر اساس ارزیابی های سال ۹۲ معادل ۶۵٫۴ درصد واحدهای مسکونی روستایی از نظر سازه بیدوام هستند.
علیرضا تابش در ادامه با اشاره به اینکه طبق برنامه بهسازی یک میلیون و ۹۵۷ هزار واحد مسکونی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده بود، اظهار کرد: تاکنون برای یک میلیون و ۶۲۱ هزار واحد عقد قرارداد شده و از این تعداد یک میلیون و ۴۱۵ هزار واحد به اتمام رسیده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: از سال ۸۴ تا کنون بازسازی بیش از ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نیز توسط این نهاد انجام شده است.
بر اساس این گزارش، بررسی تازهترین وضعیت فروش اقساطی و افتتاح واحدهای مسکونی مهر، دستور دیگر جلسه امروز شورای هماهنگی مسکن به ریاست وزیر راه و شهرسازی بود که معاون امور مسکن و ساختمان این وزارتخانه ، خواستار همکاری تنگاتنگ همه بخشها برای رفع مشکلات موجود شد.
مهلت ۲۰ روزه به اسکانیاهایی که تغییر مدل دادند
از سوی دیگر نیز وزیر راه و شهرسازی در پنجاهمین نشست کمیسیون ایمنی راه ها دستور داد: کمیته ناوگان کمیسیون ایمنی راهها با تشکیل جلسه نسبت به مغایرتهای موجود بین اتوبوسهای اسکانیا تولید شده در شرکت عقاب افشان با آنچه که توسط کابران مورد استفاده قرار میگیرد، اعلام نظر کند. همچنین اتوبوسهایی که دارای تغییرات جزئی نسبت به تولیدات کارخانه بودهاند ۲۰ روز فرصت دارند تا نسبت به به انجام تغییرات لازم اقدام کنند.
عباس آخوندی به هماهنگی ۱۶ سازمان و دستگاه عضو این کمیسیون برای سفرهای تابستانی پرداخت و تاکید کرد: هدف از اطلاع رسانی دستگاه ها علاوه بر ارائه گزارش عملکرد باید بر تغییر رفتار ترافیکی شهروندان متمرکز باشد .
وی با اشاره به اهمیت هم افزایی و هماهنگی دستگاههای مرتبط در حوزه اطلاع رسانی گفت: هدف از اطلاع رسانی باید تغییر رفتار شهروندان باشد در حالی که عملا دستگاه ها به ارائه گزارش های عملکرد خود در ایام سفر می پردازند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: به نظر می رسد برای تغییر رفتارها به چارچوب و مدلی نرسیده ایم و باید در برنامه های اطلاع رسانی به تغییر رفتار ۲۷ میلیون نفر که دارای گواهینامه رانندگی هستند توجه کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش پس از شنیدن گزارش اجرای طرح تشکیل مرکز اورژانس ملی(SOS) تاکید کرد: فرایندها در این طرح باید به طور دقیق تعریف شود و در عالی ترین سطح ابلاغ صورت گیرد تا در اجرای دچار تردید نباشیم.
آخوندی در این نشست دستور داد تا پس از بررسی اولیه اجرای طرح پایلوت تشکیل مرکز اورژانس ملی(SOS) در استان قم نتایج به کمیسیون ایمنی راه ها اعلام تا از طریق این کمیسیون به دستگاه های مرتبط ابلاغ شود.
وزیر راه و شهرسازی دستور داد کمیته ناوگان کمیسیون ایمنی راهها با تشکیل جلسه نسبت به مغایرت های موجود بین اتوبوس های اسکانیا تولید شده در شرکت عقاب افشان با آنچه که توسط کابران مورد استفاده قرار می گیرد، اعلام نظر کند. همچنین کمیته عملیات و اجرای مقررات راهنمایی و رانندگی با مسئولیت پلیس در طول سفرهای تابستانی هر دو هفته جلسه تشکیل دهد. در این نشست اعلام شد که بنابر اعلام شرکت عقاب افشان از ۵۶۰ دستگاه اتوبوس اسکانیا که توسط این شرکت مورد بازدید قرار گرفته تاکنون ۷۰ دستگاه اتوبوس توسط کاربران مورد تغییرات جدی قرار گرفته است که مشخصات کامل این خودرو ها به منظور جلوگیری از تردد آنها تا انجام تغییرات بر اساس استانداردهای تولید خودور در شرکت عقاب افشان، در اختیار دستگاه های مسئول قرار می گیرد. همچنین اعلام شد: اتوبوس هایی که دارای تغییرات جزئی نسبت به تولیدات کارخانه بوده اند ۲۰ روز فرصت داده شده است تا اقدام به انجام تغییرات لازم کنند.
در پنجاهمین نشست کمیسیون ایمنی راه ها اعلام شد که ۴۷ درصد تصادفات از ساعت ۱۶ تا ۲۴ اتفاق می افتد که ۲۶ درصد از کل این میزان سوانح در ساعت ۱۶ تا ۲۰ است.
همچنین بیشترین علت تصادفات در دور دوم سفرهای تابستانی سال ۱۳۹۲عدم توجه به جلو با ۲۹ درصد، تخطی از سرعت مطمئنه ۲۱ درصد و سبقت غیرمجاز با ۱۸ درصد بوده است.
در پنجاهمین نشست کمیسیون ایمنی راه ها اعلام شد: استان های اصفهان، فارس، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی بیشترین فراوانی تصادفات داشته است.
شهریور ماه هر سال به نسبت ماه های دیگر دارای بیشترین تلفات رانندگی را در بردارد.
ذکر این نکته ضروری است که طرح تشکیل مرکز اورژانس ملی(SOS) در نشست ۴۵ کمیسیون ایمنی راههای کشور در بهمن سال گذشته به تصویب رسید، در این طرح همه تماسهای اضطرارای (تصادفات، آتش سوزی، حوادث و ...) به شمارهای واحد تحت پوشش و مدیریت مرکز امداد و فوریتهای پزشکی با دید سلامت محور منتقل میشود و اجرای آزمایشی این طرح در استان قم در نظر گرفته شده است.