

تازه ترين گزارش ماهانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) حاکي از اين است که ايران در ماه ژوئن روزانه دو ميليون و 731 هزار بشکه نفت توليد کرده است.
براساس گزارش اوپک در ماه ژوئيه و به نقل از منابع ثانويه، توليد نفت خام ايران در ماه ژوئن روزانه با 27 هزار بشکه کاهش نسبت به مي به روزانه دو ميليون و 731 هزار بشکه در روز رسيده است.
اين آمار نشان ميدهد ايران در ماه ژوئن 2014 پس از عربستان، عراق، امارات و کويت پنجمين توليدکننده بزرگ سازمان کشورهاي صادرکننده نفت بوده است.
رتبه ايران در حالي بين کشورهاي عضو اوپک سقوط کرده که همواره مقامات نفتي دولت دهم، بر رتبه دوم ايران در اين سازمان تاکيد مي کردند و همچنان آمارهاي اوليه اوپک مويد اين مطلب است.
اين در حالي است که چندي پيش، بيژن نامدار زنگنه ، وزير نفت کشورمان، با تاکيد بر اينکه جايگاه ايران در اوپک در سالهاي اخير تضعيف شده است، عنوان کرد که "با بالارفتن توليد و ظرفيت توليد ميتوان جايگاه ايران را در اين سازمان ارتقاء داد در واقع رقم توليد نفت و ظرفيت توليد مانند ارتشي است که ميتواند از جايگاه ايران در اين سازمان پاسداري کند."
منصور معظمي معاون وزير نفت درباره تقويت و بهبود جايگاه ايران در اوپک گفته است: با اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي و برنامه اي که در وزارت نفت تدوين شده، جايگاه ما در اوپک تقويت مي شود و توان چانه زني ما گسترش پيدا مي کند.
پيش تر سيد محسن قمصري، مدير امور بينالملل شرکت ملي نفت ايران در اظهارنظري جايگاه ايران را در بين اعضاي اوپک نامناسب دانسته و اذعان کرد که "اکنون در اوپک در رتبه چهارم و يا پنجم قرار داريم و کسب جايگاه دومي در اوپک با توجه به افزايش توليد عراق تا حدي سخت است."
البته اين اظهار نظر در شرايطي مطرح شده که بروز ناآراميهاي اخير در عراق، توليد نفت اين کشور به عنوان دومين توليدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان را تهديد ميکند اين در حالي است که بغداد امسال شروع خوبي در زمينه توليد نفت داشت به طوري که توليد خود را به سه ميليون و 400 و صادرات خود را به دو ميليون و 800 هزار بشکه در روز رسانده و جايگاه خود به عنوان دومين توليدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان را محکم کرده است.
البته بعيد به نظر ميرسد که نا آرامي هاي ايجاد شده باعث شود که عراق همه توليد خود را از دست بدهد، عليالخصوص با توجه به اينکه دو سوم ظرفيت توليدي در جنوب اين کشور به دور از ناآراميها قرار دارد، اما با اين وجود ميزان قابل توجهي از توليد عراق از بازارهاي جهاني خارج ميشود .
از سوي ديگر، بنا به اهداف سند چشمانداز صنعت نفت در افق 1394، ايران بايد دومين توليدکننده نفت اوپک با ظرفيت هفت درصد از تقاضاي بازار جهاني باشد و اين در حالي است که تا سال 2013 ايران جايگاه سوم را از دست داده و در جايگاه پنجم و پس از عربستان،عراق، کويت و امارات متحده عربي قرار گرفته است.
توليد نفت عربستان در ماه ژوئن روزانه با 48 هزار بشکه افزايش نسبت به مي به 9 ميليون و 729 هزار بشکه در روز رسيد. عربستان در ماه مي روزانه 9 ميليون و 681 هزار بشکه نفت توليد کرده بود.
توليد نفت عراق در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل کاهش قابل توجهي داشت و از روزانه سه ميليون و 330 هزار بشکه در ماه مي به روزانه سه ميليون و 161 هزار بشکه رسيد.
امارات در ماه ژوئن روزانه 31 هزار بشکه توليد نفت خود را افزايش داد و از دو ميليون و 749 هزار بشکه در روز به روزانه دو ميليون و 780 هزار بشکه رساند.
توليد نفت کويت نيز در اين ماه روزانه با 22 هزار بشکه کاهش از روزانه دو ميليون و 780 هزار بشکه به دو ميليون و 758 هزار بشکه در روز رسيد.
بنابراين با توجه به وعده مقامات نفتي کشور مبني بر اين که توليد نفت ايران تا پايان سال جاري به ميزان پيش از تحريم ها و معادل حدود چهار ميليون بشکه و تا پايان سال 96 به 5.7 ميليون بشکه مي رسد، بايد ديد آيا صعود ايران به جايگاه دوم اوپک و بازيابي قدرت از دست رفته در اين سازمان امکان پذير خواهد بود؟
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه