رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت وگو با جهان اقتصاد مطرح کرد:

دانش‌بنیان‌ها پیشران حرکت های بزرگ اقتصادی در کشور

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 179551

جهان اقتصاد: قرار ندادن تخم مرغ‌ها در یک سبد اصطلاحی است که از دیرباز در عرصه های مختلف مورد توجه قرار گرفته و این روزها در حوزه اقتصاد و سرمایه گذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. در روزهایی که کشور به سمت تنوع بخشی در حوزه اقتصاد و توسعه حرکت کرده است، صحبت از دانش بنیان ها نیز به میان آمده است و تحلیلگران بر این باورند که در زمان کاهش تنش ها و التهابات اقتصادی می توان زمینه را برای رشد و توسعه این مجموعه ها به شکلی مطلوب فراهم کرد تا در آینده بتوان سرمایه گذاری در آن ها را به شکلی مطلوب برداشت کرد.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت وگو با خبرنگار «جهان اقتصاد»، گفت: راهبرد اصلی حوزه اقتصاد کشور باید سرمایه گذاری روی شرکت های دانش بنیان باشد به این دلیل که شرکت های دانش بنیان هستند که می توانند پیشران حرکت های بزرگ اقتصادی در کشور باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه این شرکت ها هستند که می توانند چرخ اقتصاد را به حرکت دربیاورند، خاطرنشان کرد: در زمان تحریم اگر بخواهیم که مستقل بشویم باید به شرکت های دانش بنیان اتکا کنیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه باید به نحوری عمل کنیم که حتی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی سنتی به سمت همکاری با دانش بنیان ها حرکت کنند، توضیح داد: امروز خیلی راحت می توانیم این اهداف را در شیوه ها و دستور العمل پذیرش شرکت های دانش بنیان که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اصلاح شده، ببینیم.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس افزود: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قراردادهای 3 جانبه ای بین دولت و وزارت کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جهوری و با حضور مجلس منعقد شد. در این توافق نامه ها رقم های قراداد بالایی با شرکت های دانش بنیان بسته شد.

این نماینده مجلس توضیح داد: در قانون جهش تولید دانش بنیان ها مصوب مجلس این موضوع گنجانده شده بود و عملیاتی هم شد. اگر می خواهیم کشور را به به سمت دانش بنیان ها و مجموعه های علم محور سوق بدهیم چاره ای نداریم جز اینکه به داشته ها و توانایی های خودمان اتکا کنیم که آن هم بیشتر در اختیار همین شرکت های فناور و دانش بنیان است.

این نماینده مجلس افزود: در این آیین نامه نظارت بر شرکت های دانش بنیان پسینی شده است و به جای اینکه پیش از اعطای مجوز نظارت بر آنها انجام شود، در ابتدا مجوز به این شرکت های دانش بنیان اعطا می شود و بعد از مدتی فعالیت عملکرد آنها ارزیابی می شود و در صورتی که با رشد و توسعه رو به رو شده باشند هم به آنها تسهیلات و کمک هایی اعطا می شود.

در همین راستا، حسین افشین در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و صندوق توسعه ملی، گفت: تخصیص ۳۰ همت اعتبار مالیاتی در سال گذشته بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان صورت گرفت.

از این میزان، ۵ همت جذب شبکه دانش‌بنیانی و ۳ همت آن عملیاتی شده است. بنابراین، مشکل ما در این بخش، کمبود اعتبار نبوده و نیست. امسال نیز انتظار می‌رود که ۶۰ همت اعتبار مالیاتی برای این منظور دریافت شود.

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به توافق با صندوق توسعه ملی بر سرمایه‌گذاری ۱.۲ همتی در حوزه‌های نوآوری با اولویت هوش مصنوعی از طریق مدل‌های مالی مختلف، افزود: این سرمایه‌گذاری به شرکت‌های دانش‌بنیان امکان دسترسی به تسهیلات ریالی را نیز می‌دهد.

صحبت هایی که نشان می دهد، در دولت چهاردهم نگاهی عملیاتی و واقع گرایانه به شرکت های دانش بنیان شکل گرفته است.

سوتیتر

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس به بیان توضیحاتی درباره اصلاح آیین نامه پذیرش شرکت های دانش بنیان پرداخت و گفت: راه کار اتکا به دانش داخلی کشور تکیه بر شرکت ها دانش بنیان است و این همکاری می تواند مکمل خوبی در مسیر همکاری با سایر کشورها باشد.

 

 

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار