شهر صنایع پاییندستی مس در استان کرمان ایجاد شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان خواستار ایجاد شهر صنایع پاییندستی مس در استان شد.
امیر حسنزاده عصر ۲۵ مردادماه در جمع فرمانداران و مسئولان جنوب استان کرمان در سرچشمه رفسنجان، اظهار کرد: هدف از برگزاری بازدید فرمانداران جنوب استان از مجتمع مس سرچشمه، جهاد تبیین و مشاهده پیشرفتهای صنعت مس است.
وی با اشاره به پیشرفتهای نظام اسلامی، عنوان کرد: با توسعه نامتوازن در استان در سالهای گذشته، نگاه ما به جنوب استان است تا این توسعه در این منطقه نیز رقم بخورد. در جنوب استان نیز هم بخش کشاورزی و هم بخش صنعت برای ما اهمیت دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان به نتیجه رساندن و تکمیل اکتشافات معادن در جنوب استان را متذکر شد و گفت: در جنوب استان، آموزش مهارت را نیز باید دنبال کنیم. فرمانداران جنوب، بحث مهارت معدنی را جدی بگیرند چرا که فنی و حرفهای در این زمینه پای کار است.
وی با بیان اینکه در دنیا کار اقتصادی تیمی است، گفت: ضعف دیگری که در کار اقتصادی در کشور ما وجود دارد، نبود مهارت گفتوگوست و اینکه نمیتوانیم کنار هم حرف بزنیم. بحث قومی و قبیلهای در اقتصاد معنا ندارد و اگر ما بتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق شویم به کشور الگو در دنیا تبدیل خواهیم شد.
حسنزاده در پایان گفت: انتظار داریم با توجه به پتانسیل استان در صنعت مس، شهر صنایع پاییندستی مس در استان کرمان ایجاد شود.
لزوم مساعدت مسئولین جنوب کرمان برای آغاز بکار معدن کرور
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد: مس سرچشمه معدنی در ابعاد جهانی با ذخیره ۹ میلیون تن است که سبب اشتغال و آبادانی منطقه شده است.
مهندس حسین محققی با اشاره به گذشت ۱۵ سال از زمان اکتشاف معدن مس کرور در جنوب کرمان، بیان کرد: این معدن با ذخیره ۵۰۰ میلیون تنی یکی از معادن بزرگ مس در کشور محسوب میشود که کارخانه تغلیظ ۸۵ هزار تنی با عیار ۲۰ برای آن پیشبینی شده و اگر برداشت دو میلیون در سال داشته باشند، ۱۰۰۰ تن کاتد میتوان از آن برداشت شود.
وی کمک استانداری و مسئولین منطقه را برای آغاز بکار معدن کرور ضروری دانست و گفت: کار اکتشافی در این معدن لازم است و باید شرایط منطقهای مهیا شود تا فعالیت صورت گیرد.
اشتغال ۴۳۰۰ نفری مردم جنوب کرمان در حوزه صنعت و معدن
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به وجود منابع خدادادی در این منطقه، اظهار کرد: جنوب استان روی ریل توسعه افتاده و نتیجه آن فعال بودن ۵۷ کارخانه صنایع معدنی است و طرحهای جدیدی نیز برای سال جاری و سال آینده در دست اقدام است.
مسلم مروجی با اشاره به بازدید از مجتمع مس سرچشمه، افزود: همه ما باید سفیرانی برای کمک به سرمایهگذاری و توسعه اشتغال در جنوب استان کرمان باشیم.
وی بیان کرد: اشتغال جنوب استان بر پایه کشاورزی و معدن است و اشتغال بهکار در حوزه صنعتی و معدنی در جنوب استان از حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر در سال ۹۸ به ۴۳۰۰ نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
مدیرکل صمت جنوب استان کرمان نبود زیرساختها در این منطقه را یکی از مشکلات برشمرد و یادآور شد: طرحهای خوبی از ایمیدرو گرفتیم و دولت نیز به جنوب کرمان کمک میکند و فرمانداران نیز کمک کنند تا زیرساختها بر اساس اولویتهای سرمایهگذاری باشد.
فرماندار رفسنجان نیز استان کرمان را بهشت معادن و کشاورزی برشمرد و گفت: ۵۴ درصد معادن کشور در استان کرمان قرار دارد و وضعیت کنونی اشتغال و اقتصاد استان، زیبنده نیست.
حسین رضایی افزود: سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان ۳۸ درصد و سهم بخش صنعت در اشتغال ۲۲ درصد است و ۱۲ درصد ظرفیت خالی در این بخش وجود دارد.
وی معادن را یکی از ظرفیتهای اشتغالزایی در استان دانست و بیان کرد: مس درآمد پایدار خوبی دارد و با توجه به ذخایر خوبی که فلز مس در کشور و بویژه استان کرمان دارد، امیدواریم بتوانیم این ظرفیتها را فعال و شکوفا کنیم.
لزوم تسریع در بهرهبرداری از معدن مس کرور
دادستان عنبرآباد نیز در این جلسه ضمن گلایهمندی از حرکت لاکپشتی در بهرهبرداری و اکتشاف معدن مس کرور، گفت: این معدن مس با ذخایر خوبی که در اختیار دارد باید در بهرهبرداری آن تسریع شود تا مردم آثار و برکات آن را در این شهرستان مشاهده کنند.
عمرانی خواستار کار جهادی برای به چرخه تولید رساندن معدن مس کرور شد و افزود: درخواست دیگر ما، ذخیره منابع مالی معادن جنوب در بانکهای همان منطقه است تا از قبال آن تسهیلات، وام کارگشایی و ... به مردم داده شود و برکات آن به مردم برسد.
منبع: دنیای معدن