جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

سایه بلاتکلیفی بر سر آسمان ایران

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 180907

جهان اقتصاد: جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران، تأثیر زیادی روی پروازها، مسافران هوایی و خطوط بین المللی انتقال مسافر گذاشت تا جایی که سایه بلاتکلیفی همچنان بر سر آسمان ایران است.

در همین راستا؛ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، با اشاره به آخرین وضعیت پروازهای بین‌المللی در کشور، اظهار کرد: اکنون پروازهای بین‌المللی ایران به‌صورت محدود و در برخی مسیرهای خاص انجام می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر، از فرودگاه مشهد پروازهای بین‌المللی به مقاصدی چون مسقط، دبی، استانبول، تاشکند، لاهور و مدینه انجام می‌شود، به غیر از این مسیرها، فعلاً پروازهای بین‌المللی دیگری برقرار نشده است.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی خاطرنشان کرد که هم‌اکنون شرکت‌های هواپیمایی «ترکیش‌ایرلاینز» و «فلای دبی» نیز در حال حاضر به فرودگاه بین‌المللی مشهد پرواز دارند.

این صحبت ها در حالی انجام می شود که به‌دنبال مصوبه کمیته هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و انجام بررسی‌های امنیتی و ایمنی، هم‌اکنون فضای آسمان نیمه شرقی کشور برای پروازهای داخلی، بین‌المللی و عبوری مورد استفاده قرار گرفت.

همچنین فضای هوایی مرکز و نیمه غربی کشور صرفاً برای پروازهای عبوری بین‌المللی باز شده است.

اما این تمام ماجرا نیست و مسافران در یک بلاتکلیفی دوچندان سیر می کنند. نه دست بازی برای انتخاب پرواز دارند و نه پول بلیت های رزرو شده را دریافت کرده اند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در این رابطه گفت: چارترکننده پروازها در دفاتر مسافرتی کشور در جنگ اخیر آسیب بسیار دیدند. ولی یک مورد از وضعیت ایجاد شده گلایه نداشتند و ابراز نارضایی نکردند در حالی که با بدهی های سنگین به مردم مواجه شده اند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اعلام اینکه پس از پایان 15 روز وضعیت جنگی کشور دیگر باید به مشکلات دفاتر خدمات مسافرتی کشور رسید، افزود: باید راهی پیدا کرد تا دفاتر خدمات مسافرتی بتوانند پول های پرداخت شده مردم به ایرلاین ها و هتل ها را بازپس بگیرند و به مسافرینی که از آن ها خرید کرده بودند مسترد کنند.

رفیعی با اعلام امیدواری نسبت به رونق دوباره گردشگری در کشور در صورت برقراری آتش بس و نقض نشدن آن از سوی اسراییل تا سه ماه آینده اعلام کرد: با ثبات ایران گردشگری هم حرف اول را خواهد زد و این دفاتر مسافرتی هستند که حتی در شرایط جنگی کشور نیز به رغم متحمل شدن زیان های فراوان آویزان دولت نشدند و از گرفتن وام های دولتی خودداری کردند.

این صحبت ها در حالی مطرح می شود که کارشناسان ستون خیمه صنعت گردشگری ایران را دفاتر خدمات مسافرتی کشور می دانند و جلسات متعدد با زنجیره های بعدی این صنعت مشکلی از صنعت گردشگری کشور حل نمی کند.

چندی پیش بود که در همسایگی ایران نیز تمامی آسمان ها نیز مسدود شد اما با مدیریت هوشمندانه معضل پروازی کشورها حل شد. امری که در ایران تا این لحظه رخ نداده است.

برای مثال قطر نیز طی چند روز گذشته با بحران عملیاتی مواجه شد که کمتر هواپیمایی با آن مواجه می‌شود؛ بحرانی که اساس اداره یک شرکت هواپیمایی جهانی را به چالش کشید. قطر، بحرین، کویت، اردن، لبنان، عراق و سوریه همگی حریم هوایی خود را بستند، در حالی که فرودگاه‌های ابوظبی و دوبی برنامه پروازی خود را به تاخیر انداختند.

با این وجود، حدود ۲۰ هزار مسافری که پروازهایشان کنسل شده بود، طی ۲۴ ساعت پروازهای کنسلی آنها با پروازهای جدید جایگزین شدند. امری که به کمک مدیریت هوشمندانه و دقیق رخ داد و مردم را از بلاتکلیفی خارج کرد.

ارسال نظر