جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

خیز مسکن ملی برای نجات خانه‌به‌دوشان

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 180201

 

جهان اقتصاد: در حالی که نگرانی ها در مورد ضروری ترین مولفه حیات امروزی یعنی مسکن در سال جاری دوچندان شده است، برخی خبرها تا حدود کمی نگرانی ها در این رابطه را کاهش می دهد.

حمیدرضا سهرابی، از متولیان حوزه مسکن در حاشیه بازدید از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شیراز، پیشرفت این طرح‌ها را پرشتاب و امیدبخش توصیف کرد و گفت: در حال حاضر ۲۱۵ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در نقاط مختلف کشور توسط بنیاد مسکن در دست ساخت است و ارزیابی‌ها نشان‌دهنده شتاب مناسب در اجرای این پروژه‌ها است.

وی افزود: طرح نهضت ملی مسکن از طرح‌های ۹۹ ساله و مورد حمایت دولت است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افتخار ساخت بخشی از این واحد‌ها را برعهده دارد.

معاون بنیاد مسکن به تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن اشاره و اعلام کرد: امید‌هایی در این زمینه ایجاد شده و تاکنون بیش از ۱۲ هزار واحد در کشور تکمیل و تحویل متقاضیان شده است.

وی همچنین گفت: بنیاد مسکن خارج از این طرح، ساخت ۱۵ هزار واحد دیگر را نیز در بخش شهری آغاز کرده است که در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.

با وجود این خبرها اما متولیان حوزه مسکن و خانه باید توجه داشته باشند که اساسا با ساخت این تعداد خانه، چالش دشوار خانه دار شدن در کشور حل نمی شود و نیاز به اقدامات موازی در این حوزه است.

در چنین شرایطی رئیس انجمن صنعت ساختمان با بیان اینکه  حدود ۷ میلیون اجاره‌نشین و بیش از 100 سرمایه‌گذار ساختمان در کشور وجود دارد که تمامی آنها  توان تولید یک میلیون مسکن در سال را دارند  اما متأسفانه از ظرفیت این بخش  برای حوزه تولید مسکن کشور استفاده نمی شود، گفت:  این موضوع به خاطر تنها یک برنامه است که طی چهار سال فقط ۳۴۰۰۰ واحد مسکونی به وجود آورد. این برنامه، که به ظاهر بزرگ می‌نماید، در واقع کوچک و کم‌اثر است و حالا به محل مناقشه میان دولت و مجلس تبدیل شده است. 

رئیس انجمن صنعت ساختمان اظهار کرد: تغییر وزیر به تنهایی نمی‌تواند مشکلات بخش مسکن را حل کند و پیش از همه چیز نیاز به اصلاح نگاه دولت و مجلس به این مسئله حس می‌شود. 

وی با بیان اینکه می توان با استفاده از ظرفیت کمیسیون ها و همچنین تشکل های بخش خصوصی و حضور وزیر راه وشهرسازی در این کمیسیون ها بخش عمده ای از مشکلات در حوزه مسکن را برطرف کرد گفت: استفاده از ظرفیت های مختلف در حوزه مسکن و همچنین استفاده سرمایه گذاران می تواند بخش زیادی از مشکلات در حوزه مسکن کشور را برطرف کرد.

این صحبت ها آن چه را که بیش از گذشته نمایان می کند، رسوخ سیاسی بازی در حوزه مسکن است که بدون توجه به دشواری های زندگی مردم صرفا به دنبال چوب لای چرخ دولت گذاشتن است. رویکردی که سبب می شود تا حرکت های کوچک برای بهبود وضعیت مسکن نیز مختل شود.

بی شک روند کُند مسکن ملی و سایر پروژه های مشابه می تواند در بلند مدت گره از کار خانه به دوشان باز کند اما سیاسی بازی در این حوزه صرفا به نفع دلالان تمام می شود.

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار