موفقیت دانش‌آموزان در گرو پژوهش است

یک محقق و پژوهشگر گفت: تمام والدین دوراندیش هستند و بسیاری از این عزیزان به پژوهش پیش از دانشگاه، ارزش می‌دهند چراکه این گروه از دانش آموزان، بهتر برای آینده خود تصمیم می‌گیرند و درصد موفقیت آنها در انجام فعالیت‌های بعد از دانشگاه بیشتر است.

شناسه خبر: 176720
موفقیت دانش‌آموزان در گرو پژوهش است

به گزارش جهان اقتصاد، امروزه توجه به علم و فناوری در کنار یکدیگر از اهمیت خاصی در دنیا برخوردار است چرا که این ۲ در کنار هم در توسعه و امنیت اقتصادی، اجتماعی و رفاه عمومی تأثیرگذار است.

گسترش علم و فناوری در کشور ما نیز سال‌های سال که مورد توجه قرار گرفته است و در این راستا ارتقای جایگاه علمی کشور در جهان و به کار گرفتن روش‌های فناورانه برای دسترسی به آرامش و رفاه عمومی، مرهون سال‌ها مطالعه و پژوهش دانشمندان و نخبگان ایرانی تلقی می‌شود.

در این راستا به منظور ترویج فرهنگ پژوهش در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چهارمین هفته آذرماه را با توجه به نامگذاری ۲۵ آذر ماه به نام روز پژوهش، با کسب مجوز از شورای فرهنگ عمومی، به نام «هفته پژوهش» نام نهاده است.

مهم‌ترین رسالت هفته پژوهش این است که این تفکر را در اذهان مسئولان و مردم ایجاد و احیا نماید که تحقیق و پژوهش نقش مهمی در پیشرفت نیروهای جوان و استان و کشور دارد و در این میان به یقین یکی از اقشار تأثیرگذار جامعه دانش آموزان و دانشجویان هستند.

در این ارتباط پای صحبت‌های محمد محمدشفیعی محقق و پژوهشگر که سال‌ها در این امر مهم تجربه علمی و عملی دارد، در اصفهان نشستیم؛ به عقیده وی، دانش‌آموزانی که به پژوهش اهمیت می‌دهند در درس خواندن قطعاً موفق می‌شوند زیرا پژوهش باعث تمرکز وتفکر بیشتر می‌شود و از آشفتگی دانش آموز جلوگیری می‌کند.

از دیدگاه شما پژوهش چه نقشی در توسعه دیدگاه‌های فکری دانش‌آموزان دارد؟

امروزه پژوهش در دنیا در تمامی ابعاد زندگی حتی گسترش اندیشه‌های نو و دیدگاه‌های فکری تأثیرگذار در سلامت انسان شمرده می‌شود، در حقیقت بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که دانش‌آموزانی که به پژوهش اهمیت می‌دهند در درس خواندن نیز قطعاً موفق می‌شوند زیرا پژوهش باعث تمرکز وتفکر بیشتر می‌شود، بنابراین من بر این عقیده‌ام که رویکرد به تفکر و پژوهش باید از دوران کودکی و نوجوانی آغاز و در ذهن و وجود دانش‌آموزان نهادینه شود تا به عادت مثبت تبدیل شود.

در این ارتباط نقش والدین را در تشویق و هدایت دانش آموزان به سمت و سوی پژوهش چگوه ارزیابی می‌کنید؟

از دیدگاه من، تمام والدین دوراندیش هستند و بسیاری از این عزیزان به پژوهش پیش از دانشگاه، ارزش می‌دهند چراکه این گروه از دانش آموزان، بهتر برای آینده خود تصمیم می‌گیرند و درصد موفقیت آنها در انجام فعالیت‌های بعد از دانشگاه بیشتر است.

هفته پژوهش و فناوری تا چه میزان می‌تواند در زمینه آگاهی بخشی به والدین و مردم در این زمینه تأثیرگذار باشد؟

هفته پژوهش و فناوری، هفته‌ای است که فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در کشور فراهم می‌آورد تا مسئولان و مردم ضمن اطلاع از روندها و وضعیت موجود در کشور برای آینده، برنامه‌ریزی و اقدامات بهتر و مهم‌تری را در دستور کار خود قرار دهند.

از دیدگاه من، این هفته فرصت مناسبی است تا همه باید دست به دست هم بدهیم تا دانش آموزان از سنین کم مثل قبل علاقمند به خدمت به کشور باشند و شرایط رشد و بالندگی آنها را درعلوم وفنون جدید فراهم کنیم.

از سویی باید توجه کنیم که آینده علمی جهان فقط در بستر هوش مصنوعی محقق می‌شود، ما نیز به سهم خود در مرکز تحقیقات محمدشفیعی این آمادگی را داریم که به این مهم بپردازیم و پذیرای دانش آموزان در روز ۲۵ آذرماه باشیم؛ دانش آموزان علاقمند به هوش مصنوعی که تمایل دارند در مرکز تحقیقات دانش آموزی محمدشفیعی بورسیه علمی شوند، می‌توانند به آدرس خیابان دانشگاه، قبل از سه راه حکیم نظامی خیابان سلمان جنب شهرداری منطقه ۵ مراجعه و یا با شماره تلفن ۰۹۱۳۰۹۱۳۷۷۷ تماس بگیرند.(بورسیه علمی فقط در ۲۵ آذر ماه بدون هزینه با مراجعه حضوری به آدرس فوق انجام می‌پذیرد.)

برنامه‌های شما مرکز تحقیقات دانش آموزی و دانش آموزی محمدشفیعی در هفته پژوهش چیست؟

مطابق همه ساله در هفته‌ی پژوهش دانش آموزان مدارس پژوهش محور محمد شفیعی در تمام مقاطع تحصیلی سمینا ره‌ای علمی ارائه می‌کنیم.

هر دانش آموز در حد ۱۰ الی ۱۵ دقیقه مطالب علمی خودش را در حضور داوران ارائه می‌دهد و سپس امتیازات ارزیابی و داوری نهایی اعلام می‌شود. مجله‌ی علمی به ثبت رسانیده ایم که دانش آموزان می‌توانند مقاله‌های علمی خود را در آن به چاپ برسانند.

محورهایی که دانش آموزان ارائه مقاله و سمینار دارند عبارت از بیوتکنولوژی و زیست شناسی در تمام گرایش‌ها، شیمی، هوش مصنوعی، علوم و معارف اسلامی، هوانوردی، رباتیک، کامپیوتر، هنر و معماری، فیزیک، نجوم، نانو مواد و داروسازی.

همچنین در هفته پژوهش، دانش آموزان علاقمند به ارائه مقالات و مطالعات علمی خود می‌توانند حداکثر تا ۲۲ آذرماه به آدرس مرکز تحقیقات (خ دانشگاه قبل از سه راه حکیم نظامی خ سلمان) یا تلفن ۰۹۱۳۰۹۱۳۷۷۷ تماس و ثبت نام کنند وطبق برنامه یی که به اطلاع این عزیزان می‌رسد، مطالب خودشان را ارائه و درکمیته داوری ارزیابی شده و گواهی دریافت نمایند.

لازم به ذکراست در هفته پژوهش از ۲۴ الی ۲۹ آذر ماه از ساعت ۱۵ الی ۲۰ نمایشگاه کتاب با بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب تألیف شده توتسط دانش آموزان مدارس و مرکز تحقیقات دکتر محمدشفیعی می‌توانند بازدید کنند.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار