رئیس کمیسیون بازرگانی، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان :
پروژههای آبی اصفهان تا رسیدن به نقطه مطلوب دنبال شود
رئیس کمیسیون بازرگانی، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان گفت: پروژههای خوبی که در دولت گذشته بنا گذاشته شده پیگیری شود تا نتایج مطلوب حاصل شود.
محمدرضا رجالی در نشست کمیسیونی با عنوان «چشمانداز توسعه اصفهان، گسترش بخش خدمات» اظهار کرد: با استاندار پیشین استان تعاملات خوبی داشتیم، ایشان برای احیای زایندهرود با دغدغهمندی تلاش کرد به نوعی که اگر سه پروژهای که بنیان نهاد با همین سرعت فعلی پیشرفت کند، تنها یک سال تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله داریم.
وی افزود: اکنون نیز که فصل جدیدی در مدیریت استان آغاز شده است، امیدواریم با توجه به تعاملات با استانداری و شهرداری در گسترش بخش خدمات اتاق اصفهان و دستیابی به چشمانداز توسعه استان اصفهان بتوان قدمهای خوبی برداشت.
باید به معماری اقتصاد آینده استان پرداخت
در ادامه این، نشست مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: اقتصادهای دنیا همگی یک روال طبیعی را طی کردهاند به نوعی که تا قرن شانزدهم این اقتصاد بیشتر بر پایه کشاورزی استوار بود و سپس اقتصاد صنعتی رونق گرفت.
وی افزود: اکنون دنیا از اقتصاد صنعتی نیز عبور کرده و اغلب کشورهای جهان به اقتصاد دانشبنیان روی آوردهاند. البته این موضوع به معنای تولید کمتر نیست؛ بلکه بدین معناست که چه مقدار از منابع و نیروی کار را به اقتصاد تخصیص دادهاند؛ یعنی صنعت و کشاورزی در عین اینکه با تولید بالا به دلیل سرمایهگذاری و بهرهوری فعالیت خود را ادامه میدهند؛ اما نیروی انسانی و سرمایهگذاریها را به سمت حوزه دیگری هدایت کردهاند که همان بحث خدمات را تشکیل میدهد.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصفهان با وجود اینکه زودتر از بقیه کشور صنعتی شده است؛ اما هنوز تکلیف خود را برای عبور از اقتصاد صنعتی نمیداند، بیان کرد: برای پایهگذاری اقتصاد جدید، امکانات اولیه نیز باید برای اقتصاد جدید سرمایهگذاری شود.
وی با اشاره به اینکه باید به معماری اقتصاد آینده استان بپردازیم و باز طراحی شود، گفت: معیارهای مختلف برای این معماری با توجه به شرایط اصفهان باید در نظر گرفته شود، به طور مثال نرخ فارغالتحصیلی دانشگاهی در اصفهان بیش از ۳۰ درصد است، برایناساس معماری اقتصاد آینده اصفهان باید با نرخ فارغالتحصیلان دانشگاه سازگار باشد.
طغیانی با اشاره به اینکه سهم تورم زمین و مسکن در اصفهان و درعینحال رکود در این بخش بالاست، بیان کرد: زمین و مسکن ۴۰درصد وزن شاخص تورم را تشکیل میدهد، طبیعی است که این موضوع در بالا رفتن نرخ تورم اصفهان نسبت به کل کشور تأثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه در معماری آینده باید بر روی خدمات مالی تمرکز خاص داشته باشیم، تأکید کرد: این به معنای آن است که باید از سهم صنعت برداشت و به سهم خدمات مالی اضافه کنیم درعینحال از صنعت موجود برای رونق بخشی به بخش خدمات مالی استفاده کنیم.
نماینده اصفهان در مجلس با بیان اینکه اصفهان در بخش بازرگانی و خدمات تجارت حرفهای زیادی برای گفتن دارد، تصریح کرد: سراهای مختلف در بازار بزرگ اصفهان نشان میدهد که روزگاری این بازار، هاب تجارت کشور بوده است و باید این روند باز احیا شود.
وی با ابراز اینکه موضوع خدمات حملونقل باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اصفهان چهارراه کشور است؛ اما هنوز نتوانسته است دهکده لجستیک خود را تأسیس کند، برایناساس باید به جای تولید آلایندهها، مبادلات حملونقل صنعت را در پیش بگیریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: در این میان گلوگاههایی وجود دارد که موضوع کمآبی و فرونشست از مهمترین آنهاست که این موضوعات سرمایهگذاری در اصفهان را حتی در میان خود اهالی این شهر مورد خطر قرار داده است.
طغیانی گفت: آلودگی موضوع دیگری است که تجارت در این شهر را در خطر قرار داده است ما در سال گذشته کمتر از انگشتان یک دست هوای پاک در اصفهان داشتیم این موارد تبعات اقتصادی به دنبال دارد که باید از آنها عبور کنیم.
وی اضافه کرد: حاشیهنشینی سومین گلوگاه اصفهان است، نصف جهان جذاب است و هرگونه که عمل کنیم در نهایت به سفره مهاجرت به اصفهان اضافه میشود.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید در این زمینه تدبیر کنیم به نوعی که نخبگان به استان ما مهاجرت کنند. همه این موارد را در معماری اقتصاد آینده استان باید مدنظر داشته باشیم.