بی بنزینی اسنپ و تپسی ۸ ماه شد ، واریز سهمیه بنزین تاکسی های اینترنتی چه شد؟
از ابتدای امسال سهمیه بنزین رانندگان اسنپ و تپسی پرداخت نشده است. اما حالا وزیر نفت خبر از برطرف شدن مشکل رانندگان تاکسیهای اینترنتی داد.
سهمیه بنزین اسنپ و تپسی چه شد؟ از ابتدای امسال سهمیه بنزین اسنپ و تپسی پرداخت نشده است.و امروز و فردا می شود چند ماه پیش وزیر نفت درباره سهمیه بنزین اسنپ و تپسی؛ گفت در دستور کار است! این آخرین وعده دولت سیزدهم در اوایل شهریور ماه بود سهمیه بنزین اسنپ و تپسی در چند ماه اخیر انتقادهای زیادی به دنبال داشته است . رانندگان اسنپ و تپسی از مدیران این شرکت ها گلایه دارند که چرا سهمیه بنزین اسنپ و تپسی ماهانه آنها را واریز نمیکنند و تاکسیهای اینترنتی از دولت گله دارند که چند ماه است سهمیهای به آنها ندادهاند.
درحالی که قیمت بنزین همچنان محور اخبار روز جامعه است وزیر نفت بعد از چند ماه تاخیر در واریز سهمیه بنزین اسنپ و تپسی، وعده داده بود که این موضوع در دستور کار دولت قرار دارد. رانندگان تاکسیهای اینترنتی این روزها گلایه زیادی دارند و میگویند حالا که از سهمیه بنزین خبری نیست، حداقل شرکتها کرایهها را افزایش دهند.
از ابتدای امسال سهمیه بنزین رانندگان اسنپ و تپسی پرداخت نشده است. پیش از این احسان نصر، معاون عملیات تپسی گفته بود: از نیمه دوم سال گذشته واریز سهمیه بنزین رانندگان تاکسی اینترنتی با تاخیر مواجه شده و هم اکنون بعد از گذشت ۴ ماه هنوز مابه التفاوت یارانه سوخت تاکسیهای اینترنتی واریز نشده است.
نصر تاکید کرده بود که طی سه سال گذشته هر چند با تاخیر اما ماهانه مابهالتفاوت سوخت رانندگان تاکسیهای آنلاین واریز میشد.
آنگونه که به نظر میرسد عدم در نظر گرفتن اعتبار لازم در بودجه دلیل اصلی عدم پرداخت سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی بوده است.
در نقطه مقابل رانندگان اسنپ و تپسی میگویند قرار بود کرایهها پایین باشند اما در مقابل به آنها اعتبار بنزین پرداخت شود. حالا اما اولی اجرا میشود و دومی نه. از آن سو قیمت قطعات یدکی نیز به طور مداوم در حال افزایش است و شغل رانندگی استهلاک زیادی برای ماشین به بار میآورد. نتیجه؟ کار به عنوان راننده اسنپ و تپسی دیگر صرفه اقتصادی ندارد. به ویژه که رانندگان معتقدند کمیسیون این دو شرکت هم بالاست.
پیش از این اسنپ و تپسی، بیستم هر ماه آمار پیمایش را به صورت اتوماتیک به وزارت کشور ارسال میکرد و آنها بعد از تجمیع و صحت سنجی به وزارت نفت ارسال میکردند تا شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بعد از پردازش، سهمیه بنزین رانندگان اسنپ و تپسی را به کارتهای بانکی اعمال کند.
معمولا در یک بازه زمانی دو سه هفته این کار انجام میشد. اما به مرور زمان این واریز سهمیه مداوما با تاخیر مواجه شده است تا جایی که در سال جاری هنوز سهمیه بنزین رانندگان اسنپ و تپسی واریز نشده است.
معاون ارتباطات یکی از شرکتهای تاکسی اینترنتی کشور گفت: با وزارتخانههای نفت و کشور برای اختصاص سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی نامه نگاری شده است.
شهرآرا نیوز نوشت : رانندگان تاکسیهای اینترنتی میگویند از ابتدای امسال اعتبار بنزین ویژه این رانندگان به کارت اعتباری شان واریز نشده. در حالی که این اعتبار پیشتر از این به صورت ماهانه واریز میشده است. سابقه واریز شدن اعتبار بنزین رانندگان تاکسیهای اینترنتی به سه سال قبل برمی گردد.
به گفته مدیران ارشد شرکتهای تاکسیهای اینترنتی، در این مدت ماهانه مبالغی به صورت مابه التفاوت سوخت به کارت یارانه رانندگان واریز و کم و کیف تعیین و تأیید این رانندگان نیز بر اساس پیمایش یک ماه آنها برآورد میشده. حالا گلایه این رانندگان برای واریز نشدن این اعتبار به هفت ماه رسیده است و در این ارتباط خواهان پیگیری این بلاتکلیفی هستند.
واریز نشدن سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی
ایمانی، یکی از رانندگان تاکسیهای اینترنتی، در مشهد است. او میگوید: برای فعالیت رانندگان تاکسیهای اینترنتی سهمیه بنزین درنظر گرفته بودند که به کارت یارانه واریز میشد. این سهمیه نیز تا جایی که به خاطر دارم بر اساس کیلومتر مسافتی بود که رانندگان تاکسی اینترنتی داشتند.
این راننده تاکسی اینترنتی بیان میکند: از آخرین مبلغی که برای ما واریز شد چندین ماه گذشته و عدد و رقمها از ذهنم پاک شده است، اما تا جایی که به خاطر دارم به ازای هر دویست کیلومتری که راننده تاکسی اینترنتی جابه جایی مسافر داشت مبلغ ۸ هزار تومان تشویقی به وی داده میشد تا بتواند بنزین خریداری کند، اما حدود شش تا هفت ماه است که شرکت اینترنتیای که من در آن فعالیت دارم خرید بنزین از کارت اعتباری را لغو کرده است.
این راننده تاکسی اینترنتی بیان میکند: از متولیان چند جایگاه سوخت هم پرس و جو کردم که در جواب گفتند شرکتهای تاکسی اینترنتی و شرکت نفت موضوع واریز مبالغ تشویقی برای خرید بنزین را لغو کرده اند. این شهروند به این موضوع نیز اشاره دارد که آخرین مبلغ واریزی به کارت او دویست هزارتومان بوده است.
کار نمیکنم
یکی دیگر از رانندگان تاکسیهای اینترنتی مشکلات واریز نشدن اعتبار بنزین به کارتها را این طور بیان میکند: قرار بود کرایهها پایین باشد، اما در مقابل به رانندگان تاکسی اینترنتی اعتبار بنزین پرداخت شود. پایین بودن کرایهها اجرایی شد، اما پرداخت اعتبار بنزین نه.
او اظهار میکند: قیمت قطعات یدکی مدام در حال افزایش است.
همه میدانند که شغل رانندگی استهلاک زیادی برای ماشین به بار میآورد بنابراین باید هر ماه مبلغی برای خرید لوازم یدکی ماشین کنار بگذاریم. این راننده تاکسی اینترنتی بیان میکند: نتیجه این میشود که کارکردن در تاکسیهای اینترنتی برای رانندگان صرفه اقتصادی نداشته باشد. خود من از شهریور دیگر کار نکرده ام و دنبال پیدا کردن یک شرکت حمل ونقلی یا تولیدی برای داشتن کار ثابت در حوزه رانندگی هستم.
آخرین نکتهای که این راننده به آن اشاره دارد حق کمیسیونهایی است که شرکتها لحاظ میکنند. او معتقد است که حق کمیسیونهای بالای شرکتها و دریافت از مبلغ کرایه راننده نیز در افزایش هزینههای رانندگان تاکسیهای اینترنتی مؤثر است.
واریز شدن اعتبار بنزین را از روابط عمومی سازمان تاکسی رانی شهرداری مشهد جویا شدیم. همایون محمدیان میگوید: این موضوع در حوزه سیاستهای تشویقی شرکتهای اینترنتی است و سازمانهای تاکسی رانی شهرداریها در این حوزه دخل و تصرفی ندارند.
۸ ماه سهمیه بنزین واریز نشده است
معاون ارتباطات یکی از شرکتهای تاکسیهایی اینترنتی کشور موضوع واریز نشدن اعتبار بنزین به حساب رانندگان این خودروها را تأیید میکند. نگار عرب میگوید: حدود هفت ماهی از آخرین واریز سهمیه بنزین برای رانندگان این خودروها گذشته است.
او به سابقه و گذشته این طرح اشاره دارد و میگوید: پایان هر ماه آمار پیمایش رانندگان شرکتهای تاکسی اینترنتی به صورت اتوماتیک به وزارت کشور ارسال میشد. در ادامه و پس از تجمیع آمار رانندگان، صحت سنجی صورت میگرفت تا این اعتبار در کارتهای بانکی رانندگان اعمال شود.
او میافزاید: این روند معمولا در یک فرایند دو یا سه هفتهای انجام و به حساب رانندگان واریز میشد. حالا این فرایند با تأخیر زیادی روبه رو شده تا جایی که در سال جاری هنوز اعتبار بنزین رانندگان شرکتهای اینترنتی واریز نشده است.
دغدغه بنزین رانندگان شرکتهای تاکسیهای اینترنتی
عرب به دغدغه رانندگان شرکتهای تاکسیهای اینترنتی اشاره دارد و میگوید: آنچه که مسلم است این است که قطعا واریز نشدن اعتبار بنزین روی هزینهها و فعالیت رانندگان تاکسیهای اینترنتی تأثیرگذار است. در این رابطه نیز تاکنون پیگیریهای بسیاری از سوی شرکتهای تاکسیهای اینترنتی کشور صورت گرفته، اما هنوز نتیجه لازم کسب نشده است.
او بلاتکلیفی اعتبار بنزین تاکسیهای اینترنتی را مشکل ساز میداند و معتقد است فعالیت رانندگان تاکسیهای اینترنتی با این شرایط سخت خواهد شد.
زمان تخصیص سهمیه بنزین اسنپ و تپسی؛ همچنان نامعلوم!
دولت تا پیش از این، چندان در مورد موضوع عدم تخصیص سهمیه بنزین اسنپ و تپسی پاسخگو نبوده است. چندی پیش تجارتنیوز تلاش کرد موضوع را از همه طرفهای درگیر پیگیری کند.شرکتهای اسنپ و تپسی تاکید کردند در این ماجرا مقصر نیستند. آنها مدعی بودند، فهرست کارکرد رانندگان هر ماه به مراجع مسئول ارسال میشود و عدم تخصیص سهمیه بنزین را باید از وزارت کشور و سامانه سماس پیگیری کرد. البته وزارت کشور هم باید فهرست را تایید و برای وزارت نفت ارسال کند. حالا مشخص نیست در این فرایند، کدام مرجع قصور داشته است.
حالا بعد از حداقل هفت ماه تاخیر در این موضوع که البته بسیاری از رانندگان میگویند حدود 7 ماه است، وزیر نفت گفته موضوع در دستور کار دولت قرار دارد؛ بدون اینکه به زمان احتمالی تخصیص این اعتبار اشارهای کند.
عرشه آنلاین