مديرکل توسعه بازار آبزيان خبرداد: تقاضاي اروپاييهاي براي محصولات شيلاتي ايران
مديرکل توسعه بازار آبزيان از صادرات 350 ميليون دلاري انواع محصولات شيلاتي تا پايان سال خبر داد و گفت: اتحاديه اروپا به تازگي براي خريد آبزيان ايراني ابراز تمايل کرده که با توجه به مشتريان متعدد محصولات شيلاتي ايران، اتحاديه اروپا نميتواند به جايگاه سابق خود بازگردد.
عيسي گلشاهي در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: با توجه به تعدد و تنوع توليد انواع محصولات شيلاتي در ايران و بازار مناسبي که براي آنها وجود دارد سال گذشته حدود 72 هزار تن انواع محصولات شيلاتي به ارزش بالغ بر 300 ميليون دلار به کشورهاي مختلف صادر شد که پيشبيني ميشود ميزان صادرات محصولات شيلاتي تا پايان امسال به 350 ميليون دلار برسد.
وي با بيان اينکه ميانگين قيمت هر کيلوگرم محصولات شيلاتي صادراتي حدود چهار دلار است، افزود: انواع ماهيان پرورشي، ميگو و برخي از گونههاي آبهاي جنوبي کشور جزو سبد محصولات شيلاتي صادراتي به شمار ميرود که در حال حاضر عمده مشتريان آن (از نظر وزني) عراق، آسياي جنوب شرقي، امارات، اتحاديه اروپا، مصر و لبنان است.
مديرکل دفتر بهبود کيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان ادامه داد: از نظر ارزش صادرات عمده مشتري آبزيان ايراني آسياي جنوب شرقي است که بخش عظيمي از صادرات ميگو را به خود اختصاص داده است. برخي از ماهيان جنوب نيز به کشورهاي عراق، امارات و اتحاديه اروپا صادر ميشوند.
گلشاهي تصريح کرد: پس از کمرنگ شدن سهم اتحاديه اروپا در صادرات آبزيان ايراني در پي تحريمهاي غرب عليه ايران، به تازگي اتحاديه اروپا تمايلاتي براي ورود به بازار محصولات شيلاتي صادراتي ايران نشان داده و ارتباطاتي را نيز برقرار کرده است که البته با توجه به وضعيت کنوني بازار صادراتي محصولات شيلاتي و تعدد و تنوع مشتريان خارجي به نظر نميرسد اتحاديه اروپا بتواند به جايگاه سابق خود بازگردد.
وي اضافه کرد: در حال حاضر عمده صادرات ميگوي ايراني به آسياي جنوب شرقي انجام ميشود و ممکن است کشورهايي مانند اسپانيا که در گذشته بيش از 55 درصد سهم بازار صادراتي ميگوي ايراني را به خود اختصاص داده بودند نهايتا بتوانند سهمي معادل 10 تا 15 درصد ميگوي ايراني را مجددا به دست آورند.
مديرکل دفتر بهبود کيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان با بيان اينکه در صورت برداشته شدن تحريمها حدود 20 درصد درآمد ارزي حاصل از صادرات محصولات شيلاتي افزايش مييابد، گفت: يکي از دلايلي که بسياري از کشورهاي جهان تمايل بسياري به حضور در بازار آبزيان ايراني به ويژه محصولاتي مانند ميگو دارند اين است که در پرورش اين گونهها از آنتيبيوتيک استفاده نميشود و به همين دليل هيچ ماده باقيماندهاي در اين محصولات وجود ندارد.
به گفته وي در حال حاضر موجودي زيادي در انبارهاي ما به غير از ميگو وجود ندارد و براي ادامه صادرات بايد منتظر توليد باشيم.